blazers

Temat na forum 'Kto jest kim - gracze' rozpoczęty przez użytkownika blazers, 13 marca 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
?

Czy domek blazersa to dobry wybór ?

1. oczywiście

55,9%
  2. jasne

14,6%
  3. to chłop na schwał

17,7%
  4. balansuję się

15,2%
  5. połykam budyń i szczerzę kły

20,8%
  6. dopiero teraz ?

28,6%
Możesz zaznaczyć kilka odpowiedzi.
  1. Reniarama

Reniarama Generał forum

Benia, mow mi co sie stalo ze nerwy masz zszargane?:D a dzieki ze moja kieca tak Cie uspakaja:inlove::p:inlove:

agucha31, aweva55 oraz Marrylan lubią to.
  2. Marrylan

Marrylan Chodząca legenda forum

A coś mi dzisiaj nie idzie od rana, o zbiorze zapomniałam, ząb poszedł a od piątku inwentaryzacja i dni latania po placu i magazynach :sleepy: Ale komiks Rysia i Twoja sygna działa cuda i już mi lepiej :D
    z dwojga złego można by trafić na 5 kangurów xD:cry:

[​IMG] :p

3. Agata00755

Agata00755 Chodząca legenda forum

No to w robocie nie wiedzą o której się przestawia zegarki, już o 2 w nocy cofnęli zegary. Śmialiśmy się, że dojdzie do 3 to znowu cofną i dostaniemy w gratisie 10h. A jak zmiennicy przyjdą to odeślemy do domu, bo za szybko sąxD:cry:xDxD

Bry:)

4. agula38

agula38 Chodząca legenda forum

na wizytę sobie poczekasz trochę :)
    wczoraj zgarnęłam pnącze i miałam więcej nie robić ,ale zostało troche roślin tych dłuższych ,to pomyślałam ze dosieje te krótsze ,ukręce jeszcze w młynie i pójdę dalej
    2 ukręciłam ,zgarnęłam te skrzynki z SG i dobrze zrobiłam ,bo taadaaammmm
    [​IMG] o_O:pxDxD

5. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Prawie jak w "Dniu świstaka".
    xD:cry:xD

6. Marrylan

:D:D No i takie skrzynki to ja rozumiem :D Aga gratki :) Ja teraz po 5 kręcę jak badyl dłuższy urośnie. Jutro powinnam je zgarnąć :p
    Ano poczekam :sleepy: A pamiętam jeszcze ostatni raz, czekałam z trzy tygi albo ciut dłużej a w dniu wizyty miał poślizg i przekładał godzinę i przekładał, w końcu o 21-wszej zadzwonił i powiedział, że jeszcze nie skończył z poprzednią pacjentką i czy może przełożyć na iny dzień :sleepy: i znowu chyba z 2 tygi :cry: Teraz mu powiem, że chcę być pierwsza :p

xD:cry::D DejaVu /poczucie, że coś już było/ zegarowe xD

No i jest OO o królowej

https://board-pl.farmerama.com/index.php?threads/królowa-karnawału.63414/#post-1902882

coś tam porobię, ale siać będę na jednym polu, albo jednym i kawałku, wodospady zostawię w spokoju.

Ostatnie edytowanie: 28 października 2018
  7. Agata00755

8. agula38

A ja sie cieszę ,że królowa na wyspie jest . To nie jest ta pierwsza królowa co dobrami sypała na prawo i lewo ,tylko u tej więcej słodyczy leci , które potem fakt , przyzwoicie wymieniają ,ale jednak to nie to samo . Co zrobie to zrobie , przynajmniej farmę na fiołka przeznaczę i może go w końcu wysieje :D

9. Marrylan

No trochę lipa, ani kasztanka, ani krokusa, a eventówkę też trzeba by cały czas siać, na te siatki. BP na pewno kombinowało ostro, żebyśmy za dużo dóbr nie nazbierali 8)

ale z drugiej strony:

I to jest ten jeden pozytywny aspekt tego :D a jeszcze muszę eventówki trochę na farmie posiać :p

10. Agata00755

ale u podróby królowej mimo, że sypie jak powalone słodyczami też można sporo fantów uzbierać. Nawet nie wiem czy nie nazbierałam ostatnio podobnych ilości jak u oryginalnej królowej

11. hlnrys

12. agula38

a powiedz mi szczerze czy to takie ważne jest ? :)
    lecą te batoniki ,cukierki ,lizaki jak szalone do tego wszystko w jakimś takim szaro-buro-mdłym kolorze ,ze wyłuskać z tego coś wartościowego jest dość ciężko ,ogólnie nos w ekranie trzeba mieć i latać z tym koszykiem ,aż do zadyszki :pxD

13. Reniarama

Reniarama Generał forum

Beniutek:inlove: pochlebiasz mi z ta sygna:inlove:
    Po poludniu wstawilam do oazy motyle, pokrzyzowalam je dzis jak nigdy, ryzykowalam- Wirtualny+2x czerwony aksamit + Paz krolowe, poszlam na drzemke poobiednia ze strachu :D no i teraz otwieram oaze i jest Cyberek:D drugi wiec moge zrobic trzecia perfumerie rozowa;) Ufff udalo sie:D
    No to sie pochwalilam:D

14. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

Dzieki:)
    Wczoraj wieczorem dosc dlugo rozmawialem poprzez pewien komunikator z zwyciezca sobotnich zawodow,,,namawial mnie do udzialu w Grand Prix weteranow.Jest to impreza organizowana przez zwiazek;) takze gra tam cala czolowka,,,najblisze zawody juz trzecie z tegorocznej edycji odbeda sie za dwa tygodnie w Wisle,,,,i jadexD ,co bedzie to bedzie,,,8)

agucha31 i magdalena lubią to.
  15. hlnrys

Lubię wiedzieć.8)

16. agula38

to łap w ten koszyk wszystko co leci ,bo pamietam jak wymienili nam później te słodycze to mi pół poziomu doszło :pxD

17. Marrylan

:D:D No Reniutek :D Też bym paznokcie obgryzała ze strachu :D Ale udało się i mega gratulacje :)Różowe perfumy są piękne :inlove: Ja ostawiłam sp na anakondy, chociaż w końcu nie wiem czy się doczekam :pxD

To było na zasadzie ile nałapałeś to nałapałeś, fakt wysupłać sp i inne fanty było ciężko wśród gradu cukierków, ale potem naprawdę dobrze je wymienili na pd :p;) Jak kojarzę, nie było dodatkowych nagród za punkty za cuksy poza pd.

18. aweva55

aweva55 Fanatyk forum

Dobry wieczór
    Tak się wkurzyłam dzisiaj na pseudokrólową:wuerg::mad:, że o BB przypomniałam sobie dopiero na 20min przed końcem i zrobiłam 1 wsad i takie cóś mi wyszło:inlove:

Trochę mi to humor poprawiło ale "królowej" i tak nie robię8). Bedzie to mój pierwszy raz co zważywszy na mój wiek jest wielką rzadkościąxDxDxD

19. hlnrys

Do odblokowania baśki potrzeba 50 G.
    Można to osiągnąć na 3 lvl farmy?

agucha31, Reniarama oraz Marrylan lubią to.
  20. -MarekW-

-MarekW- Cesarz forum

Dobry wieczór :)
    Ryś, wiec od początku ...

Pierwsza edycja eventu z królową, składała się jakby z trzech części.
    Część pierwsza - to był w zasadzie normalny event z zasiewami i wypadajkami, a naszym zadaniem było dekorowanie karnawałowego wozu królowej. Wóz nie był mały, składał się z trzech części, więc w miarę postępów w evencie, mieliśmy możliwość udekorowania każdej z nich. Kiedy ten wóz był już taki piękny i cudowny, część pierwsza była zakończona.
    Co nam to dawało ?
    Dawało nam to możliwość uczestniczenia w części drugiej, która polegała na tym, że ...
    ... królowa zasiadała na tym pięknym wozie i uradowana z naszej dobrej roboty, rzucała do nas prezentami, które my skwapliwie i sumiennie łapaliśmy w koszyki, szczerząc paszcze z zachwytu nad jej szczodrobliwością.
    Ale to nie wszystko ...
    Wśród prazentów, które udało nam się złapać, były również słodycze, które wypunktowano w skali trzystopniowej - 10, 6 i 3 pkt.
    Naszym zadaniem było uzbierać tych słodyczy na ogólną wartość 2.500 pkt.
    Każdy, któremu to się udało, otrzymał nagrodę za ukończenie 2 części eventu, a wyglądała ona tak :

To nie było jakieś dodatkowe utrudnienie, ponieważ te słodycze łapały się jakby przy okazji polowania na konkrety typu zośka, banany, farmarki, skarpeta, super pasza i super nawóz. Dla średnio zaawansowanego gracza, nie było problemem uzbieranie słodyczy na 2.500 pkt i zainkasowanie nagrody. Nie było problemem Ryś ... bo się chciało grać, bo się nie chciało odejść od kompa, był w tym sens, ponieważ nasze zaangażowanie było wynagradzane po królewsku.
    Część trzecia - nie podlegała już żadnym uwarunkowaniom i ograniczał ją jedynie czas trwania eventu, możliwości własne i oczywiście harmonogram dnia.

Po roku ... nawet nie wiem kiedy Ryś, bo do nieistotnych wydarzeń nie przywiązuję uwagi, pojawiło się coś, co ten pierwowzór królowej usiłowało naśladować. Owszem, też starało się toto obdarować nas konkretnymi prezentami, ale zmienił się bardzo istotnie stosunek tych konkretów, do nic nie znaczącego badziewia. Być może dla początkującego gracza, była to jakaś odmienność, która stanowiła atrakcję ... być może te wypadające ilości również były zadowalające, bo przecież lepiej mieć coś, niż nic ... ale mając w pamięci pierwowzór, można było byc tylko rozczarowanym.

Teraz jesteśmy przed kolejną wizytą królowej i cóż widzimy ?
    Z pierwowzorem nie da się tego porównać w absolutnie żaden sposób, ale jeżeli porównamy do nieudolnej podróby, to również zauważymy, że w sposób drastyczny zwiększono wymagania wobec nas, oferując namiastkę tego, co podróba oferowała.
    Za słodyczami, których wyleci cała masa, nikt nie będzie się uganiał, bo przecież nie to stanowi sedno sprawy. Sednem są nawozy, super pasza, banany i farmarki, które będą pojawiać się w znikomych ilościach. Dlatego znikomych, ponieważ ich ilość ograniczono o połowę, a w przypadku super nawozu nawet o 3/4. Zamiast 25 sek gry, królowa będzie aktywna przez 15 sek, z czego 2 sek na opóźniony zapłon, więc realnie pozostaje 13 sek. Wypadajka nie daje dostępu do gry ... dostęp trzeba sobie wyprodukować w młynie. Zrezygnowano z punktacji słodyczy na rzecz oznaczenia ich wartościami PD. Może to i ciekawe rozwiązanie, które jednak nie ma żadnego znaczenia wobec tak destrukcyjnych zmian w formule całego eventu.
    Troszkę szkoda, no ... ale trudno - jest jak jest.

Ostatnie edytowanie: 28 października 2018