blazers

Temat na forum 'Kto jest kim - gracze' rozpoczęty przez użytkownika blazers, 13 marca 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
?

Czy domek blazersa to dobry wybór ?

1. oczywiście

55,5%
  2. jasne

14,0%
  3. to chłop na schwał

18,2%
  4. balansuję się

15,6%
  5. połykam budyń i szczerzę kły

21,8%
  6. dopiero teraz ?

28,9%
Możesz zaznaczyć kilka odpowiedzi.
  1. AladdinSane

AladdinSane Komandor forum

trochę zadziwia ta regularność rzekomych ataków DDoS....
    w końcu chiński właściciel BP to nie lokalny dystrybutor osiedlowego internetu
    a jedna z największych firm na rynku dystrybutorów gier online na świecie!!!

tym bardziej dziwne, że hakery siewców sałaty bezkarnie harcują na polach jak halny po szczytach....
    i to od dłuższego już czasu
    Farmerama to nie Pentagon, czy Bank Of America....ale polecam wycofanie zapamiętanych form płatności -
    tak na wszelki wypadek....
    Ataki DDoS mogą być kierowane na dowolny punkt końcowy, który jest dostępny publicznie przez internet....

2. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Nie ma tu nic dziwnego.:p
    Jak Halny szczytuje8), to lepiej nie podchodź.;)
    xD:cry:xD

3. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

upload_2023-8-21_20-16-43.png

Hmmm... Poświętowałby człowiek. W sumie można. Z optymizmem spójrzmy w ten odzyskany od uzależnienie czas ;)

Problem w tym, że programiści zrobią tyle, na ile im firma pozwoli (zapłaci). Dopóki firma nie pomyśli o solidnym zabezpieczeniu serwerów, to się będziemy bawić w kotka i myszkę.

Udało mi się wejść rano i dopiero teraz wieczorem. Okazało się, że rano zebrało mi zagrody, ale nawozu już nie wywiozło.

4. hlnrys

I wszystko w temacie.

Ale zbieżność ciekawa:
    A może Ty wiesz, czy biorą powyższe pod uwagę?

5. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

Niestety, wiem tyle, co Wy.
    Być może podpadnę, ale co mi tam.
    Prawda jest tak, że zwykły moderatorzy podobnie jak SMOD niewiele wiedzą i mogą. Nie mamy pojęcia, co firma robi, żeby opanować sytuację, jakie ma plany itp. A wierz mi, bardzo bym chciała wiedzieć.
    Kupowałam co miesiąc pakiet pomocników. Teraz odpuściłam. Lecę na kuponach. Jak się skończą, to zobaczę, co dalej. Czy gra do tego czasu odzyska stabilność? Nie wiem. Mam nadzieję, że tak. Jak nie, to trzeba będzie zająć się innym hobby. Chociaż szkoda będzie tych nakładów pracy i finansów. Jednak życie pędzi. Coś się kończy, coś się zaczyna.

W temacie jestem o tle, że obracam się w środowisku programistów. Zaliczyłam dwugodzinny wykład na temat ataków DDoS. Z tym, że nie jest to temat dotyczący tej konkretnej gry a samych ataków.

6. hlnrys

I faktycznie BP nie jest w stanie z tym nic zrobić?

Toż to porażka po całości.:(

7. Marrylan

Marrylan Chodząca legenda forum

ja na szczęście byłam ustawiona na PST to po logowaniu już tam byłam ale ile nerwów straciłam żeby posiać to masakra. Przedłużyli tylko co z tego. Jak dalej się hakerom nie znudzi to będą tak przedłużać w nieskończoność 8)
    można i tak do tego podejść ;) Ja chyba jeszcze bardziej go straciłam próbując posiać :p;)

Ech no dokładnie, konkretna firma a serwerów porządnie nie zabezpieczą :sleepy: Jak dla mnie to właśnie zadziwiająco długo chce się tym hakerom nas gnębić o_O Czepili się jak rzepy -.-

Mie wrzucało na PST bo tam byłam przedtem zanim się ataki zaczęły, ale zebranie i posianie graniczyło z cudem. W Alpy by pasowało jeszcze wejść, ale za 30 min mam zbiór badyla to już poczekam.

no słabo to wygląda, bardzo słabo :( Tym bardziej, że w przeszłości już się to zdarzało i to nawet dość poważny pad był z tego powodu, już dawno powinni pomyśleć o zabezpieczeniach przed tym.8)

8. AladdinSane

haha....ogłoszenie to kolejna perełka do kolekcji wesołych postów....
    rozumiem, że to oficjalna sugestia dla IT....
    podkreśliłeś na czerwono - igrasz z ogniem;)

i taka prośba....ktoś mi wytłumaczy jak krowie na rowie na czym polega atrakcyjność Nagietka??
    z ponad 7-letniego FAQ zrozumiałem, że muszę oddać 8 drzewek różnych, żeby dostać to samo i jeszcze za to zapłacić?!/?!

cyt.

UWAGI:
    Podczas zakupu gracz otrzyma losowe drzewa spośród tych, które wcześniej umieścił w naczyniach.
    Konieczne jest obsadzenie wszystkich naczyń - nie ma możliwości pominięcia któregoś.
    Wyprzedaż obejmuje tylko podstawowe drzewa, bez ulepszeń XL i XXL.

9. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Dobry ale gorący, mam nadzieję, że dziś gra a raczej hakerzy dadzą sobie spokój bo już mam ich serdecznie dość, zwłaszcza, że upał mnie też męczy.
    Na temat DDoS się nie wypowiadam, wiem tyle ile można wyczytać z wujaszkowych wyszukiwań choć nie wszystko jest dla mnie zrozumiałe. No nie wiem, nie znam się, zarobiona jestem :sleepy:

Michaś a kto powiedział czy napisał, że te drzewa masz wyjąć ze swojego inwentarza i załadować do doniczek? Masz wybrać z puli drzew jaką proponuje Nagietek a nie z inwentarza :p
    Czasami niektórzy mają takie wątpliwości ale jakby to inaczej można napisać żeby ich nie było?

10. AladdinSane

....no właśnie tak jak napisałaś !!
    teraz rozumiem!!!!
    choć to i tak drogo -
    haha - od zawsze byłem przekonany, że to z mojej puli - jak w szklarni

agucha31, Marrylan oraz krasnoludek10 lubią to.
  11. SMOD_Atena

Ściemniasz :p;)

12. AladdinSane

absolutnie na poważnie - dlatego nigdy nie brałem w tym udziału
    normalnie aż dziwne, tym bardziej że ja leśny farmer - wszędzie drzewa

może zaktualizujcie FAQ i doprecyzujcie, że to nie z puli własnych zasobów
    skoro ja tak myślałem, to pewnie podobnie rozgarnięci farmerzy też mogli podobnie zrozumieć....
    o_O

13. SMOD_Atena

Jakoś Ci nie wierzę ale pomyślimy nad tym FAQ żeby nie było, że jesteśmy przeciw czy coś :p

14. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

Takich kilka ,,ciekawostek,, przyniosłam z... netu - czy są wiarygodne/prawdziwe/ nie wiem , ale ... ostrożności nigdy za wiele , jak mówi porzekadło :music:
    Rok: 2011
    Sony jest regularnie obiektem ataków hakerskich, ale ten przeprowadzony w 2011 roku był wyjątkowo bolesny. Nie chodzi jedynie o to, że w błyskawicznym czasie wyciekły dane dotyczące blisko 80 milionów kont, ale także fakt, że jedynym sposobem, aby zatrzymać trwający atak było... całkowite wyłączenie PlayStation Network. Usługa była niedostępna przez aż 23 dni, a sam przestój kosztował firmę 171 milionów dolarów.
    Rok: 2011
    Choć dla większości grających na pecetach, Steam oraz Gabe Newell to niemal świętość, cyberprzestępcy podobnych autorytetów najwyraźniej nie uznają. Kilka lat temu przypuścili szturm na zabezpieczenia firmy Valve i co gorsza - zakończył się on sukcesem. Uzyskany dostęp do baz danych pozwolił wyciągnąć numer kart kredytowych, hasła, dane personalne oraz zestawienia zakupów. Szczęśliwie na tym się skończyło....
    Rok: 2012
    11 milionów haseł oraz 8,2 milionów unikalnych adresów mailowych. Takimi wynikami mogą się "pochwalić" hakerzy, którzy włamali się kilka lat temu na serwery jednego z większych wydawców gier przeglądarkowych i sieciowych. Do wycieku przyznano się w marcu, ale nie wiadomo kiedy dokładnie doszło do przejęcia danych. [ciach] zaleciło oczywiście zmianę loginów i haseł, ale ci którzy nie zrobili tego na czas - mieli poważne problemy. Cyberprzestępcy opublikowali bowiem wszystkie wykradzione informacje na forach.
    Rok: 2015
    [ciach] to znaczący wydawca prostych gier mobilnych oraz przeglądarkowych. Obecnie dystrybuuje ponad 2500 unikalnych tytułów, notując jednocześnie ponad 1,5 miliona pobrań każdego dnia! Nic dziwnego, że hakerzy w końcu się nią zainteresowali. W wyniku ataku, który przeprowadzono na początku tego roku, wykradziono poufne dane klientów serwisu - numery kart, hasła, kody CVV2 i całą resztę umożliwiającą internetowe płatności. Jak do tego doszło? Do wewnętrznej sieci koncernu wpuszczono wirusa, który następnie zainstalował oprogramowanie przechwytujące informacje na stronach rozliczeniowych i płatniczych [ciach]. Dokładna ilość poszkodowanych nie jest znana...

Dzień dobry wszystkim :)
    i dobrego dnia - szczególnie na farmie .

Nie podajemy tutaj nazw gier nie należących do BP a tym samym nazw innych producentów - 2.6. Reklamy

SMOD_Atena

Ostatnio edytowane przez moderatora: 22 sierpnia 2023
  15. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Dzień dobry:) Przepraszam, że ja tak z buciorami, ale jedynie na moment (a przynajmniej taką mam nadzieję).
    W obliczu przedstawionych informacji... Komu tu wierzyć - firmie czy tym faktom (albo i bzdurom, licho wie)? W końcu w ogłoszeniu zapewniano nas, że dane kart itp. są bezpieczne. Chyba jednak wybrałbym opcję nr 2 - wydaje mi się/jest (niech każdy sobie wybierze co mu bardziej odpowiada) bezpieczniejsza.

PS. To faktycznie jest okropne-.- Każdy może sobie napisać w Internecie co mu się żywnie podoba a Ty się zastanawiaj kto ma rację8) Jednakże... Z drugiej strony lepsze to od narzucania swojego zdania. W końcu każdy od czegoś ma własny mózg czy własne sumienie i może całkowicie samodzielnie podjąć świadomą decyzję.

Cytat edytowałam zgodnie z oryginałem,
    SMOD_Atena

16. AladdinSane

nie ma co wierzyć lub nie, tylko przyjąć do wiadomości....
    nawet nie wiesz ile mnie kosztowało takie wyznanie - będę musiał w jakąś terapię zainwestować
    raz, kilka lat temu spróbowałem, ale w głowie nadal było, że oddaję z własnych zasobów i nigdy nie rozumiałem tych, co startują...
    wiesz, jak coś raz wejdzie do zakutego łba i się tam zainstaluje, to nie ma bata....

edit.
    no i pogadałem z Nagniotem i podesłał te najrzadsze drzewa....
    sosnami Elliota XXL sypnęło - a tylko 4 drzewa zakup
    bardzo przyzwoicie

Ostatnie edytowanie: 22 sierpnia 2023
  17. SMOD_Atena

Przyjęłam do wiadomości, ale jak dla mnie to gdybyś miał własne drzewka ( 8 ) włożyć do doniczek, zapłacić jeszcze florenami i w zamian otrzymać 1 nawet te najrzadsze drzewko to byłaby chyba największa nieopłacalność w grze i w takim układzie to nikt by do Nagniotka nie zajrzał :eek:

agucha31, krasnoludek10 oraz Marrylan lubią to.
  18. AladdinSane

no i tak właśnie też wydumałem - ale na farmie już mało co mnie dziwi
    nigdy za późno na naukę

19. SMOD_Atena

Tak mówią i lepiej późno niż wcale ;)
    Gratuluję elliotowych XXL :)

20. Marrylan

Marrylan Chodząca legenda forum

Bry :)

ładnie :) gratki Michaś :D Teraz akurat nie kupowałam nic bo już mam po kilka z każdego z tych najrzadszych co Nagniot ma ale pamiętam że jak miał zulubelki czy na początku różę pustyni i wierzbę całolistną to normalnie prawie z torbami poszłam :p;)

ech no grube akcje:oops: Oby od nas się wreszcie odczepili na dobre :oops:

Cytat edytowałam zgodnie z oryginałem,
    SMOD_Atena

agucha31, -mala159- oraz krasnoludek10 lubią to.