Brak możliwości grania

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika Krzychu89, 2 października 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Krzychu89

Krzychu89 Czeladnik forum

Brak możliwości grania
    przez komunikat że dostępna jest do kupienia super nawóz
    i nie można przejść dalej
    napisał do mnie kolega sms który ma taki problem po zalogowaniu się po 19 .30
    nie może grać (gra wisi) i ostrzegał mnie bym się nie odświeżał grę.

fg-1 lubi to.
  2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Zastosuj się proszę do tego poradnika : >>>Gdy gra nie działa - poradnik<<<.

W szczególności wyczyść proszę ciasteczka cookies, flashowe i pamięć przeglądarki. Sprawdź również wersję wtyczki Adobe Flash Player, jeśli jest najnowsza to być może wymaga reinstalacji.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie ?

3. kleopatra1984

kleopatra1984 Forumowy żółtodziób

U mnie jest podobnie.Jak sie tylko wejdzie gra sie zatrzyma.Po przelogowaniu gra sie tnie i tak jest od 3 dni.I to wina jest gry.Bo brak jest odpowiedzi z serwera.Wiec poradniki nic nie dadza tu.Pora zabrac sie za naprawy.

fg-1 lubi to.
  4. SMOD_Atena

kleopatra1984, gdyby to były problemy po stronie gry, to Gracze zgłaszaliby je masowo, a takich zgłoszeń nie ma, dlatego też bardzo proszę zastosować się do wskazówek z poradnika tak jak napisałam wyżej.

Krzychu89, czy masz jeszcze jakieś pytanie ?

5. Peska1965

Peska1965 Forumowy żółtodziób

U mnie i u brata też gra się zawiesza.

fg-1 lubi to.
  6. Również dostosuj się do poradnika który wyżej podała SMOD_Atena.:)

7. wiktoria_01

wiktoria_01 Czeladnik forum

zalecenia do poradnika to bzdura, cierpliwości już mi brakuje mając kombajn nie da zbierać, mało tego również do zadań w spółdzielni jest kłopot oddać cokolwiek, modzi macie oklepaną formułkę i ciągle ją powtarzacie zamiast problem przekazać wyżej.

fg-1 lubi to.
  8. Co mamy przekazać wyżej że u kilku graczy gra się zawiesza??? wybacz ale nie jest to żaden problem masowy.
    Tak jak przy innych problemach zawsze należy na początek dostosować się do poradnika i sprawdzić wersję wtyczki AFP, czy jest aktualna ?spróbować na innej przeglądarce czy gra nie działałaby szybciej ja gram na Firefox i u mnie wszystko działa bez zarzutu.
    Należy też pamiętać o czyszczeniu ciasteczek flashowych i pamięci przeglądarki. Nie małe znaczenie ma również szybkość połączenia internetowego i zaktualizowany program antywirusowy, obciążenie serwera i programy działające w tle.
    Tak że na prawidłowe działanie gry ma wpływ wiele czynników i wszystkie trzeba brać pod uwagę.:)

czy autor wątku ma jeszcze jakieś pytania ???:)

9. kleopatra1984

kleopatra1984 Forumowy żółtodziób

Gracze juz maja dosc tego jam Ty i reszta modow robicie z nas wariatow.Nie dosc ze w czynie społecznym tu robicie to jeszcze beszczelnie bronicie firmy.I wiecznie to samo wmawiacie nam ze to nasza wina.W ogloszeniach wyraznie podane iz nie mozna usunac 2 rzeczy gdyz beda kłopoty z gra.To juz wiele mowi o tym ze informatycy gry maja z nia kłopoty.2 lata temu podobnie wmawiałas ze spowolnienie gry to nasza wina.Potem sie okazało iz to wina BP i przepraszali nas.Jestem informatyczka i znam sie na tym.Wiec doskonale wiem iz to wina BP iz gra sie zacina a nie graczy.Jest to przyczyna programu adobe flash player.I zaczeły sie kłopoty aktualizacji od wersi 18.0 teraz jest wersjia 19.0.0185 i dalej sa kłopoty.To ewidetna wina gry i serwerow oraz oprogramowania waszego>bo tylko tutaj sa wiecznie kłopoty.Jakos inni dostawcy gier nie maja takiego probmelu.I mam pytanie.Jak tak wiecznie nas okłamujesz i obwiniasz wiedzac doskonale ze to wina Bp.Jak mozesz spogladac w lusterko.?

hlnrys i fg-1 lubią to.
  10. SMOD_Atena

kleopatra1984, ani ja ani nikt z Ekipy nie robi z Graczy wariatów i nie okłamuje. Jeśli wystąpią problemy techniczne po stronie gry, to odczują to nie tylko Gracze z Polski ( tak jak to już nie raz bywało) a wtedy będą napływać zgłoszenia ze wszystkich krajów, w których udostępniana jest gra i będzie to problem masowy o którym otrzymamy stosowne informacje z Centrali Bigpoint i zostaną zamieszczone na forum w formie OO a usunięciem zajmie się dział techniczny i informatycy BP. Dopóki takich informacji nie mamy, nie możemy napisać że to masówka, bo kilku Graczom z Polski zacina się gra. Mam nadzieję, że nie próbujesz mnie obrazić z tym lusterkiem. Dla Twojej ciekawości lustro i sumienie mam czyste.
    A wracając do problemu, to rzeczywiście gra ma prawo być spowolniona a to dlatego, że trwa Gift&Trade i jest wyjątkowo wzmożona aktywność Graczy i wielu kont nieaktywnych codziennie. Dlatego też tym bardziej należy czyścić dane przeglądania, ciasteczka cookies i flashowe aby ułatwić sobie pracę na wyjątkowo obciążonym serwerze. A nawet na obciążonym serwerze większość Graczy, którzy dbają o to aby ich sprzęt i oprogramowanie było odpowiednio zaktualizowane i ustawione ( co jest obowiązkiem Gracza zapisanym w akceptowanych przy rejestracji konta OWH >>>klik<<<) nie mają problemów z grą co widać chociażby w wątku dynamicznym : >>>klik<<<.

A tak na marginesie to 2 lata temu nie było mnie w Ekipie, więc z tym "wmawianiem" coś Ci się pomyliło.

Czy Autor tematu po zastosowaniu się do wskazówek z poradnika i wykonaniu standardowych czynności ma jeszcze jakieś pytania/problemy ?

11. fg-1

fg-1 Komisarz forum

U mnie jest to samo ,gra się wiesza:mad: na ff mam nowa wersje 19.Czekam ,że jak zdejmą balon gra chyba powróci do normalności. I na IE działa normalnie ale ja chce ff na której gram ponad 5 lat.Ponadto teraz pomimo towaru w stodole pokazuje mi na szaro w balonie wymiany.:sleepy:

12. SMOD_Atena

fg-1, jeśli chodzi o najnowszy AFP to w poradniku czytamy :

1. WTYCZKA ADOBE FLASH PLAYER (AFP)
    Gra wymaga zainstalowania na komputerze aktualnej wersji Adobe Flash Player. Bez tego oprogramowania niektóre funkcje mogą działać niepoprawnie lub spowodować całkowitą niemożność grania. (UWAGA!! Niekiedy tuż po wprowadzeniu nowej wersji AFP nie współpracuje w pełni z grą. AFP należy aktualizować regularnie, ale po pojawieniu się aktualizacji odczekać kilka dni przed zainstalowaniem jej na komputerze). Instrukcję jak zainstalować lub zaktualizować AFP można znaleźć w tym poradniku: >>KLIK<<

Dodam jeszcze to z poradnika :

3. OPTYMALIZACJA PRZEGLĄDARKI
    Czasami wymagana jest zmiana ustawień w przeglądarkach, aby gra funkcjonowała szybciej i sprawniej. Więcej informacji na ten temat znajdziecie tutaj: >>KLIK<<
    4. DODATKOWE ISTOTNE INFORMACJE
    Należy pamiętać, że szybkość działania gry w bardzo dużym stopniu zależy odprędkości posiadanego łącza internetowego. Przy tzw. szybkich łączach bardzo często zdarza się, że podczas dużego obciążenia sieci mogą wystąpić czasowe spowolnienia, które mają istotny wpływ na działanie gry.

Także po każdej większej aktualizacji w grze, należy się liczyć z tym, że gra przez jakiś czas (nawet do kilku dni) może się ładować i działać wolniej. Jest to spowodowane koniecznością pobrania wszystkich istotnych dla jej działania elementów w celu zapisania ich w pamięci podręcznej komputera. W przypadku osób korzystających z wolnych łączy, w pierwszych godzinach po aktualizacji, pełne ładowanie gry może trwać bardzo długo.

Proszę także pamiętać, że na szybkość działania gry ma także wpływ liczba innych uruchomionych/aktywnych w tym samym czasie aplikacji, korzystających z połączenia internetowego np. komunikatorów internetowych, innych stron itp. Pobieranie plików z Internetu podczas grania zaburza prawidłową komunikację serwera z klientem Flash w przeglądarce.

13. skaliwa

skaliwa Fanatyk forum

Od wielu miesięcy nie aktualizuję AFP, nie czyszczę nic i chwała Bogu gra działa jak należy. To wszystko wina wtyczki i niekompatybilności z grą. Ale to rola informatyków z BP zająć się tą sprawą a nie graczy.

hlnrys lubi to.
  14. chrumcia91

chrumcia91 Chodząca legenda forum

u mnie nic się nie wiesza i gra pięknie ładnie szybko chodzi...

15. SMOD_Atena

chrumcia91 dziękuję za informacje.

skaliwa, w wyżej wklejonych OWH czytamy :

9.3 Dalsze powinności Użytkownika

9.3.1 Bigpoint udostępnia gry lub serwisy online dla korzystania z nich przy użyciu przeglądarki internetowej. Oprogramowanie potrzebne lokalnie na komputerze Użytkownika (zwłaszcza system operacyjny i przeglądarka internetowa, ewentualnie także wtyczki takie jak Flash lub Java) nie jest oferowane przez firmę Bigpoint i nie będzie też przez nią instalowane. Bigpoint nie udziela też żadnego wsparcia dla wspomnianego oprogramowania. Na Użytkowniku ciąży obowiązek utrzymywania komputera w takim stanie, aby możliwe było użytkowanie gier Bigpoint. Stosownie do tego Bigpoint nie udziela także żadnej technicznej pomocy przy instalacji potrzebnego lokalnie oprogramowania.

16. SMOD_Atena

Pomimo obecności na forum Autor nie kontynuował tematu więc domyślam się że gra działa już poprawnie i temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.