Opinie Blenderowe bajery

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 30 stycznia 2019.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

O ile real pozwala, to realizuję.
    Czasami jednak muszę dokonywać korekt.

2. Andrzej_Kubata21

Andrzej_Kubata21 Hrabia forum

Też wchodzę późno na farmę bo mam urlop i chcę sobie pospać, ale nadrabiam tym że mam wolne i mogę w nocy poletek doglądać.

3. MOD_Zgredek*

MOD_Zgredek* Chodząca legenda forum

Czyli kicha. Muszę opracować swój plan. Bo te zbiory o 5 rano są zdecydowanie nie dla mnie.

4. Cardamon

Cardamon Analityk forum

Plan jest zachęcający z jedną poprawką :

Zebrane szklankokwiaty i panele sterowania blendera przerabiaj na bieżąco w młynie na blendery,

Pozdrawiam

5. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Akurat w tym nie ma wstawania o 5:00.
    4:50 to czas produkcji na samej wodzie.:p
    Po co?
    Będę kręcił po 6 blenderów co 5h?
    Robią się minutę.
    Nastawię całość (38 ) po ostatnim zbiorze, te 40 min mnie nie zbawi.;)

Ostatnie edytowanie: 31 stycznia 2019
  6. anna0089

anna0089 Książę forum

Czytam i czytam te posty o ranny wstawaniu albo nocnym . O blędowaniu ,sianiu, chowaniu, wystawianiu i już wiem ,że od dłuższego
    czasu to będzie pierwszy ewent który z dzika rozkoszą sobie odpuszczam i nawet fabryka dziwnie już nie kusi o_OxD
    Wreście sobie posieję na polach to co mi jest potrzebne a nie to co muszę :D

7. talarek1961

talarek1961 Półbóstwo forum

Tak to ładnie opracowałeś,że zaczyna mnie powoli bardziej skłaniać ku robieniu niż odpuszczeniu :)
    Jednak wszystko będzie zależało od ilości zebranych z rzepy wylotek;) i od tego uzależniam decyzję o ewentualnym zabraniu się za jakiekolwiek blendowaniexD

8. kaska860

kaska860 Cesarz forum

Nie ma chyba najnowszych zagadkowych w nagrodach ?
    Zawsze mam problem z tymi nazwami, w których co było :sleepy:
    Nie żebym szukała powodu żeby robić :p hehe

9. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

A ja nic nie rozumiem :oops:

dajemy misiowi blendery z eventówki i wypadajek ok
    potem on za to daje nam te ''kolorowe ulepszone blendery ''

a one żeby coś dawały trzeba czekać 7 godzin

ok

a gdy wyjdzie potrzebujemy innego soku dajemy te itemy ulepszone kolorowe blendery do magazynu
    zamieni się w blender w pudełku
    czekamy 10 minut i on da nam znowu item losowy taki co daje nam misiu

czyli na sok czekamy 7 godzin ???

bo tak pisze że każdy item można zebrać co 7 godzin
    i 3 razy
    bo co znaczy jego zbiór
    zbiór soku czy zbiór itemu wtedy będzie

ojej nie dość że skomplikowane to skomplikowałam sobie sama :cry:

Poczekam jednak na start
    może wtedy się rozjaśni w mózgownicy :oops:;)

10. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

No wieszo_O W zagadkowych same najświeższe nowości - Zagadkowe drzewa, Zagadkowe zagrody.

No tak to zawikłałaś, że ja nawet nie podejmuję się próby rozwikłania :D

11. Jaga92x

Jaga92x Okazjonalny autor

Dla formalności melduję, że ten event również ignoruje i sieje dalej ziemniaki do misji :D

12. foczunia84

foczunia84 Cesarz forum

Zamotane to jakieś, przekombinowane, żeby się nie okazało,że będziemy mieć przerost formy nad treścią.

13. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

No wiesz co xD

zawikłany to sam event albo poradnik :p
    dla pewności to lepiej będzie dawać misiowi na bieżąco blendery !!!

bo czekamy na zbiór soku z podarowanych od misia blenderów
    (blendery niebieskie i pomarańczowe, luksusowe niebieskie i pomarańczowe blendery oraz nowoczesne blendery)
    7 godzin

a gdyby nam coś nie pasowało w sokach to blender w pudełku też da nam taki sam item
    (blendery niebieskie i pomarańczowe, luksusowe niebieskie i pomarańczowe blendery oraz nowoczesne blendery)
    na który czekamy 7 godzin
    tylko zamiana z blendera w pudełku na dany potrzebny blender
    trwa 10 minut

tak to rozumiem :)

14. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

Ty Jaga się nie obijaj tylko rób event, a ziemniaki kupuj w koszyczku.;)
    Od ignorowania eventów już tutaj jest specjalistka.:p
    Oczywiście zbiór itemu, który daje sok.:)

15. kaska860

kaska860 Cesarz forum

O matulu, rzeczywiście xD
    Dzięki na linki do tabelek.
    No i teraz nie wiem czy ruszać event :cry:xD
    W sumie to mam zebry, kuce i konie morskie, ale w drzewkach spooore braki.

16. Jaga92x

Jaga92x Okazjonalny autor

Ziemniaki w koszyczkach to kupują miastowi! Ja jestem ze wsi, więc ziemniaki wyciągam z ziemi :p
    Ustaliłam sobie, że zacznę robić eventy jak skończę wszystkie misje ze spółdzielni xD resztę sobie sama dopowiesz xD

17. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

xD
    Na zbiór soku czekasz 7h - licząc od postawienia blendera (tego kolorowego) na łąkę, albo od jego ostatniego zbioru, albo od momentu gdy wyrośnie z blendera w pudełku. Najnormalniej w świecie zbierasz te blendery jak itemy i zgarniasz z każdego zbioru PD i soki (albo skrzynkę przy nowoczesnym).
    Blender w pudełku to inna bajka. Wystawiasz go z paska, po 10 min. już wiesz co w nim siedzi. Jak Ci to pasuje to zostawiasz i zbierasz pożytki, a jak nie to z miejsca go usuwasz (nie czekasz 7 h). On w pasku znowu zamienia się w blender w pudełku, wyciągasz, po 10 min. patrzysz krytycznie co wyrosło... i tak dalej...

18. Rock

Rock Koneser forum

Albo ja poradnika nie rozumiem, albo nie jest aż takie skomplikowane jak się na pierwszy rzut oka wydaje. Najlepiej zacząć czytanie od końca pierwszego posta w poradnika czyli od skróconego schematu wykonywania eventu. Ale jak dalej nie do końca jasne to może ja spróbuje bardziej obrazowo. Znając życie jeszcze bardziej zagmatwam, ale co mi tam :p.

1. Na głównej i dzikiej łące siejemy terror-badyl, jak mamy go już dość na sianie na pełnych dwóch polach, z reszty na bieżąco kręcimy w młynie blendery. Te zwykłe – takie brązowe czy jak kto woli czekoladowe.

2. Zwykłe blendery z młyna oddajemy miśkowi, który grasuje tam gdzie badyl, czyli na głównej i dzikiej łące.

3. Misiek w zamian za nasz zwykły blender daje nam inny bardziej kolorowy, tym razem może być on niebieski, żółty, albo niebiesko żółty.

4. Uraczeni tym kolorowym blenderem przenosimy się na leśną polane i tam kolorowy blender wyciągamy z paska z itemami i stawiamy na polu, a następnie zbieramy po 7-u, po 14-tu i po 21 godzinach. Oczywiście dane czasowe optymalne, wiadomo, że każdy zbiera kiedy może :)

5. Jak już zbierzemy taki kolorowy blender trzy razy, to traktujemy go młotkiem czy inną łopatką, co by go usunąć z pola, a następnie z paska wyciągamy kartonik z nowym blenderem.

6. Karton stawiamy na polu i czekamy 10 minut, aż taśma puści i da się rozpakować. Niecierpliwi mogą karton potraktować ostrym narzędziem i rozpakować od razu, ale ta przyjemność kosztuje 1 FL.

7. Nowy blender może być inny niż wcześniejszy, ale też z tych kolorowych i też traktujemy go tak samo jak w pkt 4, czyli zbieramy trzy razy, a potem pozbywamy się z pola, a w pasku znajdujemy kolejny kartonik z nowym, nieużywanym blenderem i tak się można bawić tymi blenderami aż do końca eventu.

8. Z kolorowych blenderów dostajemy soki, (z niebieskiego – niebieski czyli borówkowy, z żółtego – żółty czyli mango), a z tego dwukolorowego skrzynie z sokami obu rodzajów.

9. Z soków w młynie robimy koktajle – też niebieskie i żółte.

10. Kolorowymi koktajlami karmimy lisice (niebieskim – borówkowym) i pingwina vel pingwinkę (żółtym – mango), które grasują wyłącznie na leśnej polanie. W zamian dostajemy nagrody cząstkowe i przy okazji zapełniamy paski zadań głównych.

Dodatkowe uwagi ogólne:
    11. To ile blenderów musimy oddać miśkowi, zależy głównie od tego:
    • jak szybko wysiejemy roślinne i nakosimy wypadajek;
    • jakie kolorowe blendery będziemy dostawać (lepsze – więcej soku, gorsze – mniej soku i czy w miarę proporcjonalnie rozłożone kolorystycznie);
    • jak często będziemy zbierać soki z kolorowych blenderów;
    • i czy chcemy tylko skończyć zadania główne, czy też zależy nam na dodatkowych nagrodach cząstkowych za oddawanie koktajli.
    12. Z wyliczeń, które wczoraj na szybko dokonywaliśmy, wyszło nam, że jakby tak wysiać całego badyla w dobę, a potem regularnie zbierać kolorowe blendery trzy razy dziennie, to da się zadanie główne opędzić za pomocą 6 800 badyla (czyli 34 blendery zwykłe, z których wyjdzie po 17 blenderów niebieskich i żółtych).

13. Teoretycznie da się nawet mniej i szybciej, bo pierwsze blendery można stawiać już po pierwszych zasiewach i można trafiać na lepsze blendery, które będą dawać więcej soku.

14. Ważna uwaga! Jeśli misiek uparcie daje nam za dużo blenderów w jednym kolorze (np. dużo niebieskich, a bardzo mało żółtych), to nie musimy zbierać tych nadprogramowych niebieskich, tylko możemy je postawić na leśnej polanie i od razu przejść do punktu 5-tego powyższej instrukcji, czyli bez zbierania, w ramach reklamacji, usunąć do paska, wyciągnąć kartonik z nowym mikserem, postawić na polu, odczekać 10 minut gryząc palce z nadzieją, że wyjdzie nam to co potrzebujemy, czyli w powyższym przykładzie nie niebieski, tylko ten upragniony żółty, albo chociaż ten dwukolorowy.

Event rzecz jasna planuje zrobić. Po sianiu 90 tys. badyla, gdy koło totalnie się zbiesiło i mam na niego totalnego focha, te kilka tysi to już pikuś…, albo i Pan Pikuś ;). Tylko znowu trzeba będzie część „nawozowców” usuną, a dopiero co je wczoraj rano wyciągnęłam z paska :cry:.

19. blazers

blazers Wszystkowiedząca wyrocznia

Uwielbiam poczytać entuzjastów, zazdraszam /tak od serca/.

Z mojej strony tradycyjny hejt poleci/no tak już mam/.
    Proszę nie regulować odbiorników, a abonament płacić.

Żadnych blenderów nie oddam miśkowi czy innemu pasożytowi, teoretycznie skomplikowany poradnik i niby zakręcona mechanika nie przykryje /a może?/ kolejnego eventu, który tak naprawdę polega tylko i wyłącznie na sianiu /tak, tak, wiem, to gra farmerska, siewna/.
    Wszechogarniająca nuda nie jest w stanie określić moich odczuć odnośnie takich praktyk.

Średnio ruszają mnie wabiki nagrodowe /ulepszenia fabryk/, trzeba zebrać 94 robiąc 69 eventów /99% to siewne/ żeby nabyć +5% na doświadczenie /sic!/, które w tej ilości możesz nabyć za 10 zeta /jakieś pnącze, jajo, cokolwiek/.
    Ewentualnie wyrwać z misji siejąc /w wolnych chwilachxD/ przez 3 kwartały badyl 23h.

No nie będzie miszczoskich popisów tym razem, pewnie jakieś szpanowanka się trafią, ale jak wszyscy wiemy to nie to samo8).
    Przynajmniej BP nie zobaczy, że znowu w 8h zrobiłem event i nie przysoli kolejnych urodzinxD:cry:xD.

Zamiast zmuszać się tysięczny raz do tego samego spożytkuje czas na trochę inne rozrywki, kto wie czy nie związane z realnym blenderem.

Oczywiście entuzjastów podziwiać będę czytając z wypiekami meldunki eventówo-liczbowe, tradycyjne zawody odnośnie TS-ów, pytania o kasztanka i dżem jakiś.

Ta gra daje tyle możliwości i wyborów ……

……. róbta co chceta /szacunek/.

Bry z hejtem mi do twarzy.

Edit: Post po Rock-u, ciężka sprawa:p.

20. MaDzo

MaDzo Cesarz forum

Wreszcie ,,zobaczyłam" event...blendery,soczki,kartonik,pudełeczka:D
    Szcegolnie te obrazy przemawiaja do mnie:D
    Lubie to:p
    Fajnie to rozpisałaś:inlove:
    Wszystkim ktorzy podjęli proby rozszyfrowania również dziękuje:)
    Nowy narybek w siedzibie BP? Coraz gęściej coraz częściej i koniecznie musi byc zagmatwane,napaciane.I po coo_O
    Zaczynam współczuć Modom którzy muszą to rozszyfrowac z,, ichnich" na nasze.
    Event tylko na 2 polach a ostatecznie i tak 3 polana wypada z normalnego obiegu.Misz masz bez sensu8)

Za pozno8)Juz dawno cie namierzyli i czerpią natchnienie:cry::p

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.