blazers

Discussion in 'Kto jest kim - gracze' started by blazers, Mar 13, 2016.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
?

Czy domek blazersa to dobry wybór ?

1. oczywiście

55.6%
  2. jasne

14.3%
  3. to chłop na schwał

18.1%
  4. balansuję się

15.6%
  5. połykam budyń i szczerzę kły

21.3%
  6. dopiero teraz ?

28.9%
Multiple votes are allowed.
  1. Marrylan

Marrylan Chodząca legenda forum

Czyli wszyscy macie własny i niepowtarzalny wkład w malowanie Maibaume super :D Małe miasteczka mają swók urok, społeczność niewielka wszyscy się znają i takie wspólne robienie czegoś to super sprawa. No czyli Niemcy pracę mają rozplanowaną co do sekundy xD:cry: Ale przynajmniej wiedzą jak ją szanować xD

Ciacha w dodatku z własnym żarełkiem... chyba tam pojadę:p:D:inlove:

2. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

Witam wszystkich:)
    maibaum czyli drzewko majowe to nie tylko tradycja niemiecka..na Opolszczyznie tez jest kultywowana..na mojej wiosce tez dzis jest stawiane:)

3. Marrylan

:D Człowiek tyle lat żyje i pierwsze słyszy o tym drzewku, a tym bardziej, że w Polsce też można jeszcze spotkać. Aż sobie pooglądałam. Ciekawa tradycja i fajnie Norbi, że w twojej wiosce nadal podtrzymywana.:D A ile jest jeszcze takich o których człowiek nie ma pojęcia? :)

Last edited: May 1, 2017
  4. antonina-farmerska

antonina-farmerska Chodząca legenda forum

Dobry Wieczór,
    majowe drzewko (elementy falliczne i wianki elementy kobiece) i inne zwyczaje palenie ogniskw celu odstraszenia złych duchów są związane z nocą Walpurgii przypadająca na noc 30 z kwietnia na 1 maja.
    W zachodniej Europie kojarzona z sabatem czarownic w górach Hercu.
    Jak większość zwyczajów pogańskich częściowo przejęta przez chrześcijańskie wspólnoty.;)

Last edited: May 2, 2017
  5. Marrylan

:D Sabat, coś dla nas my tu czarownice i na farmerskich miotłach pomykamy :D;) Ale ta noc Walpurgii ciekawa :)
    A w pierwszej chwili zamiast Walpurgii przeczytałam Walkirii i z Ingrid mi się skojarzyło xD:cry: Ten jej śpiew by wszystkie złe duchy skutecznie odstraszył xD Iza a jak majówka na wsi? Piec dał radę, czy nie jest aż tak źle i nie jest potrzebny? ;)

6. Karen139

Karen139 Baron forum

Wbijaj na Bawarię........co by nie powiedzieć, to dwa landy w DE kocham..........Bawarię właśnie i Badenię-Wirtembergię. Za ludzi i specyficzny klimat:).

7. Marrylan

Zdecydowanie wpisuję na listę miejsc do odwiedzenia :D;)

8. antonina-farmerska

Wszystko w porządku małżonek porąbał szczapy drewna,które były suszone od zeszłego roku i palimy pod kuchnią a że to drewniak to szybko ciepło w domku pogoda też się poprawiła,dziś już zdecydowanie milej na dworze i nawet poranek spędziliśmy na tarasie.
    Potem oczywiście do grabienia ale po wczorajszych rowerkach ,to i tak ulga dla tej innej części ciała;)

9. Kasialka

Kasialka Generał forum

W łóżku ;)

Dzisiaj trochę lepiej z pogodą, ale o grillowaniu można zapomnieć. Może w środę będzie lepiej :)

10. Karen139

Karen139 Baron forum

Polecam, naprawdę warto.

11. Marrylan

A to całkiem przyjemnie :) O tak o rowerach i bólu po nich tej innej części ciała coś wiem. xD W zeszłym roku to poczułam bardzo intensywnie. W tym o dziwo nie o_O a pojeździłam już trochę ;) Grabienia bardzo dawno nie robiłam. nie mam ogrodu, a ostatnie było w czasach liceum jak boisko uprzątaliśmy z jesiennych liści. Całą klasą żeśmy ogarniali a i tak pół dnia zeszło. Ale to była taka fajna praca zespołowa ;)

W łóżku najlepiej xD pod warunkiem, że nie z przymusu (choroba) tylko relaksacyjnie :p Obyś w środę zaliczyła tego grilla ;)

Pogoda dziś zdecydowanie lepsza po tylu dniach szarugi to słońce było jak zbawienie :D Ale przy grillu na zewnątrz u siostry stał jej mąż i nam tylko jedzonko donosił ;) Chociaż na tarasie się dało chwile posiedzieć ;)

Te ciacha przeważyły ale nie tylkoxD ;) Jak tylko będzie okazja wbijam ;)

12. antonina-farmerska

Buziaki dobrej spokojnej nocki idę grzać łóżeczko:sleepy:

13. Marrylan

Dobranoc, spokojnej nocki i kolorowych :);)

14. Karen139

Karen139 Baron forum

Ja też idę przywitać się z poduszką.
    Jutro dzień bardzo pracujący.-.-
    Dobranoc.

15. Marrylan

Mam nadzieję, że Ci się śniły te ciacha :D:p;)

Scarlett nas opuściła... w sumie szkoda :p
    https://board-pl.farmerama.com/index.php?threads/rozstanie-z-mundurkiem.10315/page-2#post-1478186

No to grillujemy dalej xD

U mnie lało od rana, ale teraz się rozpogadza to jest szansa xD:cry:

Uff mało nie zebrałam posianej w pocie czoła włosnicy i drzewek a tu trzeba czekać do 14-stej :p Zwarci i gotowi do eventu? :p

Bry :)

16. -MarekW-

-MarekW- Cesarz forum

Dzień dobry

17. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

Doberek wszystkim:)
    96 lat temu,,,,,

18. Marrylan

Spot trzeba przyznać niesamowity, TVP się postarało. Flaga dumnie powiewa na balkonie :D
    :inlove: I jeszcze ten głos Ryśka...;)

U mnie wreszcie zaczyna przypominać wiosnę. Ptaszki ćwierkały od rana. Wczoraj stado bocianów (sztuk 5) latało nad łąkami nieopodal Wisłoka :D I niech tak zostanie :)

:D:DxD Zeciaaa, ale wdzianko masz stylowe :D;)

LM dzisiaj będzie się działo :pxD Czy Krystyna da radę? Obejrzę z ciekawością xD:cry:

19. Karen139

Karen139 Baron forum

A gdzie tam, żadne ciacha mi się nie śniły8)..........Jak jestem na obczyźnie, to wciąż śnię o domu i bliskich w kraju. Fizycznie nie mogę, to przynajmniej we śnie jestem tam, gdzie moje miejsce:)

Dzień dobry Wszystkim.;)

20. Marrylan

Ja sobie nawet nie wyobrażam takiej tęsknoty :oops: Wyobrażam sobie tylko, jak musi być ciężko. Ale najważniejsze, ze sercem jesteś przy nich i masz piękne sny :) I nic nie stoi na przeszkodzie, żeby pośród snu o bliskich w rodzinnym kraju jakieś rodzinne ciacha też były :D;)

Jakieś 30 km ode mnie sa zawody balonowe :D Może podjadę zobaczyć :)