chrumcia91

Temat na forum 'Kto jest kim - gracze' rozpoczęty przez użytkownika chrumcia91, 18 listopada 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. chrumcia91

chrumcia91 Chodząca legenda forum

Po południu biorę się za robotę, tylko najpierw posegregować trzeba będzie :p

2. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Brawo!! Ja bym Ci pokazał swoje, ale nie znam się na przegrywaniu zdjęć z telefonu na lapka.. No cóż - informatyk ze mnie taki dość specyficzny. Tak więc na ten moment mogę powiedzieć tylko, że ułożyliśmy 623 puzzle a 377 nie z czego 106 to niebo, 48 morze a 223 cała reszta, którą tak naprawdę pewnie ciocia zrobiła by w jeden, dwa wieczory.

3. MOD_Ananke

MOD_Ananke Guest

a jaki obrazek przyjemny :) no ciekawe, jak pójdą :)

4. chrumcia91

poddejrzewam że facebooka czy messengera masz...wystarczy ze komus wyslesz zdjecie - z telefonu i na laptopie wejdziesz w wiadomosc i odbierzesz-albo meilem z telefonu samemu sobie...ewentualnie podlaczasz telefon (kabel od ladowarki jak masz wyjmowany) pod laptopa/komputer, wchodzisz w telefon, zdjecia i juz-roboty na 2 minuty :p

chcialo ci sie liczyc? :p
    te mysle ze lepiej, bo wczoraj tak na nie popatrzylam i sie ucieszyłam jakie piękne wyraźne puzzle xD
    wszystko widać :D zaraz biorę się za segregację

5. krasnoludek10

Tak, nudziło mi się:p

EDIT:
    To już z całego tygodnia <przepraszam za jakość>:)
    (wbrew pozorom to torebka, nie chusteczka)

6. chrumcia91

faaaajne :D
    to te biedronkowe prawda?

7. krasnoludek10

Możliwe. Tata kupował, nie ja. I konkursik - jakie zwierzę przypomina Wam torebkaxD

8. chrumcia91

ramke zrobiłam jakoś po 15, pozniej siadłam do reszty dopiero koło 18.30. Coś tam kawalek nieba się pojawił, jutro lecę dalej :)
    Bardzo fajnie się je układa, nie da się pomylic miejsc

9. krasnoludek10

Superowe puzzle:) I te wyraźne kształty - robią swoje;)

10. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

chrumcia91 - zobacz, co dla Ciebie znalazłam :)

11. chrumcia91

cudne są, widziałam :D
    ale na razie te na mnie czekają :D

12. krasnoludek10

Ja zaczynam łagodnie, żeby się wdrożyć w pasję (wcześniej to były kręgle jednorazowo a teraz nie wiem, czy płacić za to czy jak, zawsze ten stres że Cię do klubu czy też drużyny nie przyjmą..) :) Myślicie, ze te puzzle będą dobre na start? Bo takie dla pięciolatków to raczej dawno mam już obcykanexD

I pytanie - od których najlepiej zacząć? Które układać, a których tak nie za bardzo <albo będę sortował albo najpierw ramka a potem patrząc na obrazek, a może te dwa kroki połączyć lepiej> ? A może jakieś inne tej firmy albo takiej, która ma tak samo wyraźne puzzle? Już tak dawno puzzli nie układałem trudniejszych <w sumie to nigdy>, więc nie wiem jaką technikę obrać.

13. chrumcia91

Trefl i Castor bardzo dobre :)
    500 na początek idealne :)
    Który chcesz ukladac, to juz zalezy od Ciebie co Ci się podoba.
    Moze ten samochod czerwony na poczatek? Nie jest az taki misz masz...z kolorami w miare powinno byc.
    Na poczatek warto od ramki zacząć, potem idzie ladniej. Przy 500 to nie ma ich az tak duzo, mozna grzebac w pudelku i szukac, ale wylozyc gdzies obok i wtedy jest latwiej

14. krasnoludek10

A jakaś uniwersalna metoda dla wszystkich puzzli - od największych po najmniejsze istnieje?

Dzięki:) Problem w tym, że muszę to ułożyć w jeden wieczór, bo nie ma gdzie trzymać:p Ale jak Ty układasz w jeden wieczór 1000 niekiedy, to co - ja nie dam radyxD ???

15. chrumcia91

Tzn tak...jak masz 500 puzzli to mozesz je wysypac wszystkie i bedziesz widziec wiekszosc, a jak wysypiesz 3000 czy wiecej to powodzenia :p
    ja 500 nie ukladam wcale, ale nawet 1000 segreguję, no chyba ze są to puzzle ktore moge od razu ukladac bo widze dokladnie co jest na obrazku. Segregowanie tez troche czasu zabiera, ale potem biore sobie dany pojemniczek z puzzlami i ukladam dany kawalek z obrazka.
    Ja mam mate ktorą mogę zwijac(na niej puzzle) i trzymac gdzie chce, ale rzadko z niej korzystam, bo mam tez kawalek sklejki na ktorej ukladam i przenosze tez z podlogi na stolik. ten 1000 to raz mi sie udalo w 6 godzin ulozyc bo byl latwy. Pierwsze 3000 ukladalam z 2 tygodnie :p

edit:

niebo jest, pozniej biore sie za góry :p

edit 2:
    woda nawet w miarę, ale nie skończyłam jeszcze ;P
    Doszłam do wniosku że chyba 2000 są idealne dla mnie :D
    1000 to za mało, za szybko mi idą, 3 to już tak żeby się pobawić kilka-kilkanaście dni, a 2000 to tak na spokojnie :D

ale te baardzo przyjemnie mi się układa. Układałam wczesniej tylko jednego Castora w ilosci 1500 i troche ta ich wielkość mnie zaskoczyła, były małe. Te z kolei są większe i mają inny wykrojnik, bardziej mi się podobają.
    Bardzo pozytywnie jestem nimi zaskoczona i żałuję, że aż tyle czasu z nimi zwlekałam

Ostatnie edytowanie: 11 lipca 2017
  16. MOD_Ananke

MOD_Ananke Guest

ekspresowo się obrazek wyłania :)

a ja wczoraj, po wielu latach, w końcu 100 poziom wbiłam ;)

MOD_Zła i cyfrzakk lubią to.
  17. krasnoludek10

Obrazek bardzo fajny a Ty to mistrz puzzlowania:pxD

18. chrumcia91

gratulacje :D ja tez od niedawna na 100 w koncu :D teraz fajnie idzie :)

19. krasnoludek10

Brawo! Ech.. Badanie rynku i tylko 40 zł do zarobienia w bonach (na "S" jakieś) 8)

20. cyfrzakk

cyfrzakk Cesarz forum

cos doszło ciekawego i lepsze widoki tam z góry :D ?