Brak informacji w poradniku

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika hator, 18 września 2019.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. hator

hator Ekspert forum

Dlaczego w poradniku dotyczącym G&T brakuje tak istotnej informacji o tym, że niezrealizowane wymiany w "balonie" najlepiej wycofać przed zakończeniem eventu, by nie musieć czekać... hmm w sumie przez bliżej nieokreślony czas, na zwrot zaoferowanego towaru?
    Ja rozumiem, że weterani tej zabawy o tym wiedzą i tak robią, ale nowi gracze, lub tacy, którzy pierwszy raz biorą udział w takim sposobie wymiany, nie mają o tym zielonego pojęcia. Każdy gracz, biorący udział w czymś po raz pierwszy, wiedzę o tym czerpie przede wszystkim z poradnika. W tej sprawie w poradniku nie ma ani słowa.
    A jak już się czepiam tych poradników, to przy okazji jeszcze jedna sprawa.
    Przy niektórych opisach do eventu widzę zdanie typu " mechanika tego eventu jest podobna do mechaniki eventu XXX"
    Pół biedy, jeśli zaraz potem następuje przypomnienie owej mechaniki. Ale jakiś czas temu, nie pamiętam przy którym evencie, takiego przypomnienia nie było. Stali bywalcy farmy wiedzieli o co chodzi, a ja musiałam przekopać się przez labirynt tego forum , by odnaleźć ów event XXX, by zapoznać się z tą "mechaniką".
    Mam nadzieję, że tamten niefortunny opis był tylko jednorazowym "wypadkiem" i Moderatorzy przy każdym opisie będą brali pod uwagę fakt, że mogą tu grać nowe osoby, nie znające mechanik z przeszłości.

Kasiunia13 lubi to.
  2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

hator dziękuję za zwrócenie uwagi, słusznie taka informacja odnośnie czasu w jakim powinny wrócić niewycofane przedmioty do inwentarza - powinna znajdować się w poradniku dotyczącym Gift&Trade. Nie mamy niestety szczegółowych informacji z określeniem konkretnego czasu ponieważ nie otrzymaliśmy takowych z Centrali BP, dlatego też na ewentualne pytania nie możemy konkretnie odpowiedzieć. Przekażę Twoją uwagę wyżej i jeśli otrzymamy jakieś nowe informacje to oczywiście poradnik zostanie uzupełniony.

W kwestii opisów eventów to co jakiś czas mechanika wcześniejszego eventu się powtarza, w takich przypadkach do aktualnego eventu podawana jest w poradniku odpowiednia informacja z przekierowaniem do poprzedniego poradnika, w którym mechanika jest dokładnie opisana. Jeśli zdarzy się brak takiego przekierowania lub też będą jakieś braki/nieścisłości czy błędy w poradnikach to bardzo proszę zgłaszaj je w specjalnie do tego celu utworzonym wątku: => FAQ - pod lupą.

Czy tutaj masz jeszcze jakieś pytanie?

3. hator

hator Ekspert forum

Dziękuję, nie mam w tym temacie więcej pytań :)
    Pozdrawiam, można zamknąć.

4. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Bardzo proszę, również pozdrawiam i skoro można to temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.