blazers

Discussion in 'Kto jest kim - gracze' started by blazers, Mar 13, 2016.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
?

Czy domek blazersa to dobry wybór ?

1. oczywiście

55.8%
  2. jasne

14.7%
  3. to chłop na schwał

17.9%
  4. balansuję się

15.4%
  5. połykam budyń i szczerzę kły

21.0%
  6. dopiero teraz ?

28.5%
Multiple votes are allowed.
  1. -MarekW-

-MarekW- Cesarz forum

No, nie straszcie, że tak szybko zleci:) Ja się już doczekać lipca nie mogę :)

Dzień dobry :)

nuka20, Marrylan and agucha31 like this.
  2. agucha31

agucha31 Chodząca legenda forum

Ech ale niestety tak to juz jest zobacz ile mamy zimnych miesięcy a tylko ile tych ciepłych :( Ja ogólnie lato sie ciesze bo zawsze troche tych wypadów nad morze jest Na ten rok juz też troche zaplanowanych :)

nuka20, Marrylan and -MarekW- like this.
  3. -MarekW-

-MarekW- Cesarz forum

Niby tak, ale była tu kiedyś na forum taka Sekme ... i ona w sposób bardzo przystępny wytłumaczyła, że czas w zależności od okoliczności wcale nie jest odczuwalny tak samo.
    Jeżeli nasz rozkład dnia jest powtarzalny, jeżeli codziennie przebywamy w tych samych miejscach i wykonujemy te same czynności, to tygodnie i miesiące trwają tyle co godzina.
    Jeżeli natomiast zmienimy otoczenie, zmienimy schemat dnia, poznamy nowe towarzystwo i odejdziemy od rutyny, to dni i tygodnie sa jakby dłuższe, a przynajmniej tak je odczuwamy.
    I teraz ja już widzę te wszystkie wycieczki, te piękne jeziora, te ogniska, grille i spotkania z kapitalnymi ludźmi ... co zgodnie z teorią przedstawioną przez Sekme, musi trwać nieco dłużej niż tzw. normalność :)

Ogólnie rzecz biorąc masz z pewnością rację, mamy stanowczo za mało słońca, ciepłych dni, ciepłego morza, palm ... kurde, bo zaczynam się w tych brakach rozpędzać ;)xD

4. agucha31

Oj to jakaś inna jestem bo właśnie wtedy jakby brakło tego czasu, no dzień ledwie sie zaczyna a zaraz zleci i go koniec Czas wtedy pedzi jak szalony i nie chce sie zatrzymać
    A w ty przypadku właśnie bardziej sie ciągnie

nuka20, Marrylan and -MarekW- like this.
  5. -MarekW-

-MarekW- Cesarz forum

Ależ skąd, jaka inna ?:) Przecież tego rodzaju teorie nie sprawdzają się u wszystkich? :)

Zapamiętałem, bo u mnie ta teoria sprawdza się wręcz doskonale. Jadę na miesiąc nad jeziora, pierwsze dwa tygodnie to jest kawał czasu, dużo się dzieje, odwiedziny przyjaciół, imprezy wycieczki, żagle, plaża i pełen relaks ... z tej drugiej połowy momentalnie robi się dziesięć dni, za chwilę tylko tydzień, a trzy dni przed wyjazdem to już kombinuję, czy lepiej wyjechać w sobotę, czy może poczekać do niedzieli ... i leci jak z bicza strzelił :)
    Z drugiej strony wycieczka objazdowa, trasa kilka tysięcy kilometrów, wszystkie możliwe środki transportu - od samolotu, przez pociąg, autokar, aż do łodzi motorowych ... co dwa dni inne rejony, inne miasta, inne obiekty do zwiedzania, inni ludzie. I w takim układzie trzy tygodnie to jest naprawdę długi kawał czasu, a trzy dni przed wyjazdem, to jest jeszcze tyle do objechania i zobaczenia, że o powrocie nawet przez chwilę się nie myśli :)
    Ale to u mnie tak wygląda, u innych może być całkiem odwrotnie :)

6. Marrylan

Marrylan Chodząca legenda forum

Dokładnie, może komuś będzie akurat brakować ;)

Za krótkie jest stanowczo :cry: Ale póki jest trzeba brać pełnym garściam :D

Pamiętam :D Faktycznie jak się chodzi dzień w dziń do pracy i robi te same rzeczy tą samą trasę pokonuje to tygodnie lecą jak szalone :oops: Dlatego trzeba robic wypady w fajne miejsca, wycieczki można też z fajną ekipą i będzie dobrze :D;)

jesteś po prostu.. wyjątkowa :D;) Tyle ludzi na świecie to wiadomo, że nie każdy będzie odczuwał tak samo :) Ja pamiętam 2 tygodniowywyjazd nad morze to mi wcale tak szybko nie zleciał bo to zwiedzanie to plaża to wycieczka do Malborka i cały czas coś się działo :)

agucha31, nuka20 and -MarekW- like this.
  7. -MarekW-

-MarekW- Cesarz forum

Prawda ? :)
    Było coś takiego i Sekme zrobiła na ten temat bardzo profesjonalny wykład.
    U mnie się sprawdza :)

8. nuka20

nuka20 Nadzorca forum

Cześć :)
    Jestem taka zmęczona :sleepy:
    Ale muszę do tej rozmowy dorzucić swoje słówko.:inlove: Nawet jeśli będzie to średnio sensowne.
    Nic nie jest zero jedynkowe.
    Faktycznie, gdy nasz dzień (i jego rozkład) jest uporządkowany, schematyczny i dobrze znany - trochę się "wyłączamy" i "jedziemy na autopilocie".
    Nie poświęcamy pełnej uwagi temu co robimy - podobne jest to do snu. Kilka godzin, gdy mamy wyłączoną świadomość mija błyskawicznie. Dzień i noc - co jest "dłuższe"?
    Natomiast gdy otaczają nas nowe rzeczy - uczymy się, poświęcamy pełną uwagę i koncentrację otaczającemu nas światu (pewnie ludzkość by wyginęła, gdyby takiego "mechanizmu" nie było).
    W trakcie "innego niż zwykle dnia " - nie urywa nam się film. A patrząc wstecz, mamy z tego okresu więcej wspomnień - dlatego też można mieć wrażenie, że ten okres był subiektywnie dłuższy, niż nasz regularny- dzień, tydzień, rok - gdy średnio pamiętamy, co robiliśmy x dni wstecz.
    Tyle tylko, że nie każda rutyna jest taka sama. Czasem to od rutyny potrzebujemy "oderwania", bo to w niej, tkwi coś, co cały czas trzyma nas w stanie czuwania, napięcia i alertu. I wtedy te nowe rzeczy, atrakcje, pełnią role dystraktorów. A czas który tak spędzamy płynie szybciej, bo w sposób naturalny, się uspokajamy i wyciszamy - mimo, że dużo się dzieje.
    Dlatego są różnice między ludźmi, bo mimo, że wszyscy odczuwamy tak samo, to nie wszyscy i nie zawsze, w tych samych okolicznościach jesteśmy poddani takiej samej florze bodźcowej.

9. -MarekW-

-MarekW- Cesarz forum

No, proszę ... i mamy fachową (bardzo sensowną) wykładnię zagadnienia :)

10. agucha31

Bry
    No tak u kazdego może to być inaczej :)
    Aby jeszcze tylko słoneczko było :)
    A widzisz i takie rózne wypady zawsze zleciały Niby ledwie człowiek przyjechał a juz musiał uciekać :(
    I cos w tym jest :)

nuka20, -MarekW- and Marrylan like this.
  11. Marrylan

Bry :)

I to jest w samo sedno :) Tego co rutynowo robimy od bardzo długiego czasu nie pamietamy, nie myślimy o tym i szybko idzie w zapomnienie, a coś nowego, nowe bodźce zwłaszcza te przyjemne to pamiętamy długo i nie uciekają tak :) I ktoś tam na górze może całkiem dobrze to wymyślił ;)

Oby go jeszcze było dużo i często :D

I bardzo dobrze, że każdy może różnie odczuwać :) za nudno by na swiecie było ;) Ważne, że takie wypady zawsze są fajne i pozwalają naładować baterie :)

u mnie też :) i to wręcz książkowo :)

nuka20, -MarekW- and agucha31 like this.
  12. agucha31

O tak właśnie :)
    No to najważniejsze :)

nuka20, -MarekW- and Marrylan like this.
  13. Marrylan

a trzeba duuużo naładować, zeby na zimę starczyło ;) Ja jeszcze jutro do pracy a potem wolne do końca następnego tygodnia :D Zaległy urlop muszę wykorzystać :p

No ostatni zbiór zebrany, drugi item dodatkowy zgarniety i to by było na tyle :)

nuka20, -MarekW- and agucha31 like this.
  14. Agata00755

Agata00755 Chodząca legenda forum

Bry:)

Widze, że teraz sezon na urlopy, bo ja od wczoraj też mam urlop. Jeszcze trochę zaległego zostało, do pracy wracam 20, więc jutro ruszam w trase:inlove::):music:

15. agucha31

Bry

Odpoczywaj jak najwięcej :)

To miłego wypoczynku :) A gdzie wyruszasz?

nuka20 and Marrylan like this.
  16. Agata00755

Góry

17. agucha31

o fajnie

18. Agata00755

Tylko, żeby jeszcze pogoda była, bo od kilku dni obserwuje i mega drastyczne zmiany. Tak jak teraz pokazuje mogło by zostać

19. agucha31

No ta, ta pogoda potrafi figle płatać :(

20. Agata00755

Wstępne plany są, zobaczymy ile uda się zrezalizować