bonus od różanecznika

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika Richacik, 10 lipca 2023.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Richacik

Richacik Okazjonalny autor

Pada deszcz, odblokowałam runę dającą bonus dla sąsiadujących roślin, po najechaniu jest info że bonus aktywny, tylko ja go nie widzę albo coś źle robię, bo nie mam dodatkowych pól

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Tak, dzisiaj jest "deszczowo" czyli jak odblokowałaś na ścieżce mądrości dla różanecznika runę dla tego zjawiska to bonus = czas wzrostu roślin krótszy o 20%, dodatkowe pola są przy "burzowo" pod warunkiem, że masz wolne miejsce.
    Z poradnika:

"
    Możliwe warunki atmosferyczne i związane z nimi efekty dla kwalifikujących się do nich roślin:
    • deszczowo - czas wzrostu roślin krótszy o 20%
    • pochmurnie - możliwość dodatkowego użycia nawozu Pęd roślin +2
    • słonecznie - większy zbiór z każdego poletka grządki +1
    • burzowo - dłuższe grządki +1

Efekty te dotyczą roślin, u których na Ścieżce Mądrości został odblokowany określony bonus od pogody. Przykładowo: różanecznik alpejski z odkrytą runą jn. ma na stałe 20% krótszy czas wzrostu podczas deszczowej pogody:

[​IMG]"

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

3. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Pytań nie ma, temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.