blazers

Temat na forum 'Kto jest kim - gracze' rozpoczęty przez użytkownika blazers, 13 marca 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
?

Czy domek blazersa to dobry wybór ?

1. oczywiście

55,5%
  2. jasne

14,0%
  3. to chłop na schwał

18,2%
  4. balansuję się

15,6%
  5. połykam budyń i szczerzę kły

21,8%
  6. dopiero teraz ?

28,9%
Możesz zaznaczyć kilka odpowiedzi.
  1. Marrylan

Marrylan Chodząca legenda forum

Przyznaj się, zamierzasz Sokoła Milenium wynająć i się śmignąć nad farmą? :D Mam nadzieję, że się uda :) Plan wygląda świetnie :)

Dokładnie, 20. A 20 niebieskich piechotą nie chodzi ;) Przydadzą się :) Na tłuczenie szarłatu jak znalazł ;)

W sumie fajnie, że dają wcześniejsze pnącza za farmarki, mam nadzieję, że to nie jednorazowe i będą inne. Akurat już miałam to tym bardziej farmarek zostało. SP i SN pewnie jeszcze skubnę. Tego nigdy za wiele, a od dłuższego czasu nawet nie zaglądałam do tego sklepiku to i zapomniałam, że one tam są :oops:

2. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

I wylazł ?

Dobry
    piątek co tam świętujemy ?

na piątek ode mnie filiżanka kawy , by dzień był ciekawy by serce się radowało i spać się nie chciało [​IMG]

3. Marrylan

Bry :)

dopiero wystawiłam 3 sztuki, za 4,5 h się okaże :) Na takie trojaczki bym się nie obraziła xD;)

Sporo tego, ale ten leniwiec tak dziś do mnie przemawia :inlove::inlove::inlove::p:music: Chyba się nie oprę xD Do tego kawka pyszna i fajna drama wiadomej produkcji :D Zapowiada się dobrze. :)

4. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

Dzień dobry :)
    kiedyś tu do Was zajrzałam , przeczytałam...

i próbowałam sprostać zadaniu, ale niestety...może innym razem, bo teraz pomimo starań zupełnie inne słowa mi na kartkę spływają do tej melodii.
    Miałam je do szuflady schować, w której wszystkie swe smutki zamykam ale...i tu zostawię by się usprawiedliwić ze swej niemożności :)

Niepostrzeżenie jak chwile grudzień przemyka za grudniem,
    choć jeszcze tyle zostało... lecz coraz puściej... i trudniej...
    Skrzętnymi dłońmi Czas przeplata październikowych dni różańce,
    czy jeszcze kiedyś się rozśpiewam... czy z nową wiosną znów zatańczę.. ?

Niedawno pożegnałam kogoś, kto został za cmentarną bramą
    życie wciąż biegnie swoją drogą, ale już nie jest takie samo.
    ......
    Choć czasem śmieszne rymy splatam smutku przybywa w każde rano
    odkąd odeszła z mego świata ta, której mogłam mówić
    mamo...

- może i ta jesienna aura sprawia , że trudniej o jakiś jaśniejszy rym - już trzeci dzień za mym oknem ciągle siąpią deszcze -
    lecz za następnym razem postaram się przynieść coś weselszego
    Pozdrawiam wszystkich i dobrego dnia życzę :)

5. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Dobry przelotne.
    Najszczersze kondolencje:(:cry::cry: Wiersz ma swój urok, ale ze względu na szacunek do zmarłej wolę go nie lajkować, bo to absolutnie nie jest przyjemna informacja.

dantic3, Matisiek200 oraz agniecha$ lubią to.
  6. AladdinSane

AladdinSane Komandor forum

wiersz CUDNY !!!!

jest rytm, piękne rymy, czyste strofy, pole do interpretacji....
    bardzo przyjemnie się czyta, choć wiem, że rzeczywistość nie nie nastraja do weselszych nut.

więcej proszę

czas nie goi ran, tylko je zabliźnia....

7. -mala159-

-mala159- Chodząca legenda forum

no i się poryczałam :(,echhh,u mnie cały czas jest to świeże,cały czas myślę ,nie zagoi się a czy się zabliźni.....zobaczymy.

Z piccolaka wylazła parasolka to na te deszczowe dni.

8. Marrylan

Kalinko przecudne, niejedna łezka się zakręciła. Bardzo czekam na więcej.

to się nigdy nie zagoi, z czasem może trochę się zabliźni :(

Z moich piccolo, nieumarlak, wieczne poszukiwanie i magiczne. Lipton :sleepy: Twoja parasolka całkiem za to fajna :)

9. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

I pomaga nam się pogodzić z tym co nieuniknione i/lub nieodwracalne
    Michaś ... dziękuję
    i tobie Tomek także
    Ewuś przepraszam że niechcący przysporzyłam ci łez . Nie wiem co napisać i jak pocieszyć - mnie pomaga właśnie takie ,,wypisanie się,, - przelanie na papier tego co boli i przytłacza , wtedy jest lżej ... A że się kiedyś zabliźni musimy wierzyć w to , bo nic nie może zawsze trwać - wszystko ma swój kres, nawet ból płacz i żal .
    Gratuluję parasoleczki :)

10. Marrylan

Bry :)

Deleoranem to bym się nawet przeleciała :p A naprawę to BP niech ostro świętuje 8)
    Przelanie na papier pomaga, dlatego pisz jak najwięcej. Ciężko znaleźć słowa pocieszenia i ukojenia, ale czas w końcu zabierze smutek i żal a pozostaną wspomnienia i chwile, które były tylko Wasze.

W evencie zostały 4 zadania, jeszcze chwile to potrwa :sleepy:

11. -mala159-

-mala159- Chodząca legenda forum

Kalinko nie przepraszaj,ból jest nie do zniesienia,ja nie umię przelać na papier tego co czuje a najgorsze jest to,że Mamcia odeszła w sumie zaraz po przyjeździe z wakacji,nawet nie pogadałysmy o Jej odczuciach.Dobrze,że ostatnie chwile spedziłysmy razem.W piatek ok.17 wróciłysmy z Władka(tak bardzo chciała jechać i zobaczyc jak sie zmienił) a w sobotę o 13 syn wezwał pogotowie i już ze szpitala nie wróciła :cry:.Rano sama wyszła z psami,byłysmy na zakupach,echh.
    Wiedziałam,że to nastapi ale ..ale nie byłam przygotowana,że to już(wiem wiem nigdy człowiek na to nie jest przygotowany).
    Dla mnie jest to największa tragedia jaka mogła być :cry::cry:

Dziękuje,jestem zadowolona z parasolki ale gdzie sie podziały te dyniowce,kurcze został mi jeden z 6 ładunkami :( .

W Alpach jestem na 26 i zblizam sie wielkimi krokami do 27lvl,brakuje 6125 i aby wykonac zlecenia musze byc na 28lvl,echhh duzo czekania aby się tam wdrapać 8)

12. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

Przytulam [​IMG]

W daleką podróż się wybrała
    w nowy nieznany świat
    i będzie chciała zrealizować swe marzenia
    na które tu czasu nie miała
    bo o nas dzieciaki dbała a o sobie nie pamiętała

Gdy smutek zapuka nie otworzę drzwi
    nie mogę jej tego zrobić
    już dość się zamartwiała

codziennie wyślę Jej a cza sem i częściej
    same radosne myśli
    jedno wspomnienie to bliżej do jej marzeń
    a przecież tych wspólnych chwil tysiące

i nie ze smutku a ze wzruszenia pojawią się łzy
    ale to dobre łzy
    cieszę się wracając do tamtych dni
    bo spełni się nie tylko jedno mojej mamy marzenie

czy to będzie stary sweter czy jakaś rozmowa czy zdjęcie czy miejsce czy nawet kłótnia
    wracając do tych chwil wspomnień z czasem smutek i łzy będą inne :)

13. Matisiek200

Matisiek200 Zaawansowany

Nie mogę, w tym tygodniu dopadło mnie ogromne szczęście z 5 stajennych wypadła nowość i ze skrzynki XI pierwsze drzewko Zosi :inlove:.[​IMG][​IMG]

14. Marrylan

Piękne zdobycze :) Gratki wielkie :) Mnie baobaby ze skrzynek nie lubią, ale może kiedyś ;)

15. Sookie

Sookie Chodząca legenda forum

Ja ze skrzynek dostałam 1 skarpetę do tej pory. Dzień dobry

16. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Co jak co, ale skarpety powinno do pary sypać.;)

17. Sookie

Sookie Chodząca legenda forum

W sumie teraz mam do pary bo 10

Ostatnie edytowanie: 21 października 2023
  18. Marrylan

na jesienne długie i chłodne wieczory w sam raz :) W sama porę brakująca do pary przyszła :) Gratki :) Ja mam parkę wystawioną na leśnej. W pasku siedzi 17, nie ma za bardzo gdzie postawić. Do okrągłej 20 brak jednej, kumple miśki musza kijki na druty przerobić i wydziergać :p;)

19. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

Dzień dobry sobotnie :)
    Smutny temat tu u Was poruszyłam, chociaż 1 listopada się zbliża i zapewne myśli wielu zaczynają się kierować ku tym , którzy odeszli.
    By więc nieco ten smutek złagodzić
    szczególnie tobie Ewuś :) jeszcze takie rymy zostawię - do których w dużej mierze przyczynił się post Agi
    a zwłaszcza to:
    takie zwyczajne a jednocześnie niezwykłe słowa :inlove: bo te łzy różne bywają , jedne pogłębiają ból , inne oczyszczają

Tej dziewczynie pogrążonej ciągle w żalu...
    Tej kobiecie która płacze dziś jak ja...
    Wszystkim, którzy kogoś z bliskich pożegnali,
    lub pożegnać przyjdzie im któregoś dnia.

Niech się pamięć nie objawia tylko bólem.
    Niech wspomnienie nie wyciska rzeki łez.
    I niech rozpacz w noc bezsenną nie otula,
    a nadzieja, że po życiu życie jest.

I że lepsze niż to, które tu na Ziemi
    - nie ma cierpień... nie ma trwogi... nie ma zła.
    My też kiedyś na ten ,,Drugi brzeg,, przejdziemy,
    gdy dopełni się tu miara naszych lat.

A żeby też coś farmerskiego było to
    ewent robię, a przynajmniej coś tam sieję i zbieram - do poniedziałku może uda się skończyć.
    Losowość ostatnio mi nawet łaskawa i z mrocznych skrzyneczek (chyba z poprzedniego ewentu) dała tą jaskinię vendigo, czy jak mu tam , jak też zagrodę pomidorów .
    A i o TOP-ie przemyśluję , bo może po raz drugi się odważę lecieć tam z innymi - no chyba , że będzie zbyt duży tłok, to się i nie odważę :p
    Alpy zaś leżą odłogiem , ale może kiedyś je tam cośkolwiek ruszę .

20. AladdinSane

AladdinSane Komandor forum

Chociaż wiesz, że to doświadczenie nadejdzie w pewnym momencie, nigdy nie jesteś na to przygotowany.
    Nigdy do końca się z tym nie pogodzisz, ale nauczysz się żyć ze stratą
    Jest to jedno z najbardziej traumatycznych zdarzeń życiowych.
    Utrata matki jest prawdopodobnie pierwszym doświadczeniem, przez które przechodzisz bez jej wsparcia.

..................

no a po farmersku...event odpuściłem
    zbieram impry
    o losowości szkoda gadać

Ostatnie edytowanie: 21 października 2023