blazers

Temat na forum 'Kto jest kim - gracze' rozpoczęty przez użytkownika blazers, 13 marca 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
?

Czy domek blazersa to dobry wybór ?

1. oczywiście

56,0%
  2. jasne

14,6%
  3. to chłop na schwał

17,6%
  4. balansuję się

15,2%
  5. połykam budyń i szczerzę kły

20,7%
  6. dopiero teraz ?

28,5%
Możesz zaznaczyć kilka odpowiedzi.
  1. Marrylan

Marrylan Chodząca legenda forum

Jak się człowiek źle czuje to organizm sam jakoś prędzej w tryb senny przechodzi już nie patrzy czy dzień czy noc. Tylko patrzy żeby odpocząć ;) Ja często w innych miejscach nie mogę zasnąć. Kiedyś często u siostry nocowałam i jakoś tak chwilę trwało żeby usnąć, albo w hotelu jakimś byłam to też ranek mnie zastawał prawie nie wyspana a trzeba było na pociąg powrotny :p

agucha31 lubi to.
  2. Sookie

Sookie Chodząca legenda forum

A ja tam mogę zasnąć wszędzie. Inna sprawa,że zwykle wstaję razem ze słońcem co zimą problemu nie robi ale latem już tak....

3. Marrylan

:D Zimą to ja bym nawet bardzo chciała wstawać razem ze słońcem, ale niestety muszę wcześniej :cry::cry:;) Za to latem to ono wstaje wcześnie i mnie budzi :p

agucha31, Sookie oraz gretag lubią to.
  4. Agata00755

Agata00755 Chodząca legenda forum

Powiem tak jeżeli chodzi o nocki. W ciągu dnia nie umiem spać, ale odkąd pracuje też na nocki to zasypianie po nockach nie jest dla mnie problemem. Po 1 zmianie jak człowiek chce popołudniu się drzemnąć to nie da rady, a po nockach normalnie śpię. Mało tego mam swój limit, żeby na kolejnej nocce nie mieć kryzysu to muszę spać minimum do 14, jak wstaje szybciej to o 3 już ledwo na nocce siedzę.

Raz miałam problem ze spaniem po nockach...jak byłam 2 miesiące na delegacji. Tam pracowaliśmy w systemie 12-godzinnym. Od 6:00-18:00 i od 18:00-6:00. Przy tym systemie wszyscy mieli problem ze spaniem. Wracaliśmy do hotelu, ogarnialiśmy się i spać. Spaliśmy do max 11:00, chodź zazwyczaj o 10 byliśmy na nogach i już zbieraliśmy się u kogoś w pokoju razem. No, ale tam pracowaliśmy po 3 dni to nie przeszkadzało w funkcjonowaniu.

Bry:)

Ostatnie edytowanie: 14 kwietnia 2019
  5. Marrylan

Ty masz już tak opracowany system, że nawet spanie wie że po nocce ma Ci się włączyć a po 1 zmianie po południu nie chce. ;) Najważniejsze, że wiadomo kiedy i ile pospać, żeby kryzysu na następnej nie było. :)

A skoro o nockach :p

6. agucha31

agucha31 Chodząca legenda forum

xDxDxD Późno bo późno ale olśniło żonę, zawsze mogła jeszcze walizki wystawić xDxD;)

-MarekW-, hlnrys oraz Marrylan lubią to.
  7. Marrylan

xDxD:cry:xD Albo zadzwonić po mamusię i by się podwójnie oberwało :pxD

agucha31 i hlnrys lubią to.
  8. agucha31

Ta a teściowa w gotowości :)

Marrylan i hlnrys lubią to.
  9. cyfrzakk

cyfrzakk Cesarz forum

no można tak jak piszesz, albo przyjśc do domu spać gdzieś do 12 czy 13 :D i popołudniu od 17 - 19 lub 18 - 20 i wtedy nocka bezproblemowo, co ciekawe nigdy nie śpię przed pierwszą nocką :D

Marrylan, -norbijas- oraz agucha31 lubią to.
  10. Agata00755

Agata00755 Chodząca legenda forum

Nie, u mnie takie spanie na raty się nie sprawdza. Przed 1 nocką też nie śpię w ciągu dnia. Raz spróbowałam takiego systemu jak piszesz to do 5 nie wiedziałam co się dzieje, taka nieprzytomna byłam. Ja kładę się po nocce i jak nikt nie obudzi to staram się do tej 14-14:30 spać. Jak nie uda mi się do tej spać to po następnej nocce zazwyczaj padam konkretnie tak, że i o 17 potrafię wstaćxD:cry:xD:cry:

I tak mi się dzisiaj zdarzyło, przed 1 nocką o 7 już na nogach byłam, po nocce o 12 wstałam, to dzisiaj już domofon o 16:40 mnie obudził8)

Ostatnie edytowanie: 14 kwietnia 2019
    agucha31 i Marrylan lubią to.
  11. Marrylan

xD:cry:xD no ba, zwarta i gotowa chwycić za broń i bronić spokoju małżeńskiego o każdej porze dnia i nocy :p
    Ale czasami można sprytnie wybrnąć

[​IMG] xD

albo

12. agucha31

Wiesz, zbyt częste wizyty teściowej mogą tak sie zakończyć :)
    Albo tak :)

13. Marrylan

o_OxD:cry:xD pomysł ze zgrabnym przeniesieniem chaty genialny :p Ale by mina była. Przyjeżdża w odwiedziny a tu chatę wywiało o_OxD
    Ale czasami wystarczy "dobry" zięć i odwiedzin długo nie będzie

[​IMG] ;)

agucha31 lubi to.
  14. agucha31

ta, najlepiej, tak to chatę sie zwija, za drzwi wystawia, jeszcze dobrze nie wejdzie a juz sie pyta jak długo zostanie. No ale jak jest potrzebna np do zostania z dziećmi czy do czego innego to juz inna sprawa :)

Marrylan i grakula16 lubią to.
  15. cyfrzakk

cyfrzakk Cesarz forum

przychodzi teściowa do zięcia,

zięć się pyta: długo mama zostanie
    - dopóki wam się nie znudzę
    - o to mama nawet się nie rozbierze :D

___

no ale jak się wstanie po 2 godzinnej drzemce to obowiązkowo kawa :D

Marrylan i agucha31 lubią to.
  16. Sookie

Sookie Chodząca legenda forum

O . A szefowa to gdzie? Zaspała?
    Dzień dobry

17. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Podejrzewam, że szefowa wcale nie spała.;)

18. Marrylan

Bry :)

:p jestem, a zaspała zaspała. Tym razem nie moja wina... tylko Ryśka :p:pxD Działo się działo :music::music:

xD:cry:xD skąd wiedziałeś? :p

19. agucha31

Bry
    Hmmm toz to podejrzane :) :)

20. Marrylan

:D o to to. Do wnusiów to babcie nieocenione :) Nikt tak nie potrafi wyprzytulać, i odpędzić smutków jak babcia. :) I jak potrzebna to zawsze jest :) Tak, że trzeba z tym zwijaniem uważać ;)

:music::music::p:p to była niezapomniana noc.... spędzona na podbijaniu różnych zamków itp :p xD