Opinie Chromatyka bazylii

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Czerwona, 14 sierpnia 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. anna0089

anna0089 Książę forum

Jedno pole goździki ,2 pola rzepa dało 154 wypadajki. 10 wypadło z zebranych na wysiew bazylii czyli duże pola . Może jakoś to będzie

2. draculik34

draculik34 Chodząca legenda forum

Dzień dobry :)
    Moja hortensja była wyjątkowo hojna ale to w dużej mierze zasługa Jaśków :)

3. abc2016

abc2016 Chodząca legenda forum

no pięknie :)
    ale... JC nie mam ani jednego, do hortensji jeszcze nie dorosłam.... ;)
    krokusy dały tylko 190, ale są mi bardzo potrzebne do misji i do szklarni :)

4. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Gratuluję:) Niestety nie mam ani jednego Jaśka i daleekoo mi jeszcze do hortensji.

anna0089, mysza199710 oraz draculik34 lubią to.
  5. .savante.

.savante. Chodząca legenda forum

niezapominajki dały 111 sztuk, całkiem niezły początek
    idę siać dalej ;):p

6. Bilonge

Bilonge Cesarz forum

Przy mojej płaskurce to dużo Ci dały bo czas wzrostu prawie taki sam. Miałaś o 29 wypadajek więcej :)

7. dotikampo

dotikampo Fanatyk forum

BP chyba zatrudniło ostatnio dobrego grafika... Wyjątkowo ładne i dopracowane są te krzewinki bazylii... Roślinki w poprzedni evencie też były niczego sobie - zwłaszcza róże.

8. glajda1011

glajda1011 Moguł forum

174 na początek z nostrzyka (3 pola), chyba jest dobrze.... :)

anna0089, dotikampo oraz krasnoludek10 lubią to.
  9. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

:)chyba tak ...xD moje hortensje dały:
    jeszcze raz je posieję i będzie komplet, bo ostatniego zadania w misji nie robię.
    Trudność, to przewiduję w idealnym obliczeniu ile której bazylii nasiać. :) Po pierwszym rozsianiu teraz mam SP i zbiór za 3 godziny.

10. babcia-ula

babcia-ula Forum Pro

Ładnie Wam lecą u mnie na początek tylko 109

anna0089 i krasnoludek10 lubią to.
  11. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

Witam.....
    Wystarczy wysiac kazdej roslinki po 3x 20 duze pola(posypane sn i zoska)..nastepnie zrobic dla kazdej z roslin jeden zasiew na 128 super polach(sn+zoska) i event skonczony(w wariancie tylko do pnacza)

12. cyfrzakk

cyfrzakk Cesarz forum

a ja z goździków 2 łąki, i orkisza jedna łąka zebrałem 168 wypadajek :D ładnie lecą jak narazie

anna0089, krasnoludek10 oraz Anhedrea lubią to.
  13. picantinio2012

picantinio2012 Półbóstwo forum

Brawo Ty !

anna0089, krasnoludek10 oraz -norbijas- lubią to.
  14. -norbijas-

Zapomnialem w poscie napisac,ze potrzeba rowniez biala i kerstol..;)
    Eventem bede sie zajmowal popoludniami..na noc i do 14 bede sial to co potrzebuje do misji wysokopoziomowych

15. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

Witam...
    Można i takim sposobem, idealnie wyliczone.
    Myślę, że nie ma jednak potrzeby zużywać 1316 SN i SNZ jak mamy czas 140 godzin na zrobienie eventu.

Trudność wg mnie będzie polegała na tym, że ciągle będziemy rozsiewać bazylię otrzymaną z misji - te 5 czy 15 nasionek, bo dozowników to nawet nie warto wystawiać na pole (chyba, że ktoś się pomyli i odda wszystkie rośliny do misji).
    Dlatego też zadania diamentowe, tam gdzie są do zdobycie dozowniki, będę robiła na końcu.

16. -norbijas-

Alez oczywiscie ,ze nie trzeba tak robic..sposob jest drogi i z tym sie zgodze,,,,tylko,ze dla mnie osobiscie event jest dodatkiem do normalnej pracy na farmie a nie priorytetem na najblizsze pare dni..wiec sobie poszukalem idealnej strategii oczywiscie dla mnie...;)
    edit,,
    Dopalacze mam swoje wiec coz szkodzi je teraz uzyc,,,zapasow zbytnio mi to nie uszczupli...
    Mam 140 drzewek nawozowych i moge dowolnie nimi manipulowac na farmie,,,tworzyc idealne w danej chwili konfiguracje...w zaleznosci czego mi ubylo

Ostatnie edytowanie: 15 sierpnia 2018
  17. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Też dałem drugi rozsiew na SP i zbiór za niecałą godzinę a potem posieję goździki:)

Norbi - Ty bogaczuxD

anna0089 i picantinio2012 lubią to.
  18. dotikampo

dotikampo Fanatyk forum

Moje planowanie eventu wyglądało mniej więcej tak:D

Ale plan już jest ułożony, choć postarałam się skomplikować go na maxaxD W najtrudniejszym momencie będę miała na polu sześć różnych rodzajów eventówki na różnych - precyzyjnie wyliczonych polachxD W to wszystko wplecione jest sianie czterech różnych roślin do misji z uwzględnieniem godzin aktywności pnącza kwiatowego. No i oczywiście każda eventówka ma zostać wysiana precyzyjnie, czyli żadnych nadwyżek...
    To będzie cud jak mi się już jutro rano to wszystko nie pokićkaxD:cry:xD

19. Anhedrea

Anhedrea Chodząca legenda forum

Ja zajęłam się rozsiewem pierwszych 3 bazylii, tak aby zrobić srebrne pierwsze 3 zadania i zdobyć pierwsze nasionka kolejnych 3 bazylii i je rozsiać dopóki działają kerstol i biała niewinność.

Teraz będę siać po kolei kolorowe bazylie do osiągnięcia ich ilości 2800 i zdobywać w międzyczasie nasiona białej bazylii.
    Rozsieję ją znów do ilości 2800 i pnącze zdobyte.

A potem pozostaje ( jak starczy czasu) sianie białej do ostatniego 6 zadania.
    Szybko się ją wysieje - rośnie tylko 4 godziny, do tego woda i qpa i migiem będzie.
    Wszystko tylko na dwóch łąkach - główna i dzika.

Zdobywane po drodze dozowniki postawię, niech produkują nasiona,

Czy można je postawić w ozdobnym a może w nawiedzonym?
    Nie ma informacji ( a może nie widzę) na ten temat.

Ostatnie edytowanie: 15 sierpnia 2018
  20. CHUDYJUREK

CHUDYJUREK Ambasador forum

dobra wykręcony bonus +100% więc jedziemy 8)

amber♥ i krasnoludek10 lubią to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.