Blokada nicku

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika QQRYQ333, 14 września 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. QQRYQ333

QQRYQ333 Hrabia forum

Mam pytanie jeszcze z innej beczki
    Czy jak ktoś na nowym forum zmienił sobie nick na inny to na starym jest zablokowany ?
    Wszedłem sobie teraz na stare forum i widzę że dziewczyny które zamykały stare forum są wszystkie zablokowane -dlatego pytam

2. ZgredzioO

ZgredzioO Wielki mistrz forum

Kogut, zadajesz trudne pytania :)
    Dziewczyny są zablokowane z powodu ignorancji pewnych osób, które nie potrafiły zamknąć starego forum i potraktowały blokadę kont jako środek przymusu bezpośredniego. De facto dziewczyny zostały zbanowane za karę, że nie przeszły na nowe forum o wyznaczonej godzinie (sic!) Nie ma to nic wspólnego z nickami na nowym forum.

3. BA_Chris

BA_Chris Guest

Jedno z drugim nie ma żadnego związku, kogo masz myśli pisząc "dziewczyny które zamykały stare forum"?

4. Sekme

Sekme Generał forum

Pewnie np. mnie ;)
    Choć nie tyle "gasiłam światło" na starym forum, co zwyczajnie mnie nie wylogowało, więc się odezwałam wieczorem...
    Kilka dni temu chciałam sobie screena zrobić i zobaczyłam "zablokowany" :cry:
    I "tyłek" blady... zostałam bez screena :oops:

A propos starego forum - dlaczego nie działa?
    Mam nadzieję, że go nie skasują - jeszcze nie przenieśliśmy wszystkich cennych informacji...

5. BA_Chris

BA_Chris Guest

Stare forum nie działa, ponieważ jest tylko do wglądu i nie można już odkąd przenieśliśmy się na nowe forum zamieszczać na nim żadnych wpisów. :)

6. Sekme

Sekme Generał forum

Chris... litości... za kogo Ty mnie masz? :eek:
    Pytałam o to, dlaczego świeci po oczach "serwerem, który jest zajęty", a nie dlaczego nie mogę tam pisać... ;)
    Przecież chyba najoczywistszą oczywistością jest, iż WIEM, że stare forum jest do odczytu...

Ale wróćmy do tematu...

Dlaczego na starym forum jestem zablokowana?
    A propos, właśnie się odkorkowało, więc pokażę Ci na obrazkach, co i jak:
    https://board-pl.farmerama.com/showpost.php?p=10170411&postcount=17

7. BA_Chris

BA_Chris Guest

Gracze którzy wciąż po pojawieniu się Ogłoszenia o przeniesieniu na nowe forum byli aktywni na starym forum otrzymali blokady systemowe na starym forum, by mogli przejść już na nowe forum. :)

8. ZgredzioO

Świadczy to tylko o nieudolności osób zatrudnianych przez BP. Forum, które ma być tylko do odczytu, się wyłącza, a nie banuje użytkowników.

9. Sekme

Sekme Generał forum

Nieprawda.
    Pisałam na obu forach jednocześnie. Przy czym na tym nowym od pierwszych chwil udostępnienia.
    Ze starego wylogowałam się sama późnym wieczorem powiedziawszy dziewczynom dobranoc.
    Poza tym siedziały i gadały z nami Czerwona i Izolda. Nie było żadnego wyganiania. Nie było żadnych blokad.
    Słowo "zablokowany" pojawiło się niedawno.

Edit:
    W starym profilu widać, że ostatniego posta napisałam o 21:09:
    https://board-pl.farmerama.com/search.php?searchid=16926280

Ostatnie edytowanie: 14 września 2014
  10. TL_Mouse

TL_Mouse Guest

W związku z wejściem do gry nowego forum, funkcja pisania dla graczy, którzy nie opuścili poprzedniego forum zostały zablokowane banem. Pewnie nie była to najlepsza decyzja, ale jedyna rozsądna, która pozwoliła moderatorom, czyli osobom pilnującym forum skupić się na pomocy użytkownikom rejestrującym się na aktualnym forum, które mamy dostępne w grze.
    Tyle w tym temacie, gdyż jak wiecie tematykę banów poruszamy w głoszeniach kierowanych do pomocy technicznej, a nie na forum.
    Życzę miłego wieczoru:)

11. ZgredzioO

No to już wiemy, kto banował. Gratuluję wyczucia :)

Screen zrobiony chwilę temu na starym forum:

12. TL_Mouse

TL_Mouse Guest

jak napisałam wyżej - osoby odpowiedzialne za pilnowanie forum.

Czy wszystko jasne i można zamknąć?

13. Sekme

Sekme Generał forum

Mouse,
    to nie jest sytuacja normalna - nie dyskutujemy tu o nałożonej karze, ponieważ ta blokada nie jest karą.

Z definicji blokada to rodzaj kary za przewinienie czyli odłączenie użytkownika za karę na jakiś tam okres czasu od określonego zasobu.
    Jaki sens jest odłączać już wylogowanego użytkownika, skoro:

a) użytkownik sam wylogował się z forum grubo przed zamknięciem tegoż
    b) użytkownik nigdy nie będzie mógł się tam zalogować, bo forum przeszło w tryb "do odczytu"

Próbuję zrozumieć, logikę i sens (!) tego działania...
    Jaki ma sens zabieranie możliwości zalogowania do miejsca, do którego logowanie i tak jest wyłączone, i to wszystko dzieje się kilka dni po tym wyłączeniu forum?

Pytam wyłącznie dlatego, że chciałabym zrobić na pamiątkę screena ze starego forum.
    A poza tym czysto po ludzku jest przykro, że jestem tam za nic oznakowana jako "przestępca"... :(

P.S. Jeśli mi powiesz, że jak napiszę do PT (czyli dalej do Ciebie i innych członków), to odbanujecie, żebym mogła zrobić screena, to napiszę...

zzizzie lubi to.
  14. TL_Mouse

TL_Mouse Guest

jak napisałam tu o karach nie rozmawiamy,

raz jeszcze miłego wieczoru :)

15. Sekme

Sekme Generał forum

Kara jest za coś.
    To NIE jest kara.

Szkoda, że jak grochem o ścianę...

Do "zobaczenia" w PT, choć w sumie nie wiem, czy z Tobą, bo jakoś nie macie odwagi, żeby się podpisywać imieniem czy nickiem...

zzizzie lubi to.
  16. TL_Mouse

TL_Mouse Guest

Temat wyczerpany, więc dziękuję i zamykam :)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.