Brak wypadajek za uprawy

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika mery_lou76, 22 maja 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. mery_lou76

mery_lou76 Czeladnik forum

Witam. na noc posadziłam imbir cytwarowy ale rano otrzymałam wypadajki tylko na Kryształowych Wodospadach. Dlaczego? Bardzo proszę o sprawdzenie.
    Pozdrawiam.

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

mery_lou76 witam i również pozdrawiam.

W tym evencie potrzebne są mniejsze ilości niż zwykle a co za tym idzie częstotliwość wypadajek jest bardzo niska i raz wypadnie ich kilka a innym razem nic nie wypadnie. U mnie też tak się zdarza i nic na to nie poradzimy. Ale czasu do końca jest jeszcze dużo, tak że miejmy nadzieję, że uda się zebrać tyle ile potrzeba, powodzenia życzę.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

3. mery_lou76

mery_lou76 Czeladnik forum

Ale z czystej matematyki wynika że jeżeli posadzę roślinę o wysokim PD to wypadajki będą wypadały w większej ilości. Skoro cały dzień zbierałam rośliny eventowe i wypadajki były to skoro roślina imbir ma większe PD i nie było ani jednej na Plantacji i w lesie Tropikalnym to nie jest to wynikiem "... bo los tak chciał". Na każdym evencie tak robię i nigdy nie miałam takiego problemu jak dzisiaj.

4. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Tylko, że PD nie ma nic do wypadajek.
    Liczy się podstawowy czas wzrostu.
    Im dłuższy, tym większa szansa na wypadajki.

5. SMOD_Atena

Nie PD jest tutaj ważne ale podstawowy czas wzrostu, choć jedno teoretycznie jest powiązane z drugim. A przy "wypadajkach" jest właśnie losowość i nie ma żadnej reguły, że za każdym razem z tej samej rośliny wypadnie taka sama ilość przedmiotów.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

hlnrys dziękuję za pomoc.

6. slodaczysko

slodaczysko Okazjonalny autor

Dzien dobry. Coś z tymi wypadajkami jest nie tak. Mialam 30 Tiar wypadajek, z upraw wypadły mi 4 a dodało tylko 3 - DLACZEGO?

7. SMOD_Atena

slodaczysko z pozycji forum nie mamy możliwości aby to sprawdzić, tak że nie napiszę dlaczego. Zapraszam ze zgłoszeniem do PT: Pomoc Techniczna. Na przyszłość proszę otwieraj własny wątek.

Czy Autorka tego wątku ma jeszcze jakieś pytanie?

8. SMOD_Atena

slodaczysko Twój post usunęłam, tę sytuację wyjaśnij proszę w PT, to nie jest dział dyskusyjny.

9. SMOD_Atena

Dalszych pytań nie ma więc temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.