Opinie Chromatyka bazylii

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Czerwona, 14 sierpnia 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. pretorianka

pretorianka Półbóstwo forum

Jakie tam lamenciki na cokolwiek.xD Standardowo - na wypadajki :cry:xD

2. Rhodesia

Rhodesia Młodszy ekspert

Jak ktoś ma chrapkę tylko na pnącze, to wcale tak wiele do zrobienia nie ma. Różnica między pnączem, a całym eventem to 8200 białej bazylii i setką emulgatorów.

Żadnej odkrywczej taktyki nie posiadam, jak większość zastosuje:
    Na początek duże pola z CMJ i zośką a potem skok na małe - główna, dzika i leśna byle jak najszybciej wysiać co trzeba. Na sam koniec wrócą zagrody i drzewa. I już będę siać tylko na 2 :)
    Jak się wyrobię z czasem to wykonam cały event, jak niestarczy to tylko pnącze i będę zadowolona.
    Być może odpalę jakieś bonusy i na pewno będę czatować na +1 lub +2 z koła.

3. pretorianka

pretorianka Półbóstwo forum

Tylko spokój może nas uratować. W hodowlanym potrzebne są chyba owce, nie owoce. Napiszę jak Zuza cyt. Ale co ja tam wiem...

4. cyfrzakk

cyfrzakk Cesarz forum

hahahah. wypadajki będą wypadać, jak często? z prędkością internetu :) oki idziemy spać, jutro goździki trzeba pozbierać, i na start ogromne 5 wypadajek lol

5. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Ty lepiej nie kraczxD

anna0089, mysza199710 oraz pretorianka lubią to.
  6. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Łomatko, aż zwątpiłam i poszłam poradnik poczytać 8)xD
    No w sumie różnica niewielka, jedno skromne "o" 8)
    Na szczęście jednak nie owoce, tylko owce 8)xD

Jeśli chodzi o inne, cytuję: "przekomiczne" rzeczy z twojego posta, to któż ustawia te zagrody w przeddzień eventu i trzyma je jeszcze po rozpoczęciu?!
    W zgaduli trąbiło się o tych podstawowych zwierzakach do eventu, myślałam, że wszyscy mają zapasy.
    No ale widać nie wszyscy - cóż, tyle dobrego, że drzew owocowych nie będzie trzeba stawiać xD

A tak serio - poza tymi zagrodami w przypadku ludzi, którzy się wcześniej nie połapali, co trzeba zgromadzić - event hodowlany absolutnie w żaden sposób nie koliduje z kolorową bazylią.

Tych na wypadajki to już nawet nie liczę xD
    Ale sama widzisz - zaczynamy od lamenciku na kolizyjkę, więc świetnie się zapowiada xD

I w tym jest głęboka mądrość.
    Tylko spokój może nas uratować xDxDxD

7. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Firma na pewno coś sobie w ten sposób testuje... reakcje graczy na zmianę tej wypadalności czy co tam jeszcze.
    Dla mnie to o tyle bez znaczenia, że zawsze, niezmiennie, wszystkie wypadajki zgarniałam z pól, nie z drzew - ale wiem, że sporo ludzi robi w sadownictwie no i muszą się przestawić na ten event... albo go nie robić oczywiście.
    Osobiście nie mam absolutnie żadnych zapasów - gdybym się uparła robić hodowlany, musiałabym dokupić wszystkie zwierzaki. Ale u mnie to norma, nie mam już zapasów niczego z wyjątkiem szklarniowych róż.

Przypuszczenie, że wstrętna firma specjalnie robi koło pióra tym, którzy nie mają zapasów albo chcą zarobić, należy do ukochanej przeze mnie sfery teorii spiskowych, więc po prostu je uwielbiam.
    Niestety jest to zapewne po prostu taka sobie odmiana, nawet bez specjalnego sprawdzania, ile jakich zasobów kisi się na farmach - ot, tak sobie: teraz zrobimy wypadajki z upraw... a za trzy eventy - tylko z drzew. Zwykłe widzimisię autorów scenariusza, nie węszę tu żadnych podtekstów.

Aha, zmiana owiec na owoce faktycznie sprawiła mi sporo uciechy - więc niniejszym z całego serca dziękuję.

8. mysza199710

mysza199710 Koneser forum

Nagrody, żadne jak dla mnie i nie mam zamiaru w nim brać udziału i nic mnie nie przekona. Czytać elaboratów autorów, którzy czepiają się o zwykłą literówkę też nie zamierzam, bo nic nie wnoszą poza uszczypliwością wobec innego użytkownika forum, bo się komuś wydaje, ze może więcej.

9. _Jacqueline_

_Jacqueline_ Młodszy ekspert

hmmm z tym drugim eventem będzie ciężko, wygoliłam się z sp ostatnio, kilkaset sp ze spółdzielni poszło, tak to by nie było problemu co do reszty.

tutaj - prędzej chyba realne do zrobienia dla mnie. No i pnącze - co na przyszłość jednak trochę warte - zawsze to te 25% więcej pd z ozdobnych rzeczy. Jak uruchomi się ten rząd pierwszy to czy bonus wtedy będzie działał na pozostałe rzędy też czy tylko na przedmioty luzem na farmie?

Impreza okolicznościowa, najazd rodziny też z tejże okazji i kurka nie dam rady też organizacyjnie dwóch chyba, dwa dni w czasie trwania eventu ujęte

.-Kamilka-. i krasnoludek10 lubią to.
  10. .savante.

.savante. Chodząca legenda forum

zbiory pięknie rozwijających się niezapominajek zaplanowane na ok. 14.04 ;)
    co wyleci to wyleci :p na razie wypadalcami się nie przejmuję
    zobaczymy który hydraulik będzie mieć dyżurxD i wtedy obierzemy odpowiednią metodę

11. kaska860

kaska860 Cesarz forum

Witam :) SP mam dużo, zwierzaków tez coś mam (dzięki Zgaduli :)), ale nagrody są mocno zniechęcające. Nie wiem czy nie nastawić się na zarobek na targu

krasnoludek10 lubi to.
  12. dotikampo

dotikampo Fanatyk forum

Odrobinę podkręciłam trudność eventu i na start posiałam roślinę 12:30h (na małych polach oczywiście). Ciekawe co będzie:D
    Możliwe, że jakaś drobna pułapka wypadajkowa jest w tych dwóch jednoczesnych eventach zaszyta... Zobaczymy... jeszcze nie było tak, żeby jakoś nie byłoxD

13. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Ja posiałem uszlachetnionego goździka:pxD Też na małych:)

Ponad 130 emulgatorów na start:)

Ostatnie edytowanie: 15 sierpnia 2018
  14. malgos63

malgos63 Stały bywalec

124 wypadajki8)

krasnoludek10 lubi to.
  15. Cardamon

Cardamon Analityk forum

Po ostatnich eventach tęsknie spojrzałem na hamaczek

ale usłyszałem głos zapracowanej farmerki Ewy

- Adamie nawet o tym nie myśl , czy pamiętasz słowa instrukcji poradnika uprawy bazylii ?
    Tak , odpowiedziałem idąc w stronę farmy : W pocie oblicza twego będziesz musiał zdobywać pożywienie.

16. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Ty to masz dobrze.
    Ja mam z 400 pól nostrzyka tylko 110 emulgatorów.
    To niesprawiedliwe!:mad:

Znowu przykręcili kurek na mojej farmie i będę musiał zbierać wypadajki przez 4 dni, a tak miałbym jutro koniec.
    :cry::cry::cry:

xD:cry:xD

Te kolorki, nawet nieźle się prezentują.

Jakaś odmiana dla oka.

Ostatnie edytowanie: 15 sierpnia 2018
  17. Bilonge

Bilonge Cesarz forum

Witam
    161 sztuk z 500 pól płaskurki. Nie jest źle

18. Rhodesia

Rhodesia Młodszy ekspert

Emulgatorów na start 182, pewnie później nie będzie tak kolorowo. Wszystkie bazylie posiane, zobaczymy co z tego wyjdzie.

19. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

A moja śnieżka dała 196 emulgatorów.:D

20. dotikampo

dotikampo Fanatyk forum

A mój dzielny, dwunasto (i pół) godzinny fiołeczek dał 91 wypadajek z 504 pól:D Myślę, że wypadajki będą podstawową trudnością obecnego eventu...xD

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.