buff / tooltip

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika zzizzie, 15 lutego 2019.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

W oficjalnym ogłoszeniu zauważyłam śliczne nowe słówka w języku zakazanym.
    Czy to oznacza, że słówka te wchodzą do słownika słówek dozwolonych...?
    Bo tak szczerze mówiąc wątpię, czy wszyscy gracze bez chwili wahania potrafiliby podać polskie znaczenie tych terminów.

margaretazet, Anhedrea oraz Ewa2951 lubią to.
  2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

zzizzie jeśli chodzi o buff to przekażę Twoją uwagę a na przyszłość do zgłaszania takich uwag podobnie jak w przypadku braków/błędów w poradnikach zapraszam tutaj: FAQ - pod lupą.
    Drugie słówko od dawna jest już używane i objaśnione:

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

3. Anhedrea

Anhedrea Chodząca legenda forum

A nie można tak po prostu napisać po polsku?

4. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Anhedrea przekazałam już uwagę koleżanki i nasza TL zapewne się odniesie jak tylko będzie dostępna. A jeśli chodzi o określenia ściśle związane z grą to zapewne są polskie odpowiedniki ale jest też w naszym Regulaminie taki zapis:

Czy Autorka wątku ma jeszcze jakieś pytanie?

5. Eviana

Eviana Team Leader Team Farmerama PL

Bry,

Jestem przyzwyczajona do ogłoszeń na innych forach, gdzie słowa buff czy tooltip są codziennością, więc trzeba mi wybaczyć. Dzięki za uwagę, poprawiłam ogłoszenie i postaram się zapamiętać, żeby ich tutaj nie używać.
    Miłego dnia!

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.