cena na targu

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika -pablolandia-, 17 lutego 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. -pablolandia-

-pablolandia- Książę forum

Witam,

Moje pytanie odnośnie cen na targu.

Dla przykładu maksymalna cena maski szopa na moim targu to około 8tyś, ja mogę wystawić maksymalnie za 4,6tyś? Dlaczego tak jest?

Dodam, że mam odkrytą runę na drzewie ( sprzedawaj za więcej )

Z góry dziękuję za odpowiedź

2. onkapinka

onkapinka Nadzorca forum

Z tego co sie orientuje, targ ma to do siebie, ze ceny regulowane sa dynamika sprzedarzy i podazy na dany towar.
    Jesli np. wczoraj, ktos skupowal maski ...i znacznie ich na targu ubylo, to ich cena automatycznie poszla w gore(bo byla podaz na ten towar).
    Tak wiec ,jesli ktos wstawial maski do sprzedarzy wczoraj, to ich cena maxymalna wynosila (w tym przypadku da 8 tysiecy).
    Dzis rynek sie nasycil (wielu graczy wstawilo swoje oferty masek) i ich cena spadla(takze ta maxymalna) w porownaniu z cena wczorajasza.
    Mam nadzieje, ze jakos lopatologogicznie i logicznie to wytlumaczylam(lepiej nie potrafie).

MOD_Kleopatra lubi to.
  3. Ceny na targu zmieniają się na bieżąco w zależności od popytu i podaży na dany towar.:)
    Jeżeli jest mało ofert, a chętnych wielu to towar znika a kiedy pojawiają się nowe oferty to oferta cenowa jest wyższa. Jeżeli ofert jest dużo i nie ma chętnych to cena spada :)
    Wysokość ceny maksymalnej uzależniona jest od popytu czyli zapotrzebowania na dany towar.

Czy to jest dosyć jasne wytłumaczone jeżeli masz jeszcze jakieś wątpliwości to pytaj :)

onkapinka dziękuję za pomoc :)

4. -pablolandia-

-pablolandia- Książę forum

Wszystko jasne :) Można zamykać :) Dzięki

5. Bardzo proszę i skoro można to zamykam :)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.