Bonusy w szklarni

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika tarantula66, 16 grudnia 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. tarantula66

tarantula66 Stały bywalec

Mam prosbe...czy moze mi Ktos wytlumaczyc jak to jest z tymi bonusami w szklarni, bo ostatnio uszlachetnialam bawelne i dostalam bonus z 3-go przedzialu czyli...

20% wieksza szansa na eliksir z wypadajek (pole zielone - na korzysc)
    20% mniej PD (pole rozowe - strata)
    12% redukcja efektywnosci wody (pole rozowe - strata)
    15% dluzszy czas rosniecia (pole rozowe - strata)

i nie rozumiem, co to za bonus skoro jedno daje, ale tyle zabiera - nie przyjelam go, bo taki bonus wcale mi sie nie oplaca i tak jest przy wszystkich roslinkach, zawsze ta 3-cia grupa bonusow jest taka, ze jeden bonus jest na zielonym polu i jest on na plus, natomiast reszta jest na rozowym i jest na minus, a moze ja zle to odczytuje, dlatego prosze o pomoc.
    Pozdrawiam serdecznie.

2. BA_Chris

BA_Chris Guest

Niektóre bonusy z jednej strony dają coś bardzo opłacalnego, z drugiej strony ich działanie może być ujemne na niektóre aspekty gry, np. skracają jakiś efekt. Wszystko jest myślę wyjaśnione w poradniku oficjalnym, jak i tym nieoficjalnym, do których lektury Cię zapraszam:

Szklarnia i uszlachetnianie roślin
    Nieoficjalny Poradnik Farmeramy

3. tarantula66

tarantula66 Stały bywalec

To znaczy, ze wszystkie te mozliwosci w bonusie, ktory dostalam, a opisalam wyzej dzialaja jednoczesnie, tak - czyli jakbym go uzyla, to bede miec wieksze szanse na wypadanie eliksuru, ale jednoczesnie roslina bedzie mi o wiele dluzej rosla i dostane mniej PD ??? Rozumiem, ze tak, wiec uwazam, ze taki bonus nie jest wcale oplacalny i chyba dobrze, ze z niego zrezygnowalam.
    SMOD_Chris...pieknie dziekuje za odpowiedz i za te Poradniki - wprawdzie tak to rozumialam, ale nie bylam pewna czy te mozliwosci (korzystne i niekorzystne) zawarte w jednym bonusie dzialaja wspolnie czy moze dzila tylko ten w zielonym polu, a w rozowym nie, teraz juz wiem, ze dzialaja razem :(

Pozdrawiam serdecznie :)

Nie mam wiecej pytan, mozna zamknac, dziekuje.

4. Yaris_123

Yaris_123 Cesarz forum

A ja tylko dodam, że nawet te ujemne należy przyjmować, bo niekoniecznie trzeba je potem wsadzać do slotów, natomiast może powtórnie "wylecieć" kiedy będzie się szukało innego uszlachetnienia... w ten sposób można czekać lata na ten jeden bonus, który akurat chce się mieć.

MOD_Kleopatra lubi to.
  5. Dziękuję i skoro jasne to zamykam :)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.