blazers

Temat na forum 'Kto jest kim - gracze' rozpoczęty przez użytkownika blazers, 13 marca 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
?

Czy domek blazersa to dobry wybór ?

1. oczywiście

55,5%
  2. jasne

14,0%
  3. to chłop na schwał

18,2%
  4. balansuję się

15,6%
  5. połykam budyń i szczerzę kły

21,8%
  6. dopiero teraz ?

28,9%
Możesz zaznaczyć kilka odpowiedzi.
  1. agucha31

agucha31 Chodząca legenda forum

No tak ale to były niepotwierdzone plotki No właśnie to skoro info nie było to tak naprawdę nie wiemy czy bedzie ogólnie możliwość testów dla nas a nawet jak bedzie to kiedy :(
    o_Oooo to może byłby dobry pomysł xDxD

Marrylan lubi to.
  2. Marrylan

Marrylan Chodząca legenda forum

xDxD no nie drażniły by a robiły by swoje xDxD No i oczek by nie było widać, co najważniejsze xDxD

no dokładnie, czy będzie w tym wrześniu... no jeszcze maja 2 tyg 8) czasu już coraz mniej a coś by pasowało potestować a nie potem tak na żywioł :sleepy:

agucha31 lubi to.
  3. agucha31

No taaa same plusy :)
    Wiesz moze być ale może nie być Nikt nie obiecał ze bedzie to tylko plotka

Ostatnie edytowanie: 14 września 2020
    Marrylan lubi to.
  4. Marrylan

Bry :)

o to dziś na zakupy i ładną torebeczkę w kropki trzeba kupić, no i może sukienkę, żeby pasowała :p
    xD no nic tylko takie ubierać xD;)

o tak, dlatego możemy tylko czekać :sleepy:

No ostatni zbiór rośnie i koniec szycia. Zobaczymy, czy coś jeszcze się uda rzutem na taśmę zgarnąć :)

Miśkowo i agucha31 lubią to.
  5. agucha31

Bry
    O to moge świętować xD
    xDxD
    I niestety nie jest powiedziane że sie doczekamy. Możemy zostać rzuceni od razu na głębokie wody :cry:
    Ja za chwile ostatnie zbiory robię :)

Marrylan lubi to.
  6. Marrylan

xDxD no takie to by dłużej nawet ciut poświętował :D

już wszystkie gierki zrobiłam, jeszcze się udało wyrwać jeden bonus :p zostało 6, ale i tak jestem zadowolona. Farma już na jutro przygotowana. Pnącze jest, no jakieś szałowe to ono nie jest, ale przynajmniej Ingrid nie śpiewa xDxD

agucha31 lubi to.
  7. agucha31

Oj zdecydowanie :)
    No i gratki :) Też coś tam jeszcze wyrwałam :)
    NO szałowe nie jest nooo ale samo to ze event jest to u mnie wiadome ze bede robiła :) Oj tak, tak i lepiej niech nie spiewa bo młotkiem oberwie :)

Marrylan lubi to.
  8. Marrylan

Dzięki :) no i super, że Też coś jeszcze wyrwałaś :D

zawsze jakieś pd do przodu ;) xDxDxD taaa młotkiem, toporem... kowadłem czy czym tam jeszcze pod ręką xD 2 poletko, może szybciej pójdzie. Oby wylotki dobrze leciały :)

agucha31 lubi to.
  9. agucha31

Też jestem nawet zadowolona :)
    Te z roślin można zawsze nadrobić, gorzej z tymi z drzew

Marrylan lubi to.
  10. Marrylan

i to najważniejsze :) super :D

oj tak. Drzewkowe trudno podgonić, no te oazy niby jeszcze, ale bez BB to trochę szkoda, chyba, że dadzą jakieś jeszcze :p Ja mam na jednym polu drzewka, na drugim szarłat. Zobaczymy :)

agucha31 lubi to.
  11. agucha31

Przypuszczam ze jakieś bedzie podczas eventu :)
    Ja mam ogólny mix wszędzie :)

Marrylan lubi to.
  12. Marrylan

też tak myślę, że nie przepuszczą :p W razie co będzie można coś tych drzewkowych wypadajek podreperować ;)

ja mam na leśnej miks drzewkowo zagrodowy a tak to jakieś delikatne dodatki do pól lub drzewek na bahamie ;) Pamiętam stare dobre czasy jak miałam na 1 czy 2 polach po 2 z każdych dostępnych zagród i drzewek xDxDxD Teraz to tych pól by musiało by być no... kilkadziesiąt? xD

i na dzisiejsze święto ;)

magdalena lubi to.
  13. agucha31

No miejmy nadzieje ze dobrze beda wypadały :)
    Oj też taki kiedys robiłam żeby mieć wszystko po troszkę wystawione i nie było z tym problemu :)
    xDxDxD Zmęczeni biedni siedzeniem :)

aankaa_66 i Marrylan lubią to.
  14. aankaa_66

aankaa_66 Nadzorca forum

Bry zabiegane xD

Wpadam jak przeciąg;). Real na razie wciągający, jeszcze kilka dni i mam nadzieję, że się unormujexD. Dlatego też eventu nawet nie zaczynam, nie chcę się poźniej denerwować że nie zdąże zebrać czy coś. Ale Wam kibicujęxD

agucha31 i Marrylan lubią to.
  15. Marrylan

lubiłam tak mieć, bo wszystkiego się po trochu zbierało :) A potem zaczęło dochodzić tego inwentarza i dochodzić i teraz nawet wszystkiego się nie spamięta :eek:;)

xDxDxD o tak. Przecież tak można po tej walce z kanapą opaść z sił, że prosto na poduszkę xD:p;)

damy radę :)

dobrze, że chociaż na chwilkę wpadłaś :) najważniejsze, żeby w realu wszystko dobrze poszło ;)

hmm a biedak chciał dobrze xD

agucha31 i aankaa_66 lubią to.
  16. aankaa_66

aankaa_66 Nadzorca forum

hahaha a chłopina chciał dobrzexD

Marrylan, magdalena oraz agucha31 lubią to.
  17. agucha31

Ech ten okropny real :sleepy:
    Ta teraz nawet sie nie wie co jest i gdzie to jest :cry:
    xD:cry:xD
    Ech no bidula kolejnym razem juz zgłupieje co powiedzieć xD
    ----------------------
    Hmmm, choć sama nosze maseczkę tam gdzie trzeba i zasad przestrzegam to.... no właśnie czasem daje cos do myślenia
    Znalezione na fb
    ---
    Szanowny panie, dlaczego chodzi pan po sklepie bez maseczki?
    - A dlaczego pani chodzi w maseczce?
    - Żeby chronić siebie i innych
    - Chronić przed czym?
    - Pan sobie żarty robi!
    - W żadnym razie. Czego się pani boi?
    - Zakażenia, epidemii - to oczywiste!
    - A dlaczego nie boi się pani raka, anginy bądź innej choroby albo tego, że wychodząc ze sklepu zabije panią auto na szosie?
    - Czy pan jest poważny?
    - Jestem bardzo poważny, niech mi pani logicznie wytłumaczy swój strach przed czymś co powoduje śmiertelność na poziomie 0,1 - 0,3% w stosunku do ogólnej liczby zachorowań, która na dodatek jest zafałszowana? Czy wie pani, że ma takie same szanse umrzeć na Covida jak zginąć na pasach? Jak te niecałe dwa tysiące zgonów ma się trzystu tysięcy zmarłych w Polsce w tym roku?
    Konsternacja... milczenie...
    - Czy gdyby codziennie słyszała pani w mediach, że angina zabija to bała by się pani bardziej czy mniej?
    Milczenie... [​IMG]
    Tak wygląda rozmowa z przeciętnym covidowym niewolnikiem...
    Logika efektu medialnego. [​IMG][​IMG]

Ostatnie edytowanie: 15 września 2020
    Miśkowo i Marrylan lubią to.
  18. Marrylan

a co i gdzie to teraz już w ogóle czarna magia :oops: człowiek szuka przekopuje w tej tonie różności i nawet nie wie czy to na bahamie się schowało czy farmie :oops:

ja też do lekarza, sklepu i gdzie trzeba maseczkę noszę i tłumów unikam bo ten mikrob potrafi być paskudny, ale gdzieś tam w głowie się czasem takie myśli pojawią.

xDxDxD no nie dogodzisz: nie powiesz źle, powiesz też niedobrze xDxD

agucha31 lubi to.
  19. agucha31

Oj to akt. Ja czasem jak gdzies jakieś nazwy widze to sie zastanawiam czy ogólnie to mam
    Wiesz, szczerze? to czasem sama w moim przypadku nie wiem czego powinnam sie obawiać bardziej czy tego wirusa, czy może innych chorób lub choćby nawrotów własnej i np problemu z przyjęciem do szpitala czy choćby lekarza :( Do tej pory przy każdym nawrocie jechałam z marszu na izbe przyjęć i z marszu na oddział a teraz?
    Taaaa i później zdziwienie ze facet się jąka lub milczy xD

Marrylan lubi to.
  20. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

Jeden z najgłupszych tekstów ostatnich czasów, a tych jest wiele...

Czy rakiem można się zarazić?
    Nie. I rozsądni na tyle, ile mogą stosują profilaktykę, prawda? Badania, szczepienia, diety, rezygnacja z używek typu papierosy.

Tak samo z tym potrąceniem. Ciekawe, dlaczego przechodzimy na zielonym świetle? Zakładam, że ten "mądry" pan przebiega na czerwonym. Obawiając się potrącenia przestrzegamy zasad ruchu drogowego.

Angina? Ja się jej obawiam. Nie wiem, czy wszyscy mają świadomość, że taka zwykła angina może bardzo obciążyć serce. I tu też. Nie pchany się raczej na kawę do znajomych, u których w domu ktoś jest z anginą.

No i ten bezsens porównywania starej, znanej nam choroby, zakażenia bakteryjnego z covidem, który jest nieznanym nam wirusem.

Warto sobie przypomnieć, co się działo, gdy pojawił się AIDS. Jak najbliżsi wyrzucali chorych z domów. Jak bano się podania ręki, bo nie było wiadomo na początku, jak można się zarazić.

Czy czuję się covidowym niewolnikiem? Według tego tekstu chyba powinnam. Bo po prosu dbam o siebie i innych.
    Mam też znajomych, którzy dawno przed covidem nosili maseczki, gdy byli chorzy.

Przepraszam za wtargnięcie, ale porównywanie anginy do covida, to jak porównywanie owieczki do smoka.

Z doświadczenia wiem, że też z marszu. Przynajmniej w moim miasteczku.

neta8, Marrylan oraz agucha31 lubią to.