caharin2

Temat na forum 'Kto jest kim - gracze' rozpoczęty przez użytkownika caharin2, 11 listopada 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. BA_Musa

BA_Musa Guest

U nas mama przemyca, bo według mnie i siostry nie potrzebne są i mogą leżeć w pudle xD

2. caharin2

caharin2 Wielki mistrz forum

Ależ skąd, to wręcz doskonale :D

Muska, ach ten Twój minimalizm :D

3. BA_Musa

BA_Musa Guest

Inne burzą koncepcję :p

4. caharin2

Wy mi lepiej powiedzcie, co ja mam zrobić z tymi grzejnikami nooo... :cry:

5. BA_Musa

BA_Musa Guest

Yyy....nie znam się :p

6. caharin2

To żeś pomogłaaaaa -.- :p

7. BA_Musa

BA_Musa Guest

Wiesz,że zawsze możesz na mnie liczyć8)

8. MOD_Nikita

MOD_Nikita Guest

No mi szkoda, by bombeczki prababci leżały w pudle. -.-

No to cieszę się, że Tobie pasi burżuazja. :D
    Co do grzejniczków hmm. Zamów fachowca. :D xD

9. caharin2

Nie mogę zamówić fachowca, bo to będzie robił generalny wykonawca i podwykonawcy itd. Ja mogę zażyczyć sobie zmiany w projekcie, oni je wycenią i wykonają, jeśli będą te zmiany możliwe. Mogłabym pozwolić, żeby robili, jak mają w projekcie i już, ale potem, jak zawołam swojego fachowca po odbiorze mieszkania, tracę gwarancję na te instalacje, które ruszę. Więc lepiej teraz zaplanować, gdzie chcę mieć jakie gniazdko, na jakiej wysokości i ile tych gniazdek, jaki grzejnik i gdzie itd. Bo to, co jest w projekcie pierwotnym, jest nie do przyjęcia...

10. MOD_Nikita

MOD_Nikita Guest

No to do dzieła Ninka. :D Wytęż swój móżdżek. :D :p

11. BA_Musa

BA_Musa Guest

No to skonsultuj to z kimś kto się na tym zna i wtedy zażycz sobie zmian.

12. MOD_Nikita

MOD_Nikita Guest

No to wyszło praktycznie jak moje rozwiązanie, bo też fachowców potrzeba Agata. :D

13. caharin2

Mózg to mi już pękł... Jak powiem co chcę, to oni to przeliczą, tylko szkopuł jest taki, że za każdą taką usługę firma projektowa liczy sobie kasę... Chyba najpierw połażę po jakichś sklepach zajmujących się ogrzewaniem. I spróbuję też sama przeliczyć :p Czytam i czytam o różnych rozwiązaniach (podłogówka nie wchodzi w grę), dziś pojawił się pomysł grzejnika kanałowego. Zaczęłam się zastanawiać nad połączeniem u mnie - jeden grzejnik, tam gdzie chciałam i kanałowy przed drzwiami balkonowymi... Moje mieszkanie będzie malutkie, zatem każdy kawałek ściany jest cenny. Pierwotnie były tam dwa grzejniki, wg projektu, co jest dla mnie bezsensownym marnotrawstwem powierzchni. I do jakiejś firmy zajmującej się zabudowami meblowymi muszę iść - oni robią projekty, zatem jak będzie profesjonalny projekt, będzie wiadomo, gdzie jakie gniazdka :D

14. MOD_Dotti

MOD_Dotti Guest

Ładnie to tak dziewuszki dyskutować beze mnie? :D

15. MOD_Nikita

MOD_Nikita Guest

No musisz się Ninuś przespać ze swoją wizją przytulnego mieszkanka. :D

Dorotko, no tak ciuteczek niesympatycznie. :D xD

16. caharin2

No niestety, jak zajęta byłaś, to musiałyśmy zacząć bez Ciebie... :oops:

Olcia, ja z ta wizją sypiam codziennie, w mojej głowie roi się od przemyśleń... :music:

17. MOD_Nikita

MOD_Nikita Guest

Hmm, a czy coś z tych przemyśleń trafi do tej chałupki? :D

18. caharin2

Myślę, że tak. Już miałam zaplanowane, co gdzie chcę, tylko dzisiaj, przez ten zlew i grzejnik, plan mi się trochę sypnął... Musze siąść i w swoim programie poprzesuwać parę rzeczy i zobaczyć, to będzie wyglądało... Najgorsze to te grzejniki.

19. MOD_Dotti

MOD_Dotti Guest

Ninka - pamiętam jak u mnie zmieniali grzejniki i wolę tego nie wspominać (najgorsze jest jednak to, że na moim cudownym strychu muszę założyć całą instalację grzewczą, bo niestety jeszcze jej tam nie ma - także po podwyższeniu domu czeka mnie kolejna przeprawa :D)

20. caharin2

Masakra... Ja pamiętam zmianę grzejników i instalacji u ciotki, matko i córko i synu O_O

U mnie sprawa rozbija się o to, że wymyśliłam sobie, żeby nie było dwóch grzejników, ale jeden, na takiej wąskiej ścianie 65 cm. Znalazłam takie grzejniki - płytowy, wysoki... Ale nie wiem, czy takie źródło ciepła w tym jednym rogu wystarczy, czy w drugim rogu przy oknie nie będzie jakiegoś "bieguna zimna"... Proponowałam podłogowe, ale tam nie da się go zainstalować. No to może zatem i grzejnik na tej ścianie, co sobie wymyśliłam i kanałowy przed balkonem...

Edycja: a macie jakieś doświadczenia z lodówką tuż obok piekarnika w słupku? Bo wiadomo, jak piekarnik grzeje, to lodówka może odbierać część tego ciepła, a przez to pobierać więcej prądu, żeby chłodzić... Chociaż widziałam już takie rozwiązania, ale ciekawi mnie, jak to się sprawuje.