Bonus za żniwa

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika Klemania, 4 marca 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Klemania

Klemania Okazjonalny autor

Wylosowałam go na kole. Jak on właściwie działa? Jest napisane +100%, ale na super polu z chutnejem daje 32 szt. a nie 34.

2. BA_Salsa

BA_Salsa Guest

Witam, Bonus podwaja ilość plonów przez określony czas, tak więc gratuluję :)
    Czyli masz obecnie 2 x po 17 roślinek, czyli 34 :)
    Czy mogę jeszcze w czymś pomóc?

3. Klemania

Dziękuję za gratulacje, rzadko mi się zdarza wykręcić coś fajnego na kole, więc też się cieszę. Problem w tym, że pokazuje mi 32 zamiast 34 szt, a w strefie pełni księżyca 12 zamiast 14 szt. W tej chwili nie mam nic do zebrania, więc nie wiem ile sztuk trafia do stodoły i czy to tylko błąd wyświetlania, czy jestem stratna 2 szt./pole. Może ktoś miał ten bonus i podzieli się ze mną doświadczeniem.

4. BA_Salsa

BA_Salsa Guest

W takim razie sprawdź dokładnie z czego i jaki masz aktywny bonus, tzn. jaki produkt z rzemiosła jest uruchomiony. Być może nie jest to CJM.

5. Klemania

Sprawdziłam - to jest CJM. Z drzew, zagród i warsztacików zbiera dobrze i dobrze pokazuje ilości, tylko na polach coś nie tak.

6. BA_Salsa

BA_Salsa Guest

W takim razie może napisz do Pomocy Technicznej, bo przy tym bonusie powinnaś mieć 34 roślinki, a z poziomu forum tego nie sprawdzimy.
    Czy mogę jeszcze w czymś pomóc?

7. Klemania

Jeśli możesz nie zmykać jeszcze przez godzinę, to będę wdzięczna, może ktoś miał już ten problem albo zna wyjaśnienie. Potem można zamykać.
    Dziękuję i miłego popołudnia

8. BA_Salsa

BA_Salsa Guest

Ok, nie ma problemu :) Również dziękuję i pozdrawiam :)

9. .far1.

.far1. Czeladnik forum

Klemania - wszystko działa u Ciebie prawidłowo.
    Kilka lat temu do gry weszły zmiany i od tego czasu, bonusy naliczane są wyłącznie od podstawy, a nie od dodatkowych bonusów. Super pole daje 15 roślinek czyli z bonusem 100% powinno dawać 30. Jeśli dodasz do tego dwa dodatkowe z CJM to wyjdzie Ci 32, czyli dokładnie tyle ile masz.

BA_Salsa lubi to.
  10. BA_Salsa

BA_Salsa Guest

.far1., zapomniałam o tym :) Wielkie dzięki :)

11. Klemania

Wydawało mi się właśnie, że to może być w ten sposób. Dziękuję za wyjaśnienia i pozdrawiam. Kłódeczka

12. BA_Salsa

BA_Salsa Guest

Dziękuję i zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.