cena kleju na targu

Discussion in 'Archiwum - pomoc' started by martaaw, Mar 10, 2015.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. martaaw

martaaw Okazjonalny autor

maksymalna, po której mogę wystawić klej na sprzedaż to 1947,91
    okropnie niska w porównaniu z ceną np. garnków, których cena już i tak przecież mocno spadła
    gdzie tu opłacalność produkcji?

2. Mariolka7214

Mariolka7214 Wszystkowiedząca wyrocznia

Bo kleju na targu jest mało, poidełka niemal nie lecą, niewiele osób widać klej wystawia, a od tego jest uzalezniona cena. Jak będzie pojawiać się wiecej ofert, które zresztą na pniu schodzą, cena będzie rosła

MOD_Kleopatra likes this.
  3. Ceny na targu zmieniają się na bieżąco w zależności od popytu i podaży na dany towar.:)
    Jeżeli jest mało ofert, a chętnych wielu to towar znika a kiedy pojawiają się nowe oferty to oferta cenowa jest wyższa. Jeżeli ofert jest dużo i nie ma chętnych to cena spada :)
    Wysokość ceny maksymalnej uzależniona jest od popytu czyli zapotrzebowania na dany towar.

Czy jasno wytłumaczyłam ??? :) czy jeszcze o coś chciałabyś zapytać ??:)

A tutaj masz jeszcze wątek do dyskusji na temat targu...KLIK ..

4. martaaw

myślałam, że wartość maksymalna danego towaru jest stała... rozumiem, że najpierw iluś graczy musi powystawiać klej za tę śmiesznie niską cenę, żeby cena wzrosła.. w takim razie moje tubki poczekają na lepsze czasy w stodole :p

5. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Dokładnie tak,targ jest dynamiczny i ceny zmieniają się na bieżąco w zależności od podaży i popytu na dany towar.Jeśli towar pojawia się rzadko i szybko znika,tak jak obecnie klej,wtedy jego cena przy każdej nowej ofercie jest wyższa.A kiedy za jakiś czas targ już będzie pełen ofert,zainteresowanie klejem i popyt się zmniejszy,wtedy ceny będą spadać i tak jest ze wszystkimi towarami.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

6. martaaw

dziękuję, już wszystko wiem :)
    można zamknąć

7. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

W takim razie ja również dziękuję i zamykam.

Thread Status:
Not open for further replies.