Opinie Cała masa skarbów

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 19 marca 2019.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. ania1713

ania1713 Chodząca legenda forum

Mam wrażenie, że ostatnimi czasy wątki eventowe stają się polem bitewnym i trzeba być albo "narzekarzem" albo "entuzjastą".
    Tym bardziej nie zachęca to do odwiedzania tychże wątków :sleepy:
    Żaden ze mnie eventowy narzekacz czy entuzjasta, event robię, bo... bo chcę. Równie dobrze mogłabym nie robić, bo nie chcę. Każdy ma w tej grze swoje priorytety, jednym event pomoże w ich realizacji innym nie.

2. frixi77

frixi77 Ambasador forum

dziekowac :p tylko kiedy to robic jak wiecznie eventujemy w polu heheh :)

Ostatnie edytowanie: 19 marca 2019
  3. jagoda1953

jagoda1953 Chodząca legenda forum

Zniesmaczonym można być stale,na to reguły nie ma.Jagoda ta z kalendarza nie z lasu i nie do zjedzenia,za twarda jestem,nauczona w polu orać :) Rad zawsze chętnie słucham (czytać),można się dużo nauczyć,ja się dużo nauczyłam od mojej kochanej babci jej rady bezcenne,nauczyłam się też czytać całość nie po łebkach.Dalej polemizować nie będę "miszczu" aha apropo.... nikogo nie nazwałam "narzekaczem" ,sianie jest zależne od nas,a na wylotki jak się je tu nazywa ,niestety nie mamy wpływu. A w temacie eventu robię bo lubię

4. blazers

blazers Wszystkowiedząca wyrocznia

Nadajemy na zupełnie innych falach i odnoszę wrażenie, że nie do końca ogarniam o co Ci chodzi, a może odwrotnie8).
    Także żeby nie męczyć pozostałych bywalców z mojej strony bez odbioru.

Od jakiegoś czasu osoby narzekając są delikatnie aczkolwiek dość często hejtowane.
    Jako obrońca uciśnionych bywa że staję w ich obronie, tyle.

Teraz ogólnie.
    Może czasem przed wytykaniem, że za dużo negatywnych opinii, warto się zastanowić skąd się to bierze.
    Mnie ryba kto robi, a kto hamaczkuję, to naprawdę jeszcze wolny kraj i OFF:p.

Koniec lekkiego off-topu, odnośnie eventu jeszcze nie zadecydowałem.

Ostatnie edytowanie: 19 marca 2019
  5. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Nie ściemniaj!8)
    W czwartek, najdalej o 20:00 wrzucisz screena ze zrobionym ewentem.
    xD:cry:xD
    ???

6. aleksandra

aleksandra Cesarz forum

nawet nie wiedziałam,że takie cóś jest,,xD:)

7. niebo016

niebo016 Generał forum

powtórzę co wcześniej pisałam : A co ja robię? to moja sprawa, lubię hodować zwierzaki. Nie farmeramą człowiek żyje. Ewent cała masa skarbów jest całkiem ciekawy.

robins71 lubi to.
  8. agatarolnik64

agatarolnik64 Ekspert forum

Jedni narzekają że za dużo tych eventów inni że bez nich wieje nudą na farmie , a to przecież tylko gra ,fajna zabawa jak ktoś nie chce nie musi robić eventów , kazdy ma prawo wyboru , a to że są narzekacze i entuzjaści to jak to się mówi jeszcze się taki nie urodził żeby wszystkim dogodził .Ja osobiście staram się robić każdy event , ten też będę a z jakim skutkiem to się okaże , czasami jak słabo lecą wypadajki albo z braku czasu ( nie samą farmą człowiek żyje )wkurzam się że nie dam rady dojść do końca :cry:, ale robię , nie jeden już event za mną i przede mną którego nie dokończyłam - dokończę :p Życzę wszystkim dobrej zabawy i dobrego humoru i żeby wszystkim udało się kończyć każdy event ;)

9. MobilisA075

MobilisA075 Weteran forum

Tylko, że ja wtedy mam tylko 4 kroki guzik warte :(

10. nuka20

nuka20 Nadzorca forum

Boże nie wiem kim jestem.
    Raz pochwalę event, innym razem napiszę, ze mi się nie chce/nie opłaca (miażdżąca krytyka) a tu widzę, że z samego tytułu napisania jednego czy drugiego już na stałe jestem przypisana do któregoś ze stronnictw i albo winnam się tłumaczyć z nie swoich grzechów albo ganić grzechy innych (którzy też zatracili indywidualne rysy).

O tyle dobrze, że przynajmniej znajdą się tacy którzy chcą mnie bronić:inlove:
    Chwila a może krytykować?:oops:
    I za co?:cry:

Event cały czas przetrawiam, wciąż bardziej na nie.
    Pewnie skończy się na złotej regule "jak znajdzie się czas to zrobię".
    Chociaż event sam w sobie, nie zachęca mnie bym owego czasu szukała 8)

11. Sookie

Sookie Chodząca legenda forum

Robię.[​IMG]

...albo nie robię..[​IMG]
    Mam wszystko w stodole.To robię
    Mam wszystko w stodole. To nie robię. Handluję
    Siewnik mam. To sieję
    Ale mam też stajennego. To nie sieję. Hoduję na targ..
    "Pomyślę o tym jutro"*

*Scarlett O'Hara

12. miwi45

miwi45 Weteran forum

Bardzo trafne podsumowanie. Kwintesencja wewnętrznych rozterek większości Farmerów.
    Wielu z nas ciągle tutaj zachowuje się jak małe dziecko w sklepie z zabawkami: i to chcę, i to, i jeszcze to...
    A sprawa jest banalna: mamusia ma określone zasoby pieniężne w portfelu ;)
    Tak krawiec kraje, jak mu materii staje ;)
    Zresztą mam niejasne wrażenie, że wcale nie chodzi niektórym o "narzekaczy" i "entuzjastów", tylko kompletnie o co innego ;)
    Ale, cytując klasyka tego sławetnego Forum, co ja tam wiem... ;)

Skosiłam całą farmę i wyspy Bahama.
    Zasiałam krokusa (będzie na uszlachetnienie) i hiacynta wodnego (do misji) i liczę na setki wypadajek na start ;)
    Z drzewami nie ryzykuję - coś nie mam do nich zaufania, jeśli chodzi o ilość wypadajek.

Zwiększyłam areał siewny i ... idę na wojnę z Kołem.
    Ostatnio nie współpracowało w ogóle, to ja je ominę tym razem szerokim łukiem.
    Ani pół imprezówki nie kupię. Zobaczymy kto wytrzyma dłużej ;)

Farmerom robiącym event- życzę mnóstwa wypadajek, tym leżącym na hamaczku - miłego wypoczynku :)

13. blazers

blazers Wszystkowiedząca wyrocznia

Bez ściemniania to screeny do 24h od rozpoczęcia kręcą /sic!/ mnie najbardziej;).

Małe pytanko ogólne, chyba łapie się w tematyce i nie odbiega zbytnio od ram.
    Uważacie, że wątki eventowe są ciekawe /powiedzmy tegoroczne, żeby nie grzebać się paleozoiku/ ?

Mam niejasne wrażenie, że Ci co im się wydaje że wiedzą ……. mogą faktycznie mieć jakieś przecieki.

Piszę, bo lubię /czasami/.

14. andzia0393

andzia0393 Okazjonalny autor

Słuchajcie pytani dotyczące 1 piętra, jak dostac się na trampoliny w prawym i lewym dolnym rogu bo jak widze ze wszsytko jest zatarasowane scianami, chyba że jestem slePA :cry:

bogusiania, robins71 oraz miwi45 lubią to.
  15. miwi45

miwi45 Weteran forum

Też się nad tym zastanawiałam. Wyszło mi, że któraś z tych ścian musi mieć czerwony kolor. Chyba, że już mi nawet okulary nie pomagają ;)

16. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

Wyłącz Caps Lock, bo duże literki Ci na końcu weszły.

Zauważ, że jedna ściana na pierwszym pietrze jest zielona. I jest zielony jeden pokój. Robiąc zadanie w tym zielonym pokoju otworzysz drzwi (zielona ściana) do pokoju z dostępem do trampoliny. Tak samo sprawa wygląda z pomarańczową ścianą na tym pietrze.
    Na drugim pietrze masz dokładnie taką samą sytuację, tylko drzwi i pokój są zaznaczone kolorem szarym.
    Cytat z Poradnika:
    "Aby przejść do niektórych pomieszczeń musimy otworzyć drzwi. Klucze do tych drzwi znajdują się w innych pokojach domu. W celu otworzenia drzwi, musimy wcześniej odblokować pokój, w którym znajduje się właściwy klucz. Na poniższych schematach na kolorowo zaznaczono miejsca z drzwiami i w identycznym kolorze pokój, w którym znajduje się potrzebny klucz. Zdarza się, że klucz do danego pokoju znajduje się na innym piętrze budynku."
    Ilustracje znajdziesz w Poradniku.

17. andzia0393

Ja rozumiem te klucze, ze otwierają drzwi, do tej trampoliny gdzie wchodzi się przez zielone drzwi to okej, ale ja pytalam o te niższe trampoliny, bo dostaje się na następne piętro tylko w pionie

bogusiania lubi to.
  18. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

Do czerwonych drzwi trampoliny znajdującej się po lewej stronie klucz jest na pierwszym piętrze w pokoju zaznaczonym na czerwono.
    Trampolina po prawej stronie pozwala nam na wyjście i przeszukanie większej części drugiego pietra. Trzecia trampolina jest w obszarze "zamkniętym", ale pozwala na wskoczenie do tego obszaru i przeszukanie pomieszczeń, które się w nim znajdują.
    Na drugim piętrze jest jeszcze jest jeszcze jeden dostęp do trampoliny, który umożliwia nam przeskok na trzecie piętro.
    W pionie dostajemy się tylko na kolejne piętra (jak windą). Będąc na konkretnym piętrze poruszamy się w poziomie w wybranym kierunku (o ile nie spotkamy się ze ścianą).

Daisy44, olgs3 oraz robins71 lubią to.
  19. andzia0393

dalej chyba nie uzykałam odpowiedzi, chodzi mi o tampoliny umieszczone na 1 piętrze na samym dole z prawej i lewej strony

bogusiania lubi to.
  20. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Na I piętrze musisz odblokować fiolet, później zieleń, żeby dostać się do trampoliny prowadzącej na II piętro (ta za koale).
    Na II piętrze możesz dojść do lewej trampoliny prowadzącej na I piętro, ale najpierw musisz na dole odblokować czerwień. Żeby do niej dojść po drodze odblokowujesz jasny niebieski.
    Jak już to odblokujesz (jesteś na II piętrze), to schodzisz z powrotem na I piętro lewą trampoliną i kolejny jest pomarańcz.
    Wtedy masz dostęp do prawej trampoliny.
    Wchodzisz na II piętro i buszujesz dalej.

Ot, takie skakanie po piętrach.
    Przynajmniej teraz wiadomo do czego są te trampoliny.
    xD:cry:xD

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.