Brak młotków w wypadajkach

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika a009645, 17 września 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. a009645

a009645 Czeladnik forum

Witam, od jakiegoś czasu (kilka tygodni) nie otrzymuję żadnych młotków w wypadajkach. Czy to normalne?

2. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

Witam

Narzędzia wylatują losowo. Nie ma reguły, jak często będzie wypadać konkretne narzędzie. Jeżeli chodzi o zwykłe młotki, to powinny się jednak pojawiać.

Warto również uszlachetnić rośliny w szklarni, żeby otrzymywać wiecej narzędzi, a w tym i młotków. Poradnik do Szklarni.

Czy jesteś pewna, że nie zużywasz tych młotków do budowy ulepszeń zagród lub fabryk albo do rozbudowy menażerii?

3. a009645

a009645 Czeladnik forum

Powinny wypadać losowo - tak było ale tak jak piszę skończyło się jakiś czas temu. Nie zużywam ich do budowy bo ich ilość nie przyrasta od pewnego czasu. Pozostałe materiały mam ale nie buduję bo nie mam młotków. Np. dzisiaj wypadło mi w jednym zbiorze 15 gwoździ, 12 desek, ileś tam cegieł, dachówek, cukier itd. Ale ani jednego młotka!!!

4. MOD_Zła

Ja tylko jeszcze dopytam: czy chodzi o zwykłe młotki?
    Bo mamy w grze również młoty drewniane.

5. a009645

a009645 Czeladnik forum

Chodzi mi o zwykłe młotki. Mam ich 7 w stodole i od pewnego czasu czekam na więcej by móc je użyć do budowy, więc sprawdzam na bieżąco. Niestety ilość nie ulega zmianie.

6. MOD_Zła

Zwykłe młotki również należą do tych rzadziej wypadających przedmiotów. Jako ekipa forum nie mamy wpływu na ich wypadalność. Jednak jako gracze możemy sobie pomóc zwiększając "wypadalność" przedmiotów.
    Podrzucam Poradnik: Wypadanie przedmiotów ze zbiorów.
    Tabelka bonusów wspomagających wypadanie przedmiotów

Wcześniej podrzuciłam link do szklarni. Dla ułatwienia dodam, że dla zwiększenia wypadania młotków najlepiej uszlachetniać cebule, czarne jagody, krąg kanciasty, kurki, róże, szałwię i truskawki.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

7. a009645

a009645 Czeladnik forum

Dziękuję. Nie mam więcej pytań. Pozdrawiam z nadzieją na młotki :).

8. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Również dziękuję i pozdrawiam. Powodzenia w zdobywaniu młotków życzę i temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.