blazers

Temat na forum 'Kto jest kim - gracze' rozpoczęty przez użytkownika blazers, 13 marca 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
?

Czy domek blazersa to dobry wybór ?

1. oczywiście

55,8%
  2. jasne

14,1%
  3. to chłop na schwał

17,9%
  4. balansuję się

15,4%
  5. połykam budyń i szczerzę kły

21,5%
  6. dopiero teraz ?

28,5%
Możesz zaznaczyć kilka odpowiedzi.
  1. agucha31

agucha31 Chodząca legenda forum

Bry
    Ewa w brew pozorom przeciwbólowe rzadko biorę a ketonal 100 to juz bardzo rzadko te które mam to jeszcze z tamtego roku bo biorę tylko przy bardzo silnym bólu a taki jak ostatni mało kiedy sie zdarza najczęściej jak juz to przy tych operacyjnych jest to szczyt bólu po którym przeważnie jade na onkologie a jako ich pacjentka jadę bez żadnego skierowania. Malo kiedy taki bol silny jest przy tych nieoperacyjnych. Czasem cos tam dokucza ale to albo obejdzie sie bez żadnej tabletki albo jakas zwykła wystarcza. Nigdy nie byłam kierowana do jakiejś poradni a nawet o takiej nie wiedziałam. Przywykłam ze co jakiś czas ląduje w szpitalu i trzeba ciachać a co jakiś czas jest bez ciachania
    Tyle lat to chyba przywykłam
    Nie podpadniesz bo to wiem i u mnie on nie jest bez przyczyny
    Tak właśnie
    Ale ja z nim od lat zyje i nie jest on bez przyczyny. Ja nie z tych co tabletki łyka garściami :)Niestety teraz tez przyczyna i widoczna i wyczuwalna. Jako pacjentka onkologiczna potrafię byc co roku w szpitalu a bywało i tak ze i dwa razy w roku i wszystko kończyło sie na sali operacyjnej. Ja pocięta juz kilkanaście razy.

2. Marrylan

Marrylan Chodząca legenda forum

xD dyniowy jak dyniowy (oby wyskoczył), ale florkowe ma być, jak nic ;)
    Ja mam za 1h nadzieję, część z zielskiem skończyć a tym samym całość, bo wylotek powinno styknąć tez.;)
    Aguś Ty już weteranka i dzielnie to znosisz, ale jednak za każdym razem smutno, że kolejny raz musisz przez to przejść.:( Niech szybko sobie idzie precz.

3. agucha31

No są tylko 2 możliwości albo kiedyś całkiem się odczepi hmmmm tu juz wątpliwa sprawa albo on mnie całkiem pokona Co ma byc to będzie.

krasnoludek10 i Marrylan lubią to.
  4. Marrylan

odczepi się, nie ma innej opcji i innej opcji nie przyjmuję. A tymczasem odpoczywaj i nie daj się :)

Misja zaliczona, nostrzyk rośnie.

agucha31, krasnoludek10 oraz -mala159- lubią to.
  5. Sookie

Sookie Chodząca legenda forum

Możesz porozmawiać z prowadzącymi czy w Twoim przypadku jest możliwość ustawienia leczenia p. bólowego

krasnoludek10, agucha31 oraz Marrylan lubią to.
  6. Marrylan

Bry :)

2 dni człowieka w pracy nie było a papierów jakby co najmniej miesiąc :cry:
    Ostatnia prosta. Badyl rośnie, wylotek okularowych już za nadto a brzęczyki też na spokojnie się uzbierają. :)

7. agucha31

Bry
    Ta albo odczepi albo przyczepi na całego
    Tylko wiesz jak to u mnie wygląda. Tak silny bol zdążył sie teraz, zazwyczaj jak sie pojawia ten nieoperacyjny to bol nie jest az tak silny, owszem dokucza i jestem wtedy bardziej osłabiona, skapciala, senna i do 4 liter no ale wtedy nawet tego mocniejszego ketanolu nie biorę. Wbrew pozorom nie faszeruje sie aż tak tabletkami to czy jest sens na silne przechodzić?. A jak pojawia sie ten drugi to fakt ostro daje popalić ale wtedy sama juz wiem ze to jest ten czas żeby sie spakować i jechać na izbę przyjęć Nie musze mieć żadnego skierowania zawsze jestem od razu przyjęta i przeważnie jeszcze w ten sam dzień pod skalpel na tyle moich wizyt tam to raz tylko co do rana czekałam ale to tez zaraz rano poza kolejnością szlam. Później tylko po wyjściu ze szpitala gdyby pooperacyjny był ale to staram sie tez obywać bez. Wiesz ja na tym oddziale na prawdę dużo sie napatrzyłam i nasłuchałam jak potrafią sie uzależniać od przeciwbólowych i później po kilka łykają a ja wole nie isc w tym kierunku. Sama pewnie wiesz jak potrafią ludzie sie nad sobą rozczulać jak niby wstać nie są wstanie i najlepiej co godz biegać przy nich z przeciwbólowymi.
    Tu czasem sie poużalam i pomarudzę ale ogólnie tak sie nie rozczulam, nawet mówiono ze przykładem powinnam byc dla innych
    No a co to by było po 2 tyg?

Ostatnie edytowanie: 14 kwietnia 2025
  8. Sookie

Sookie Chodząca legenda forum

Pregabalina ma to do siebie,że nie uzależnia

agucha31, krasnoludek10 oraz Marrylan lubią to.
  9. Marrylan

wolę nie myśleć :cry: A tu pomału te wczasy pod gruszą 2 tyg się zbliżają i potem jak wracam to Armagedon jest :oops: No ale i tak czekam na te wczasy :)

lepiej niech się przyczepi do jakiejś skały na dnie oceanu a od Ciebie ucieka. :oops: Paskuda jedna.

Ech zbiór ciut przed pierwszą w nocy wypada. Na bank zasnę xD

agucha31, krasnoludek10 oraz -mala159- lubią to.
  10. agucha31

Bry
    Dzieki. Myślę ze wrazie potrzeby nie będzie problemu co do zmiany przeciwbólowych.
    No jak na nie nie czekać :D
    No widzisz, próbuje go często utopić nad morzem ale nie wychodzi xD;) Nawet swojego czasu tam kostuchę dorwałam i wredocie kilka słów powiedziałam i spotkanie uwieczniłam co sama widziałaś xD

11. Marrylan

No ba:D, cały rok człowiek haruje i tonie w papierach to wczasy jak zbawienie :inlove:

xDxDxD o tak i lepiej niech kostucha posłucha bo Kudłatym poszczuję i może się pozbawić kilku kosteczek 8);) Top Aguś jak najczęściej ;), niech się tam spod tej wody nie wychyla ;)

12. agucha31

Ta a po nich wraca i nie wie w co ręce włożyć
    xDxDxD A za kudłatym juz inne pieselki na kostki sie zleca xD;)
    No na szczęście lubie morze i pływać w nim to mogę siedzieć

13. Marrylan

nawet nie wiem na co najpierw popatrzeć a co dopiero ręce wkładać :cry: ale i tak warto :D

xDxDxD o Kudłaty ma naprawdę wielu kumpli, więc myślę żeby się nawet jedna nie ostała xD;)

Całe szczęście masz blisko :), możesz go podtapiać do woli ;) No i lubisz morze to się szybko pływanie nie znudzi. :) No tęsknie już za takim ciepełkiem byle nie za gorącym :)

agucha31, -mala159- oraz krasnoludek10 lubią to.
  14. nuka20

nuka20 Nadzorca forum

Cześć:)

Z piccolo parasolka - także tego... może i Bp ma włączony tryb "zaloty"...no ale, pewien rodzaj prezentów... zarezerwowany jest na już "zaklepane" xD
    Nie wiem czy będę robić event...
    Chociaż oczywiście doceniam - mroczny, kolorowe pnącze.. plus do zagród, aha jeszcze itemy ze słodziakami.
    No, jak dla mnie szyty :p
    Tylko pytam... gdzie skrzyneczka? Dobrze szło i zdechło:cry:
    A tak szczerze, to nie wiem czy będę robić... nie wczytywałam się w poradnik (ale nowość... nigdy tego nie robię).
    Więc wiem, tylko oprócz standardowego - "co i gdzie siejemy cyk - zjazd na pnącze , co w oko wpadnie to może zakłuje), że ma trwać 2 tygodnie...
    A to już brzmi - jak coś nie dla mnie.
    ...
    No to.. kto da mi te "petardy" ze słodziakami - oczywiście za przesłodkie (ze szczerymi życzeniami próchnicy) "dziękuję":inlove::p?

Żartuje, nie chce ich.
    Bonusowych nie oferuje sama - bo nawet jeśli bym robiła to... jeśli są za talary...to wiadomo...biorę przykład z BP, mogę się zalecać.... no ale - szanujmy się xD

Zostawiam życzenia
    :inlove::inlove::inlove:

15. Marrylan

* ratujmy słonie
    BP tak się przyczaja, daje Ci najpierw parasolkę, żebyś miała czym florenowca przed deszczem chronić :p;)

Itemiki cudne :inlove: Gargusie uwielbiam :inlove: Zrobię, chociaż nie lubię takich rozwlekanych eventów :sleepy: Skrzyneczka w sklepiku za 300 GT a druga za 105 kombinacji :p;) Pnącze nawet im ładne wyszło, zresztą lubię mroki :inlove:

Najbardziej nie lubię tych zbieranych co ileś tam h automatów :cry: Chociaż tutaj przynajmniej jest opcja krócenia czasu za jajo kosmity. Ale nazwę eventu to sobie wymyślili xD:cry:xD

16. -mala159-

-mala159- Chodząca legenda forum

Benia zerknij w eventowy : post#38,chyba,że będziesz robić całość :p

Ja zrobię po najniższej linii :p ,interesują mnie itemki a pnącze....hmmm,zobaczę 8)8)

witam kozetkowiczów :)

17. nuka20

nuka20 Nadzorca forum

A powiem ci, że nazwa to nieco kontrowersyjna (przynajmniej w oryginale) - chociaż sami jej nie wymyślili. Po polsku - to by sensu nie miała, więc wyszła nawet zabawnie - pewnie przypadkiem :p
    Zabawy językowe, tłumaczenia...
    Pamiętam... jak krowa z wroną im się pomyliła - to też było zabawne :p
    A to mówisz, że ta parasolka to taki bardziej... nie tyle "cenny", co "osobisty" prezent?
    Wiedzą, że ja deszcz uwielbiam... Jestem bez sercaxD

Jedyne co w tym evencie warte uwagi - to pnącze.
    Itemy dziś są cenne - jutro mogą być "włóczkami", czy czymś tam.
    A bonus z procentem - nawet do zagród i dodatkowym zwierzakiem - nie "inflaczeje".
    No, przynajmniej nie tak łatwo/szybko.
    Nie zajmuje miejsca...
    Nie ma ograniczonej liczby użyć...
    I bardzo często można go ponownie odpalić.
    Jeśli jakkolwiek patrzeć strategicznie na tę grę (hmm...) - to lepiej w to "inwestować".
    Zwłaszcza - jeśli i tak się event robi.

agucha31, Marrylan oraz agniecha$ lubią to.
  18. -mala159-

-mala159- Chodząca legenda forum

pnącze w sumie nie dla mnie bo % daje na zwierzaki i warsztaty,gdyby dawało na ozdobne to tak,a itemy się mnie przydadzą :p

agucha31, Marrylan oraz Yabolek lubią to.
  19. nuka20

nuka20 Nadzorca forum

Wiem, że do zagród i to napisałam.
    Ale jak wolisz.
    Nie wiem czy tylko mi się moje smocze życzenie nie wyświetlają... więc wklejam następne.

Ciekawe jaką nazwę by tutaj Bp wymyśliło.
    Może lepiej nie wiedzieć;)

Pa:inlove:

Ostatnie edytowanie: 16 kwietnia 2025
    agucha31 i Marrylan lubią to.
  20. Yabolek

Yabolek Baron forum

No właśnie.
    Dla mnie pnącze jednorazowe, na czas oprysków. Itemy na pole, a pnącze będzie sobie czekać.
    Jak się uda, rzecz jasna.

agucha31, -mala159- oraz Marrylan lubią to.