Bonus z sylwestrowego pnącza.

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika hlnrys, 23 grudnia 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Bonus według poradnika eventowego:

co 48 godz daje:
    2015 PD
    2015 TPD

zwiększa szansę na uzyskanie wszystkich przedmiotów na Bahamaramie o 5 % przez 30 min

Wpis z poradnika bahamy:

Na wyspie nie wypadają narzędzia, natomiast wypadają składniki specjalne tj. sól i cukier żelujący.

W moim przypadku będzie to wyglądało tak:

Mam codziennie ok 80 szt. cukru. Są cztery pola, zakładając, że sypią równo, to z bahamy mam 20 szt. na dzień. Jak z tego wyciągnę 5%, to daje dodatkowo jedną sztukę cukru na 2 dni (Przy dobrych układach, bo bonus trwa tylko 30 min. , a nie cały dzień).

Proszę mnie poprawić, jeżeli coś nie tak zrozumiałem.

2. BA_Chris

BA_Chris Guest

Trudno mi przewidzieć jak to będzie wyglądało w Twoim przypadku, zwróć uwagę proszę, że bonus zwiększa szansę na uzyskanie pewnych przedmiotów, a nie zapewnia je. Takich itemów o zbliżonym działaniu w grze trochę jest, np. John Cytryna, więc myślę że spodziewać się możemy podobnych efektów i w tym przypadku. A jak to będzie wyglądało w praktyce, dowiemy się jak już będziemy mogli wypróbować działanie tego rzędu Cudownego Pnącza. :)

3. hlnrys

Jeżeli bonus daje tylko szansę, a nie pewność, to równie dobrze mogę nie mieć żadnej dodatkowej sztuki przykładowego cukru.
    Chodzi mi tylko o poprawność toku rozumowania i wyliczeń.
    Zakładając, że te "wszystkie przedmioty", to składniki specjalne, to pomijając TPD z pnącza i eventu nie bardzo mi się kalkuluje do tego eventu podchodzić dla 1 szt. składnika
    (i to wątpliwej), w dodatku co drugi dzień.
    Chyba, że pod nazwą "wszystkie przedmioty" kryje się coś innego niż cukier, czy sól.

4. BA_Chris

BA_Chris Guest

Jak już wspominałem powyżej bonus zwiększa szansę na uzyskanie pewnych przedmiotów, decyzja czy będzie robił event czy też nie, należy wyłącznie do Ciebie, jeśli zaś chcesz na temat tego eventu podyskutować, zapraszam Cię do rozmów na aktualne tematy. :)

5. -84piotr-

-84piotr- Forumowy żółtodziób

a skąd wziąśc ten bonus czy on dopiero będzie

6. BA_Chris

BA_Chris Guest

7. hlnrys

SMOD_Chris

Pytałem tylko o słuszność moich domysłów, a Ty piszesz najpierw o Johnie Cytrynie, potem odsyłasz do wątku z rozmowami.
    Zamknij od razu, zanim wywiąże się dyskusja.

8. To ja w takim razie na życzenie autora wątek zamykam :)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.