blazers

Temat na forum 'Kto jest kim - gracze' rozpoczęty przez użytkownika blazers, 13 marca 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
?

Czy domek blazersa to dobry wybór ?

1. oczywiście

55,7%
  2. jasne

14,0%
  3. to chłop na schwał

18,2%
  4. balansuję się

15,6%
  5. połykam budyń i szczerzę kły

21,3%
  6. dopiero teraz ?

29,0%
Możesz zaznaczyć kilka odpowiedzi.
  1. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

Gdybym miała nadmiar wolnego czasu, to zabawiłabym się i przygotowała jakąś dowolnie głupią petycję, np. o wprowadzenie zakazu mycia zębówxD Bez względu na to, jakiego nonsensu by nie dotyczyła, sejm musiałby się nią zająć, o ile tylko spełniałaby wymogi formalne. I w sumie fajnie, choć czasem śmieszno, a czasem strasznoxD:cry:

2. Marrylan

Marrylan Chodząca legenda forum

xDo ja bym chciała taką, żeby podczas 8h czasu pracy była przerwa 8h :D:DxD:cry:xD:p

3. aankaa_66

aankaa_66 Nadzorca forum

A Ja bym chciala taka, zeby do pracy chodzic wtedy , kiedy sie ma ochote popracowac:D:D:D:D
    Bry

4. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

W tym przypadku bardziej straszno niż śmieszno.8)
    Tutaj podano, że petycja jest anonimowa. Zastanawia mnie jednak czy faktycznie można składać wnioski obywatelskie anonimowo (w sieci nie znalazłam wyjaśnienia), czy tylko marszałek nie podała kto złożył petycję. Jest w Polsce instytucja, której od lat nie podoba się Halloween. Już w 2017 r. część posłów występowała o "zakazanie tej głupoty".
    Możemy się śmiać, ale sprawa wraca.
    A co będzie następne? Może walentynki, też nie nasza "chrześcijańska tradycja".

5. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

Kwestię składania petycji reguluje ustawa z 2014r. Jest ona dość krótka. Wynika z niej m.in., że petycja musi zawierać oznaczenie podmiotu wnoszącego petycję, czyli w przypadku osób fizycznych imię i nazwisko. Petycja może zawierać zgodę na ujawnienie danych osobowych podmiotu ją wnoszącego. W tym przypadku brak takiej zgody, stąd petycja anonimowa. W takich kwestiach nie ma niczyjego "widzimisię". Jest przepis zgodnie z którym weryfikuje się przesłanki formalne. Jeśli są spełnione, kieruje się petycję na ścieżkę postępowania, nawet jeśli dotyczy zakazu lądowania Marsjan na Ziemi:) Do sejmu corocznie trafia coś ponad sto takich petycji, są kierowane na posiedzenie stosownej komisji sejmowej, gdzie są odrzucane, no chyba że faktycznie mają sens. A że można w międzyczasie nadać temu rozgłos i pośmieszkować... To już inna sprawa...:)

6. Marrylan

:D:D o taka też może być :p I jak by co to by można było bezkarnie

agucha31, Sookie oraz -mala159- lubią to.
  7. Sookie

Sookie Chodząca legenda forum

1000 osób musi poprzeć projekt ustawy obywatelskiej,zawiadamia się wówczas marszałka sejmu o utworzeniu komitetu,następnie zbiera się pozostałych 99 000 podpisów. Jeśli taki projekt poparty 100000 podpisami wpłynie do sejmu musi być rozpatrzony.Taki jest wymóg . Pytanie czy ludzie ,którzy się podpisali
    a- nie czytali tego co podpisują
    b- są rzeczywistymi przeciwnikami
    Raczej stawiałabym na odpowiedź a ponieważ czytanie ze zrozumieniem nie jest silną stroną ogółu.
    W sumie- jestem pewna,że przepadnie w komisjach- ale jest to niepokojące.
    Heheszki w tym przypadku są jak najbardziej na miejscu.
    [ciach]

Fragment dotyczący odrębnej kwestii usunęłam.
    MOD_Cookie

Ostatnio edytowane przez moderatora: 17 lipca 2020
  8. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

9. Marrylan

Nie trzeba dorwać, wystarczy kliknąć na i przy pakiecie z gwarantowanym i najechać na drzewko ;)

przychylam się do a, raczej nie wiedzieli, co tak naprawdę podpisują. I jak najbardziej jest to niepokojące. Nie wyobrażam sobie, żeby nie przepadło :oops:

Cytat edytowałam zgodnie z oryginałem,

SMOD_Atena

Ostatnio edytowane przez moderatora: 18 lipca 2020
  10. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Nie kupuje sie, to sie nie wie sie.:oops:;)
    Dzięki, idę wklepywać.
    Wklepane.:D

Ostatnie edytowanie: 17 lipca 2020
  11. Marrylan

:D błyskawica :D Dzięki :)
    Agusia z krzaków lajkuje :p czyli wszystko w porządku i gdzieś tam krąży w pobliżu :);)

12. MOD_Cookie

MOD_Cookie Wszystkowiedząca wyrocznia

gosiagosia60 Twój post usunęłam, ponieważ wysuwanie wniosków "poszło" niestety ciut za daleko.
    Kwestie polityczne (a także religijne) są dość trudnym i niewdzięcznym tematem do rozmowy, gdzie emocje biorą górę- w końcu decyzje dotyczą nas bezpośrednio. Dlatego prosiłabym jednak o powstrzymanie się od takich dyskusji, a przynajmniej powrót do poprzedniego wątku- tym razem nie odbiegając od niego znacząco, nie oceniając społeczeństwa, czy też pojedynczych jednostek.
    W końcu cały czas obowiązuje nas Regulamin Forum ;)

13. Sookie

Sookie Chodząca legenda forum

Już kiedyś napisałam. Moja prawda nie jest lepsza od Twojej .Twoja prawda nie jest lepsza od mojej. W zależności od tego skąd i pod jakim kątem się na coś patrzy- każdy zobaczy tę samą rzecz nieco inaczej.Nie czuję się ani lepsza ani gorsza od tych ,którzy myślą inaczej niż ja.

14. agucha31

agucha31 Chodząca legenda forum

Bry
    A no gdzies tam leży w tych krzakach i jednym okiem limpi xD;)

15. Marrylan

o tak. Każdy inaczej postrzega i inaczej podejdzie do danej rzeczy. I bardzo dobrze, nudno by było :)

xDxD a jedną nogą kopie piłkę xD:D;)

dantic3, agucha31 oraz hlnrys lubią to.
  16. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

Beniu Droga, to nie chodzi o to, że będzie nudno lub wesoło.:)
    Chodzi o to, żeby nie było tak jak na Białorusi.

17. agucha31

Nawet nie, kitku sobie za nią gania :)

dantic3 i Marrylan lubią to.
  18. Marrylan

Bry :)

:D:D Dobrze Ci, pomocnika masz :D
    Własnie odpaliłam pnącze :p teraz czas na inne fanty :)

19. agucha31

Bry
    Wiesz to dla niego raj bieganie za czymś co mu ucieka xDxD
    Gratki, u mnie jeszcze daleko do niego :cry:

Marrylan lubi to.
  20. Marrylan

xDxD i to jeszcze taka gumowa, kolorowa, dobrze skacze xD I wszyscy zadowoleni :D

dzięki :D Bonus na początku wpadł to podgoniło, ale teraz już na piechotę :p Jeszcze 3 dni, sporo czasu :)

agucha31 lubi to.