Big Brother 4: The RoadKill

Temat na forum 'Archiwum - pozostałe działy' rozpoczęty przez użytkownika matiz321, 1 sierpnia 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. matiz321

matiz321 Hrabia forum

Panie zostały przedstawione. Teraz czas na panów.

RaffEmm
    GG: 7583630

KingJerry
    GG: 56938258

Krzys90
    GG: 11556629

Pablo
    GG: 55938362

KogutBazyli
    GG: 55750305

Luukas
    GG: 57331379

<post pls>

Ostatnie edytowanie: 24 września 2016
  2. patrycja9922

patrycja9922 Cesarz forum

Ciekawe co teraz się wydarzy : >

3. matiz321

matiz321 Hrabia forum

Cała dwunastka dostała już swoje klucze.
    Jak możecie zauważyć, w tej edycji zagra sześć kobiet i sześć mężczyzn (nie patrzcie na wybrane przez nich postacie, bo to może was zmylić - dwóch panów wybrało sobie dziewczynę jako postać xD). To rzadki przypadek, dlatego będziemy chcieli go jak najlepiej wykorzystać ;> (uaktywnia się właśnie tryb złego prowadzącego).

O tak! Twisty! Wszyscy je lubią! (A źli prowadzący jeszcze bardziej)
    Dzisiaj czekają na was aż dwa. Jesteście gotowi, żeby je poznać?

<post pls>

4. patrycja9922

Co ta za twist..

5. KingJerry

KingJerry Forumowy żółtodziób

Tak tak tak! :D

6. matiz321

matiz321 Hrabia forum

Pierwszym twistem jaki dla was dzisiaj przygotowałem, będzie twist, który jednym trochę podniesie ciśnienie, drugim zaś zwiększy wolę walki xD Mam tylko nadzieję, że nie powitacie go chłodno. Go, w znaczeniu tego twistu… a może jednak nie twistu? I nie go, a ich? Chyba wiecie już co chcę powiedzieć, więc bez zbędnego przedłużania - mam przyjemność przedstawić wam jeszcze kilka osób, z którymi to wy będziecie mieli przyjemność grać.
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    Ale zanim to nastąpi.. xDxD opowiem wam trochę o tym i o tamtym xD Jeśli ktoś śledził poprzednie edycje Big Brothera na forum Farmeramy, to wie, że mają dość specyficzną tradycję. Nasz BB2 był trochę wzorowany na amerykańskim BB16. Nasz BB3 był trochę wzorowany na amerykańskim BB17. A więc co powiecie na to, żebyśmy idąc tym śladem, trochę mniej niż poprzednie edycje - ale jednak - wzorowali się na BB18? Czemu trochę mniej? Żeby wszystko nie było takie przewidywalne :> I żeby było ciekawiej. A wydaje mi się, że w tym momencie jest już naprawdę ciekawie.. plus nie możecie doczekać się tych twistów.
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .

Veterans Twist
    <twist z weteranami>

Do dwunastu kompletnie nowych graczy (w oryginale; u nas do nowych i do tych, którzy grali mało razy) dołącza czterech powracających graczy, tak zwanych weteranów (i wcale nie weteran, bo grał milion razy, tylko weteran, bo rozumie grę i jest lubiany przez większość, taki soft player <gracz>.

Najwyższy czas ich przedstawić.

Kamel
    GG: 49018135

Anja
    GG: 34369875

Channel
    GG: 41739257

Patryk
    GG: 50177859

Jak będzie działał twist z weteranami?

Ci powracający gracze dobierają sobie po trzy osoby tworząc tym samym cztery teamy <zespoły>. W każdym zespole są cztery osoby - po dwóch mężczyzn i dwie kobiety (korzystając z okazji, że jest was idealnie po równo :>). Co jakiś czas HoH Competition <konkurencja o HoH> będzie odbywać się drużynowo, a grupa, która zwycięży, będzie mogła wybrać spośród siebie Głowę Domu.
    Ponadto do pewnego czasu wygranie HoH oznaczać będzie nie tylko bezpieczeństwo dla tegoż HoH, ale także dla całego teamu, do którego on należy.

Jak widzicie, twist ten na pewno wniesie sporo zamieszania do Domu Wielkiego Brata. Twój największy przeciwnik może znajdować się w twoim teamie, możesz chcieć go wyeliminować jak najszybciej z gry, lecz jako Głowa Domu nie możesz, bo jest równie nietykalny co ty. Oznaczać będzie to jeszcze więcej sojuszy, jeszcze więcej kręcenia, jeszcze więcej strategii.

Skoro już tyle powiedziałem o teamach, to pewnie jesteście ciekawi jak w ogóle one wyglądają...

<post pls>

Ostatnie edytowanie: 24 września 2016
  7. patrycja9922

co za twist..

8. matiz321

matiz321 Hrabia forum

Tuż przed startem edycji czwórka weteranów zebrała się na oficjalnej konferencji, na której poznała siebie nawzajem i nicki dwunastu uczestników. Dostali za zadanie wybrać sobie teamy, w jakich chcieliby pracować. Metodą Schoolyard Pick <wybieranie tak, jak w szkole; na zmianę, po kolei> dobrali sobie każdy po trzy osoby. Czas na ujawnienie teamów.

Team 1.
    Anja
    QueenOfSaigon
    Krzys90
    RaffEmm

Team 2.
    Channel
    Jill
    Pablo
    KingJerry

Team 3.
    Kamil
    KogutBazyli
    Pati
    Cytrus

Team 4.
    Patryk
    Luukas
    Selena
    Justyna

A wszyscy uczestnicy prezentują się tak:
    Za moment na GG zostaną stworzone konferencje - team + prowadzący oraz konferencja wszystkich uczestników.
    A tymczasem..

<post pls>​

Ostatnie edytowanie: 22 sierpnia 2016
  9. patrycja9922

Hura!

10. matiz321

matiz321 Hrabia forum

Po takim twiście wydawałoby się, że dzisiaj już nic szalonego się nie wydarzy. No więc nie. Mam dla was drugi twist. Drugi twist jest jeszcze bardziej pokręcony niż pierwszy, a będą kojarzyć go pewnie osoby oglądające najnowszy sezon BB U.S.

.
    .
    .
    .
    .
    .
    .

RoadKill
    <się nie tłumaczy>

Do pewnego momentu w grze co week <tydzień> po ogłoszeniu dwóch nominacji Głowy Domu będzie się odbywać RoadKill Competition <konkurencja RoadKill>. Jego zwycięzca nie będzie ujawniany - to od niego będzie zależeć czy chce się innym pochwalić, że wygrał. Osoba, która wygra RoadKill, zdobędzie moc sekretnego nominowania trzeciej osoby. Po RoadKill Competition odbywać się będzie jak zwykle konkurencja PoV. Jeśli na osobie nominowanej przez zwycięzcę Roadkill Comp zostanie użyte veto, to sekretnie wskazuje on zastępcę.
    Mam nadzieję, że jest to w miarę zrozumiałe xD

Wasze wrażenia, relacje z graczami, sojusze, knowania - wszystko to i jeszcze więcej możecie przelać na.. klawiaturę (? xD) i pisać do mnie na GG (z jakimś tam dopiskiem typu “leci dziennik” czy coś w tym stylu). Po edycji powinny ukazywać się przebiegi z BB4, więc naprawdę proszę o pisanie tych dzienników.. regularnie, a nie raz na ruski rok ;) Wszystko zawarte w tych dziennikach nie ujrzy światła dziennego i jest tylko do mojego wglądu, jako prowadzącego. Najciekawsze fragmenty zostaną włączone do przebiegów, które - tak jak już mówiłem - mają ukazać się po zakończeniu całej rozgrywki. Za dziennik przewidziane są nagrody. Nagradzać będę osoby, które po jakimś czasie będą miały najwięcej wypowiedzi w przebiegach (głównie jakość, ale jak zawsze piszecie dobrej jakości to piszcie dużo xD).

Jeszcze taka mała sprawa, ale równie ważna - głównie dla nowicjuszy, bo starsi bywalcy już o tym dobrze wiedzą. Regulamin tego forum. Nie ma co ukrywać - jest bardzo surowy. Po krótce czego nie wolno pisać na forum, bo można za to dostać bana:
    • nie wolno przeklinać, w ogóle stosować wulgaryzmów xD
    • nie wolno pisać kolorem czerwonym, ani żadnym jego odcieniem ; /
    • nie wolno obrażać nikogo, poniżać nikogo - a już w szczególności moderatorów
    • nie wolno pisać w innym języku bez przetłumaczenia go na polski <stąd w moich postach polskie tłumaczenia w takich ptaszkowych nawiasach>
    • nie wolno umieszczać na forum żadnych prywatnych korespondencji np. z GG albo fb
    • nie wolno pisać posta pod swoim postem, stąd też moje <post pls>
    • no i za spamowanie, nabijanie postów, mobbing i inne takie błahostki też są kary, ostrzeżenia i żółte kartki :p

Jednak to, że nie można robić tego na forum, nie oznacza, że nie można robić tego na GG xD Więc jeśli chcecie przeklinać, pisać czerwonym, czy co tam jeszcze dusza zapragnie, to GG stoi przed wami otworem xD

I tym śmieszkowym akcentem kończymy “ceremonię otwarcia”. W tym też momencie ujawnię wam podtytuł edycji. The RoadKill. Big Brother 4: The RoadKill.

Ale jeszcze się dzisiaj ze mną pomęczycie :> Prosiłem o zarezerwowanie sobie całego wieczoru, bo dzisiaj rozegramy jeszcze… pierwsze w tym sezonie zadanie, a dokładniej pierwsze w tym sezonie HoH Competition! Także zostawiam was z dwoma twistami, z czterema teamami, z piętnastoma przeciwnikami, a my widzimy się.. o godzinie 21:45 - zadanie jest szybkie, zostanie przeprowadzone na GG :>

11. patrycja9922

Zadanko!

12. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Mateusz - jak tu obserwować zadanka i w ogóle jak wszystko jest na GGxD ?? A ja nie mam wglądu do Waszej konferencji:p:(

13. matiz321

matiz321 Hrabia forum

PIERWSZE ZADANIE O HOH

“Four teams, one HoH”

<cztery zespoły, jeden HoH>

Week 1, day 1

Witajcie na pierwszym zadaniu o tytuł Głowy Domu. Będzie ono nietypowe, ponieważ będziecie walczyć drużynowo. Co to będzie? Pojedynki zespołów! Będzie liczyć się szybkość, wiedza, refleks. Mam przygotowanych pięć pytań, odbędzie się pięć rund. Wybieracie swojego przedstawiciela, który JAKO JEDYNY Z WASZEGO ZESPOŁU będzie mógł pisać odpowiedzi (złamanie tej zasady pierwszy raz = ostrzeżenie i nie uznanie punktu; drugi raz = odjęcie jednego punktu.. można zakończyć zadanie z punktami na minusie :>). Pytania są banalne. Wiedza z gimnazjum + może jakieś nowinki ze świata, o których słyszał każdy. Dobra odpowiedź waszego przedstawiciela oznacza +1pkt na konto zespołu. Wygrywa team z 3pkt na koncie, a w wypadku remisu 2:2:1 przeprowadzimy szóstą rundę. Mam nadzieję, że zrozumiałe. To zwykłe zadanie o tytuł Głowy Domu, z tym że drużynowo, a drużyna, która je wygra będzie miała przywilej wyboru Głowy Domu spośród swojej czwórki.

Najważniejsze zasady:

1. Czas na odpowiedź nieokreślony. Kto pierwszy, ten lepszy. Może poprawna odpowiedź być po 5 sekundach, może również nie paść przez 5 minut. Możecie odpowiadać ile razy chcecie - do pierwszej poprawnej odpowiedzi.
    2. Moje GG to JEDYNE GG, na którym będę się wzorować w sprawie ewentualnych sporów o to, że “a u mnie w okienku widać, że on wysłał odpowiedź pierwszy”.
    3. Odpowiedź musi być w 100% podana. Ostatnio miałem dramę, bo przyznałem pół punktu za połowiczną odpowiedź. W tej edycji tego nie będzie. Albo cała odpowiedź i 1pkt, albo 0pkt.
    4. Czas startuje w momencie kiedy napiszę pytanie (kilka sekund przed pytaniem pojawi się jeszcze "UWAGA"), a kończy się w momencie kiedy napiszę STOP.
    5. Starajcie się nie robić błędów ortograficznych. Je jeszcze jakoś przetrawię. Ale literówka = błędna odpowiedź, którą szybko musicie poprawić, jeśli chcecie powalczyć o punkty.

Przedstawiciele:
    Grupa Kamila - Kamil
    Grupa Anji - Anja
    Grupa Channel - Channel
    Grupa Patryka - Selena

RUNDA 1

1. Podaj pełne imiona i nazwiska osób, które w Letnich Igrzyskach Olimpijskich 2016 zdobyły
    dla Polski srebrne medale.

Maja Włoszczowska, Piotr Małachowski, Marta Walczykiewicz - poprawnej odpowiedzi udziela Kamil, dając swojej drużynie pierwszy punkt.

RUNDA 2

2. Podaj dwa przykłady trójek pitagorejskich, oprócz 3, 4, 5 i 6, 8, 10 (te dwie trójki nie mają się znaleźć w
    waszym zestawieniu, bo każdy je zna xD).

Możliwe odpowiedzi - 5, 12, 13; 7, 24, 25; 8, 15, 17; 9, 12, 15, znów najszybszy okazał się Kamil, dając swojej drużynie już drugi punkt.

RUNDA 3

3. Jaką częścią mowy jest wyraz “oby”? Podaj część mowy i jej rodzaj.

Partykuła życząca* - trzecia poprawna odpowiedź wpada na konto Kamila, dzięki któremu jego zespół wygrywa zadanie, miażdżąc przy tym rywali 3:0:0:0.

Drużyna Kamila wygrywając zadanie, zapewniła sobie bezpieczeństwo w całym cyklu 1., ponadto może wybrać spośród siebie osobę, która będzie pełniła obowiązki Głowy Domu.
    Ich wybór już niedługo zostanie ogłoszony.

*Były spory o tę odpowiedź i rzekomo źle skonstruowane pytanie. To tak - nieodmienna to może być co najwyżej część mowy, czyli na przykład partykuła. Nie ma odmiennych partykuł, wiec dzielenie partykuł na odmienne i nieodmiennie nie występuje. W pytaniu jest uwzględnione że chodzi o rodzaj tej części mowy, w tym przypadku partykuły. Koniec.

Tomek i inni - jak widać będę wrzucał na bieżąco posty z informacjami, żeby z poziomu forum również można było śledzić rozgrywkę.

tłum. tydzień 1, dzień 1

Ostatnie edytowanie: 23 września 2016
    xBabciaEwa lubi to.
  14. kamel98

kamel98 Półbóstwo forum

Post dla prowadzącego

15. krasnoludek10

I chwała Ci za to:)
    Brałem udział w tej dramie czy nie? Chyba jednak nie:p A może oficjalnie nie, a nieoficjalnie tak:D???

Kamil, Pati - dojdźcie do finału:p !!!

xBabciaEwa lubi to.
  16. matiz321

matiz321 Hrabia forum

Jednogłośną decyzją całego zespołu pierwszym HoH zostaje
    Kamil! Gratulacje. Na nominacje masz czas do jutra, do godziny 19.
    Po nominacjach odbędzie się zadanie RoadKill (20:30 na gg).

Tomek - Rakietko-drama, bez udziału krasnala xD

Ostatnie edytowanie: 22 sierpnia 2016
    xBabciaEwa lubi to.
  17. krasnoludek10

Gratulacje Kamil i słusznie nominuj osoby:);)

kamel98 lubi to.
  18. matiz321

matiz321 Hrabia forum

Kamel: One of my duties as the Head of Household is to nominate two people for eviction. Here are two keys locked in the box. I will pull the first key and the face of the nominated person will appear on the Memory Wall. Then i'll do the same with the second key.

Kamel: The first houseguest I have nominated is... Krzyś. Krzyś - nie byłeś wczoraj w ogóle obecny.

Kamel: The second houseguest I have nominated is... Pablo. Pablo - kiedy się pojawiłeś, dużo ludzi było poirytowanych twoim zachowaniem. To nic osobistego, ale jako pierwszy HoH nie mogłem tego zignorować.

Krzyś, Pablo....moje nominacje oparte są tylko na pierwszych wrażeniach z gry i woli całego domu. Życzę wam obu powodzenia w Veto.

Kamel: This nomination ceremony is complete.

Kamel: Jednym z moich obowiązków jako HoH jest nominowanie dwóch osób do eksmisji. W tym zamkniętym pudełku znajdują się dwa klucze. Wyciągnę pierwszy klucz. Twarz nominowanej osoby pojawi się na ścianie pamięci. Potem zrobię to samo z drugim kluczem.

Kamel: Pierwszą osobą, którą nominowałem jest... Krzyś.

Kamel: Drugą osobą, którą nominowałem jest... Pablo.

Kamel: Ta ceremonia nominacji jest zakończona.

Pablo, Krzyś - zostaliście nominowani do eksmisji.
    Waszą jedyną drogą do zapewnienia sobie bezpieczeństwa jest wygranie Veto.
    Zanim jednak przeprowadzimy zadanie o Veto, rozegramy RoadKill Competition*.
    Zwycięzca będzie nieznany, a jego nominacja zostanie ogłoszona tuż po zadaniu.
    To oznacza, że dzisiaj wieczorem będziemy znali oficjalną trójkę nominowanych cyklu pierwszego.

*konkurencję

xBabciaEwa lubi to.
  19. patrycja9922

Co za emocje : D

xBabciaEwa lubi to.
  20. krasnoludek10

Kto wygra konkurencję Roadkill;) ???

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.