Opinie Cała masa skarbów

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 19 marca 2019.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. andzia0393

andzia0393 Okazjonalny autor

o kurde dzieki, myslalam ze jest to mniej skomplikowane i wyjdzie w sumie zeby dojsc do samej gory trzeba praktycznie wszystko odkryc ...

2. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

Z tym, że sama góra, czyli trzecie piętro jest dla wytrwałych ;) Event można skończyć na drugim, gdzie jest pnącze :)

3. marciaaa84

marciaaa84 Książę forum

Mi sie tam obecny OFF podoba. Miszcz przez male m zaprzecza swoim wlasnym slowom z poprzednich dyskusji eventowych, /sic!/-ktore wstawia gdzie tylko- no faktycznie, dobrze to wyglada, ze uczony i obyty.Z prawidlowym uzyciem tegoz niewiele ma wspolnego. Niech mu bedzie, wszystkich nas wkurza, ze prawie zawsze w 24h /sic!/ ze zrobieniem eventu sie miesci. Krematorka wszelkich eventow niewiele sie udziela- tez smutno (Tesknie Z!) . Zaorala wszystko Sookie postem #91. Rozsmieszyl mnie i zasmucil jednoczesnie. Ale dzieki takim postom te watki sie kreca. Dziekuje. :)

I lubie tez posty o ilosci wypadajek i innych osiagow, wiec nie skapcie drodzy farmerzy. Tego eventu nie bede robic ale wiele razy wyniki innych graczy na forum pomagaly rozplanowac co nieco. Dobrze kiedy ktos tez napisze, ze mial Jaski albo nie- bonusy z kola, czy inne mile wspomagacze. To wszystko pomaga. Jak napiszecie, ze nie robicie, albo robicie tylko do pnacza to tez daje jakies wskazowki innym.

I pytania tez sa wskazane. Tak samo jak odpowiedzi. Od tego sa watki eventowe.

Niefajny jest spam... czyli marudzenie, naciaganie innych na uzycie swojego czasu na wytlumaczenie, zeby potem odpisac, ze sie spalo albo w autobusie tlok.

4. zagma

zagma Chodząca legenda forum

Tych samych słów można użyć w stosunku do twojego guru, bo też sobie przeczy.
    Ale co tam, jest okazja do hejtowania, to trzeba skorzystać 8).

OFF w obecnym kształcie zachęcający do dzielenia się swoją opinią nie jest.
    Współczuję Modom, którzy muszą brnąć przez tą kaszankę i jeszcze zapić jej nie mogą, bo w pracy są 8).

Po namyśle:
    Chętnie poczytam, dlaczego warto robić ten event.
    Graczom, którzy zachęcająco wyłuszczą swoje przekonania, wyślę w podziękowaniu rzemiosło lub najnowszy item prezentowy (do ustalenia na sowie).
    Z góry dziękuję za pochylenie się nad moją prośbą ;).

Ostatnie edytowanie: 20 marca 2019
  5. oset53

oset53 Chodząca legenda forum

Aż się boję pisać na forum cokolwiek. Tak sobie czytam i czytam i nie mogę wyjść z "podziwu".
    "hura optymiści", "malkontenci - narzekacze" - komu i czemu ma to służyć? Nie można tak po prostu
    zaakceptować odmiennego zdania innych/do którego mają prawo/ i nie pouczać a tym bardziej nie krytykować.
    Ja eventu nie robię i nie czuję takiej potrzeby żeby się z tego faktu tłumaczyć,
    ale inni mogą go robić lub nie i nic mi do tego.
    Pozdrawiam Wszystkich cieplutko i miłego dnia życzę.

6. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

No to ja tak hurraoptymistycznie napiszę, że robię.
    Nie wiadomo, kiedy te 5% może zaprocentować.;)
    Do tego 3 skrzynki, zawsze jakieś deski wpadną.
    A jeszcze do tego TPD i SG, o nagrodach cząstkowych nie wspominając.

I malkontencko:
    Ale tylko do pnącza.
    Nie widzę potrzeby wykonania dodatkowych zadań.
    No i te "kosmiczne" wymagania...

Taki wpis odpowiada każdej ze stron?
    xD:cry:xD

7. martajolka81

martajolka81 Ambasador forum

Pięknie wstrzeliłeś się w sam środek :) Brawoo.

8. DankaD76

DankaD76 Moguł forum

A ja robię event bo taka jest „tradycja” a z Tradycją się nie dyskutuje a czy zrobie to już... inna sprawa

9. skaliwa

skaliwa Fanatyk forum

Ojej, ojej.... witam wszystkich :) Jaka tutaj dyskusja się toczy... malkontenci, narzekacze, entuzjaści, hurraoptymiści :p
    Każdy gra jak chce i jak lubi i póki co mamy wolność słowa i mozna jeszcze swoją opinię wyrazić.
    Mnie bardziej denerwują ludzie, którzy nie czytaja poradników i co post zadają te same pytania, ale jak ktoś w ten sposób nabija sobie punkty to też jego sprawa, podziwiam tych cierpliwych, którzy odpowiadają i podpowiadają jak robić eventy.
    Eventy robie, bo lubię, jak nie będzie mi sie chciało, to nie będę robić. Ten na wyspie jest wymagający, dużo ze stodoły wołają, i ok. Po to sieję i hoduję zwierzęta aby mieć pełną stodołe w razie W.
    Troche dużo trzeba wysiać terrorbadyla, ale usunęłam wczoraj zagrody, na polach czeka karnegia i mam nadzieję, że da dużo wypadajek. Na farmie mam same pola z hortensją i trochę drzew i czekam na 14.00. :pOby dobrze leciało, to oba eventy są do zrobienia, a ile zrobię, to sie okaże.;):):p
    Tylko eliksirów żal.....:oops::oops::oops:
    Wszystkim życzę powodzenia i dużo wylotek xDxDxD

10. miwi45

miwi45 Weteran forum

Dzień Dobry :)

Czy ciekawe? To zależy od tego, czego się od takiego wątku oczekuje.

Wbrew pozorom, sporo jest tu ciekawych informacji - interpretacji i dopowiedzeń do FAQ.
    Często instrukcja obsługi jest czytana po łebkach (albo wcale) i lepiej się chłonie informacje podane w języku bardziej potocznym.
    Do tego dochodzą własne spostrzeżenia Farmerów - często bezcenne dla młodego gracza albo przypominające, zwracające na coś uwagę tego bardziej doświadczonego.
    Przepychanki słowne malkontentów z entuzjastami - też interesujące.
    Bo jak człowiek ma dylemat, który tak pięknie, krótko i węzłowato opisała Sookie, to argumenty jednej i drugiej strony dyskusji, pomogą podjąć decyzję.
    A że przy okazji wpadnie trochę spamiku?
    Modowie - dobrzy ludzie - rozumieją, że nie samym chlebem człowiek żyje i czasem musi, no musi, coś tam po swojemu skrobnąć ;)
    Zresztą tytuł działu "Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń" i podtytuł "Opinie" sugeruje dość szerokie potraktowanie tematu.
    Zwłaszcza, że ilu ludzi, tyle opinii ;)
    Pewnie znajdą się tacy, dla których ten wątek powinien być bardziej merytoryczny i inni, dla których jest tutaj za mało luzu.
    Ale to samo życie i nie ma się co aż tak spinać ;)

W temacie, bardziej ściśle, zrozumiałam z wczorajszych podpowiedzi, że z tej trampoliny to mogę też zleźć z góry na dół.
    Jeśli dalej to nie tak, to poczekam do godziny 14-tej aż obczaję planszę, bo chyba nie tylko z oczami mam problem ;)

11. blazers

blazers Wszystkowiedząca wyrocznia

Właśnie o to chodzi, dyskusję, a nie suche komunikaty.
    Sporo osób tutaj potrafi interesująco coś skrobnąć, niektórzy co pewne nie dają rady powstrzymać się przy tym od hejtu przez małe h, a do tego uzurpują sobie funkcję rzecznika …..
    …..., ale to dobrze bo przynajmniej są jakieś emocje i można pewne rzeczy przewartościować.

Przeca chodzi głównie o to:

Tylko tyle i aż tyle, zauważcie od czego rozpoczęła się wymiana zdań w tym wątku /"jak narzekasz spadaj stąd"/.

Mnie się to nie podoba i jeżeli będę widział takie odzywki nie przejdę obojętnie.

To wątek dla wszystkich i starajmy się żyć obok siebie pomimo różnych sympatii czy innych animozji.

Niech się dzieje, a dlaczego warto robić ten event ?

Sam się waham czy wykonam, a tym którzy traktują śmiertelnie poważnie każde moje słowo oferuję zestaw mega tabsów za darmoszkę, kto bogatemu zabroni !!

Bry z sercem na dłoni.

12. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

A dlaczego wszyscy akurat ten event z takiej grubej rurki traktują...? o_O
    Jakieś dysputy o pryncypiach, nie przepadam osobiście.

Tak na moje oko to OFF w obecnym kształcie w ogóle mało zachęcający jest -.-

A co do eventu, to nie jest kwestia "warto czy nie warto". W każdym razie trudno to jakoś uogólniać. Komuś się coś przyda, innemu nie... wiadomo.
    Ja bym to robiła, bo zawsze traktowałam farmę eventowo (a na bogactwie niepotrzebności w stodole nigdy mi nie zależało)... tyle że motywacja do grania gdzieś mi przepadła i już nie wróci.
    Ech, Sookie, no ja to już w tym niskim ukłonie chyba do końca życia będę tkwić.
    Szacun wielki :inlove:xD

13. MaDzo

MaDzo Cesarz forum

Bo chce przeżyć swój pierwszy raz... nigdy nie skakałam na trampolinie z piętra na piętro;):p

Wypróbuje wirtualnie.Windy nie lubię,schody sa nudne to moze tym sposobem spróbuje docierać na chatę i z powrotem[​IMG]
    Jak mnie dłużej tu nie będzie to znaczy,ze coś poszło nie tak:p:cry:xD

Dostane item w prezenciku?:pObojętnie przez jakie p PxD

14. zagma

zagma Chodząca legenda forum

Więc właśnie.
    Jednemu się opłaca, drugiemu nie.
    Dlaczego mam szanować tych pierwszych, a mogę obrażać tych drugich?
    Tu jest pies pogrzebany.
    Nie ma merytorycznej dyskusji, nie ma argumentów, tylko od razu wskakiwanie na wysokie tony i teksty typu: opamiętajcie się, farma jest do siania czy inne równie pompatyczne. Czemu to ma służyć?

I jeszcze jedno: nie wiem, czy zauważyliście, ale hejtowanie jest jednostronne. Nikt z hamaczkujących nigdy nie napisał: opamiętajcie się, po co chcecie ruszać ten chłam, to się w ogóle nie opłaca...

Przekonałaś mnie, pisaj sowę :p.

15. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

Stara jestem ale paleozoiku nie pamiętam, no może co najwyżej koniec kredy.:pxD
    Każdy wątek tworzą ludzie i Ci archaiczni i Ci bardziej czwartorzędowi, jedni potrafią fajnie pisać, inni się uczą, a jeszcze inni nigdy się nie nauczą. Dla jednych jest ciekawy dla innych mniej, takie życie.;)xD
    Nie wiem czy warto. Lubię robić ewenty, nigdy nie patrzę, czy mi się opłaci czy nie, patrzę czy dam radę i to mnie kręci, że mimo wszelkich ułomności kończę z sukcesem.;)xD
    To źle czy dobrze?
    Dla mnie dobrze i to się liczy.
    Nie miałam krów, nie miałam koali, ale już sobie uhodowałam i o 14 jadę dalej.;)xD

16. Anhedrea

Anhedrea Chodząca legenda forum

Niekoniecznie dla mnie ważne są te profity z nagród ( ZB mam nadmiar i drzewa nawozowe produkują co trzeba)
    Jednak dla wielu graczy zdobycie Różnego rodzaju nawozów, ZB, SP i kuponów jest zapewne ważne.

Ja robię event, bo po prostu lubię.
    Nagrody od Ciebie nie oczekuję:p

17. RWM41

RWM41 Ambasador forum

Wniosek jest jeden. Lepiej nie pisać. Można oberwać. Kiedyś to najwyżej po wyjądkowo głupim poście czytało się złośliwe acz inteligentne opinie Zuzy. Teraz człowieka zaklasyfikują i zahejtują (hejt to po polsku????)
    W temacie-robię bo dla mnie ta gra polega na robieniu eventów. Nakładam hełm i przeczołguję się pod ścianą z obawy obstrzału

18. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

Skoroście mnie aż tak... natchnęli no to teraz macie;
    Do ewentu jak do wojny
    tutaj się szykować trza
    O wygraną ten spokojny
    kto w stodole wszystko ma
    i tylko siać...i tylko siać...
    Za to do ewentowego
    to już zbroję jakąś mus
    bo tu wszystko pod obstrzałem
    i przygrzmocić może cuś
    a może wiać...a może wiać...
    Osłom garnek podwędziłam
    a od bobrów deski dwie
    od kangura rękawice
    jakby kto zaczepił mnie
    to będę lać...to będę lać...
    Ale jestem bardzo rada
    że tak kręci się nasz świat
    gdyby było za spokojnie
    toby człowiek z nudów padł
    bo tylko siać... bo tylko siać..
    - no przecież samym sianiem farmer nie wyżyje, więc...żeby było w temacie to nadal nie mam chęci na tą... całą masę skarbów - moje strusie i wielbłądy gdzieś się ze stodoły wyprowadziły i nie jestem zbyt dobrze...uzbrojona na tą wojnę :p:cry:xD

- miłego dnia farmerzy :)

19. eustachymrówka4

eustachymrówka4 Czeladnik forum

czy jak nie mam dostępu do habanero czy jak to tam się zwie to koniec eventu dla mnie czy można to jakoś ominąć?

pineska55 lubi to.
  20. malgos63

malgos63 Mieszkaniec forum

Ja tez robię bo lubię:inlove:
    Do poniedziałku jestem łóżkowa to i machnę z nudów:p

robins71 lubi to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.