chrumcia91

Temat na forum 'Kto jest kim - gracze' rozpoczęty przez użytkownika chrumcia91, 18 listopada 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. tosia

tosia Nadzorca forum

dobry:)

przyszłam się przywitać:)

widzę, że gości szukacie;)

2. chrumcia91

chrumcia91 Chodząca legenda forum

Dzień dobry, a no szukamy i znaleźć nie mozemy :) za to śnieg znalazłam rano na podwórku :D

3. MOD_Ananke

MOD_Ananke Guest

kiedy planujesz otwarcie sezonu narciarskiego? ;)

u mnie wczoraj chwilę popadał śnieg :) ale podobno tylko nad moim domem :p:p

4. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Chyba się do nich przejdę-.-xDxDxD
    Jaki fart:p:D

5. chrumcia91

Sezon już rozpoczęłam na Litwie, ale tak normalnie nie na hali to 9 grudnia jadę do Włoch na tydzień ;)

6. krasnoludek10

A ja mogę tylko pomarzyć o zagranicy jak na razie:(

7. chrumcia91

też kiedyś marzyłam, aż w końcu marzenia zaczęły się spełniać :)

8. tosia

tosia Nadzorca forum

ja lubię śnieg i lubię chodzić po górach ale na nartach nigdy nie jeździłam, sama nie wiem czemu:oops::oops:

Tomek czasem zamiast tylko marzyć trzeba działać;)życzę spełnienia choć paru marzeń;)

ach i Nagietek tym razem idealny dla mnie:D

xBabciaEwa lubi to.
  9. MOD_Zgredek*

MOD_Zgredek* Forum Moderator Team Farmerama PL

Wbrew pozorom dzisiaj wypoczynek zagraniczny można znaleźć w podobnej cenie jak w Polsce.

10. chrumcia91

i pogoda gwarantowana ;) no chyba, że ktoś ma wybitnego pecha xD

impreza sie udała ;) wrocilam koło 2 do domu :p

11. krasnoludek10

Ale jak to tak - z marnym angielskim (chociaż znam niby ponad 2 000 słów według testu z Internetu) i samemu? Nie stać mnie nawet na mieszkanie a co dopiero na podróże:p;)

12. chrumcia91

Moi rodzice nie znają angielskiego i jeżdzą po całej Europie i dają radę :p troche na migi troche po polsku, kilka słów doslownie znają po angielsku lub niemiecku :p

13. krasnoludek10

Może mnie poducząxD

14. MOD_Zgredek*

Z własnego doświadczenia wiem, że w niektórych krajach łatwiej dogadać się po polsku niż po angielsku.
    Gdy przy granicy odezwałem się po angielsku do pana sprzedającego w budce winietki na przejazd autostradami, ów pan się popatrzył na mnie i na samochód, którym przyjechałem i zapytał: "Pan z Polski? To w Polsce mówi się po angielsku? My tu dobrze znamy polski". Niejednokrotnie miałem jeszcze okazję się o tym przekonać, że gdy zaczynałem mówić po angielsku, ludzie patrzyli na mnie jak na ufoludka. Za to po polsku dogadać się szło prawie wszędzie - na bazarze, na poczcie, w muzeum, w szpitalu...
    Rzecz działa się w 2015 r. w kraju, który nie sąsiaduje z Polską.

wolf031973 i agniecha$ lubią to.
  15. krasnoludek10

Niesłychana to sprawa. Kiedyś muszę to sprawdzić;)

16. MOD_Zgredek*

Tylko nie próbuj z niemieckim.
    W kraju, w którym byłem, sprzedawcy mówili Niemcom, że dla wygody turystów kwoty na etykietkach są wyrażone w euro a nie w lokalnej walucie :D

Zła_Kobieta lubi to.
  17. krasnoludek10

A z rosyjskim:D ???

18. MOD_Zgredek*

Z rosyjskim mogłoby być łatwiej. Ale ja nie znaju ruskawo jazyka, więc nie jestem w tej dziedzinie zbyt kompetentny ;)

19. krasnoludek10

Raczej nie:p U nich "kawior" to "dywan"xD Jeszcze parę takich ładnych kwiatków by się znalazło;)

20. MOD_Zgredek*

Możliwe, ale tak jak pisałem, nie znam rosyjskiego.