blazers

Discussion in 'Kto jest kim - gracze' started by blazers, Mar 13, 2016.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
?

Czy domek blazersa to dobry wybór ?

1. oczywiście

55.7%
  2. jasne

14.2%
  3. to chłop na schwał

18.0%
  4. balansuję się

15.5%
  5. połykam budyń i szczerzę kły

21.2%
  6. dopiero teraz ?

28.8%
Multiple votes are allowed.
  1. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

ja to inaczej zrozumialem....zreszta taka akcja nic nie da.....zywnosc a w szczegolnosci warzywa beda zawsze tak pakowane....

2. MaDzo

MaDzo Cesarz forum

Chyba czas podnieść swoja świadomość albo zacząć sie bardziej rozglądać wkolo zanim coś takiego się napisze-.-
    Dokladnie tak:)
    To coraz większe obciążenie finansowe dla marketów a wiec one tez będą musiały negocjować inne rozwiązania w sprawie opakowań od producentów

norbijas kiedyś nie były tak pakowane.Przychodziłeś z siatka na zakupy,towar wazono a później to tejże siatki/koszyka/kobiałki pakowałeś.I tyle.
    Chyba,ze jesteś za młody na to żeby pamiętać,ze była epoka przed wszechobecna folią i plastikiem

Last edited: Sep 7, 2019
  3. -norbijas-

moja swiadomosc jest na dosc wysokim poziomie.....
    transport warzyw w drewnianych skrzynkach(zwrotnych)..juz widze larum w sprawie higieny i innych takich spraw.....

4. Sookie

Sookie Chodząca legenda forum

A niby dlaczego?
    O jakiej higienie piszesz? Warzywa po przyniesieniu ze sklepu się myje. Bez względu na to czy w folii je przyniesiesz czy w skrzynce czy w materiałowym woreczku. Chleb również w w takim woreczku można przynieść a pakowane mogą być w papierowe opakowania które później moga być ponownie przerobione w formie makulatury

5. -norbijas-

wyobraz sobie,,hipermarket rzad drewnianych skrzynek a w nich warzywa i owoce z calego swiata....spora grupa klientow pomysli jak to w takim czyms jest przewozone to co jeszcze razem z nimi...
    wiem doskonale,ze moje mysli momentalnie zanegujecie a czesc nawet wysmieje....

agucha31 likes this.
  6. MaDzo

MaDzo Cesarz forum

Zawsze można ją podnieść.
    Szczególnie,ze jak wynika z twojego postu wiesz tyle ile widzisz wokół siebie.
    Sa państwa w których stosuje się inne rozwiązania.Jedne funkcjonują od dawna a inne wprowadza się sukcesywnie.
    A pojemnik na kompost /odpady z warzyw/ masz?
    Korzystam z takiego od 8 lat.Przyjezdza samochód i odbiera...za darmo
    I to jest powód dla którego gdy warzywa i owoce dotrą na miejsce należy je pakować w worki foliowe np.po 5 gruszek,jabłek albo po 3 pory??? A taki ogórek szklarniowy każdy,każdy jeden szczelnie owinąć w folie i to grubą???
    Poza tym jeszcze trochę i skończy się dyskusja o higienie jak nie będzie czego ani transportować ani sprzedawać.

Sookie, agucha31 and gosiagosia60 like this.
  7. -norbijas-

pojemnika na kompost nie posiadam,,,bo mam swoj kompostownik i to od wielu lat..... zaskoczona....
    dom ogrzewam drewnem sezonowanym min dwa lata...do pieca jest podlaczony bufor ciepla i dopiero z niego wyprowadzenia na grzejniki....
    gdy lagodna zima to czasem kominek w akcji
    zawsze bede dla Ciebie prostakiem o niskiej inteligencji.....gdzie mi tam do Ciebie.....

Last edited: Sep 7, 2019
    agucha31 likes this.
  8. MaDzo

MaDzo Cesarz forum

W Polsce mieszkalam w bloku i nie miałam
    Teraz tez mieszkam w bloku i mam bo firma ma w swojej ofercie wiec korzystam.
    To ty napisałeś,nie ja ale skoro tak twierdzisz to nie wypada mi polemizowac

gretag likes this.
  9. -norbijas-

.....reszte pominelas co uswiadcza mnie w przekonaniu,ze trafilem....

10. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

-norbijas-, nie prowokuj. Czy naprawdę nie potrafisz prowadzić dyskusji popartej racjonalnymi argumentami bez odwoływania się do emocji?

11. -norbijas-

ja prowokuje Marion??????? czyz nie Madzo....
    cytat slow Madzo i to ona zaczela a nie ja....
    Chyba czas podnieść swoja świadomość albo zacząć sie bardziej rozglądać wkolo zanim coś takiego się napisze
    https://board-pl.farmerama.com/index.php?threads/blazers.32720/page-2467#post-2055506
    badz wiec obiektywna ..

12. grakula16

grakula16 Chodząca legenda forum

Dlaczego zaraz sobie skaczecie do oczu?:eek:
    Można i powinno się o tych sprawach dyskutować, ale spokojnie.
    Segregowanie odpadów, siatki na zakupy, napoje w szkle a nie w plastiku, ryż luzem a nie w woreczkach foliowych i takie drobne sprawy zależą od nas, ale jeżeli nie będzie rozwiązań systemowych, to niewiele to da.
    Świadomość ludzi też jest bardzo ważna, wystarczy np. jedna czarna owca, która w bloku wyrzuca niesegregowane śmieci gdzie popadnie....:(

Sookie, agucha31 and -norbijas- like this.
  13. -norbijas-

ja chcialem normalnie pogadac.......
    bez zmian systemowych takie akcje nic nie daja....mamy jedynie w miare spokojnie sumienie,ze cos robimy,ale nic wiecej...

agucha31 and grakula16 like this.
  14. BA_Marion

No to odpowiadaj i przedstawiaj swoje argumenty racjonalnie, zamiast z miejsca dramatyzować. Dorośli jesteśmy.

15. -norbijas-

no wlasnie dorosli....a z przedszkola...tu szpileczka tam szpileczka...bo ja inna madrzejsza.....

16. MaDzo

MaDzo Cesarz forum

Jak zwykle...
    Chyba z tego najbardziej jesteś znany na forum
    Jeden post pomineles
    Pewnie zupelnie przypadkiem i zupelnie przypadkiem znajduje sie on powyżej mojego
    Na szczęście nic nie zostało usunięte z forum wiec...
    Większość dyskusji z tobą kończy sie w ten sposób i nie dotyczy to tylko mnie ale...
    Czy masz racje czy jej nie masz to za wszelka cenę będziesz sie starał sie udowodnić,ze masz

gretag and Sookie like this.
  17. BA_Marion

Skończcie już proszę te przepychanki. Nie chce mi się ciachać... Wolę papugi hodować...

18. -norbijas-

gdybys czytala dokladnie co tutaj dzis pisalem to bys zrozumiala ten post...
    poczytaj wiec to....
    https://board-pl.farmerama.com/index.php?threads/blazers.32720/page-2467#post-2055505
    a wyjasnie ci dlaczego takie a nie inne wnioski wyciagnolem...
    gdybys napisala,ze w sklepie segregujesz to bylaby inna sprawa...bo slowo smietnik oznacza dla mnie pojemnik na wszystkie smieci...a wiec zero segregacji....

19. MaDzo

MaDzo Cesarz forum

Nieprawdaż,ze papuzki przyjemniejsze dla oka;)
    Wczoraj dodałam im trochę lux perfum i nie wiem czy to one tak zadziałały czy firma troszkę poluzowała ale ze zwykłych raz szekspiryn i 2 x Bibus:p

Ja nie wiem dlaczego ale to forum dla ciebie jest jakieś strasznie stresogenne
    To moze o tenisie stołowym pare slow...tak na wyluzowanie
    Jak tam naszym idzie na Mistrzostwach?
    Jakies szanse medalowe?

gretag, agucha31 and Marrylan like this.
  20. -norbijas-

i vice-versa...
    kobiety maja braz...dzis przegraly polfinal z rumunkami( meczu o trzecie miejsce nie ma)
    faceci wczoraj po pieknym meczu przegrali cwiercfinal z francuzami 2-3 a prowadzili 2-0....

Sookie likes this.