Opinie Bawarskie święto: Kto pierwszy, ten lepszy!

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika TL_Mouse, 19 września 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. xBabciaEwa

xBabciaEwa Chodząca legenda forum

Ale ewentówkę musisz wysiać , bo nie ruszysz z ewentem . xD

kacper_07, toDzasta oraz bacowa70 lubią to.
  2. dorota444

dorota444 Moguł forum

Z eventówki tylko chochla, a czapki i fartuchy nie lecą z upraw, trudno będzie je zdobyć w takiej ilości :(

skaliwa lubi to.
  3. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

Twoje wyliczenie jest prawidłowe:)
    Zakładając, że wszystko robimy bezbłędnie - aby zrobić całość i zdobyć rząd chmur i itemy, potrzebujemy zrobić w młynie 77 strojów kucharza i tak:
    do wykonania zadań z 1 zamówieniem - 10 wejść (150pkt.)
    do wykonania zadań z 2 zamówieniami - 61 wejść ( 2.135 pkt.)
    do wykonania zadań z 3 zamówieniami - 6 wejść (360 pkt.)

i na to wszystko potrzeba 11.550 rośliny eventowej, 308 czapek i 385 fartuchów.

Mam zamiar siać na 2 łąkach w dzień, a na noc zagrody. Leśna cały czas w drzewach.
    Roślina eventowa rośnie z wodą 5,36, a z wodą i nawozem 5,03 godz. to 3 zbiory dziennie można zrobić.

edycja:
    podaję ściągę z czasem wzrostu zagród opracowaną przez hlnrys >klik< - może nam się przydać przy wystawianiu zagród :)

Ostatnie edytowanie: 19 września 2017
  4. Ola_-

Ola_- Stały bywalec

A ja wczoraj posiałam goździki na sp na wypadajki :oops: Na szczęście na leśnej zostawiłam drzewka
    Tym razem spróbuję robić na super polach, bo nie mam już tyle czasu żeby wchodzić na farmę, zobaczymy jak to wyjdzie ;)

5. ***kacper***

***kacper*** Baron forum

Pytanie: czy jest bonus skracający czas wzrostu drzew na Farmie? Jest na Bahamie, na Farmie bonusy dla zagród i warsztatów, nie znalazłam na drzewa. Z XXL drzew zawsze mniej wypadajek ( u mnie) - ciekawe, co się bardziej opłaca: zbierać co 20 godz., czy co 12 XXL-ki?

6. skaliwa

skaliwa Fanatyk forum

Dzięki bacowa70 za wyliczenia i za podsunięcie pomysłu z zagrodami na noc :D nie pomyślałam o tym.... Teraz mam drzewa, warsztaty i zagrody na polach, zostawię je do 14.00 do jutra i zobaczę jak z nich poleci. Myślę, że z tych nocnych też troche poleci, najwyżej trzeba będzie zmienic trochę taktykę. Eventówkę będę siała do oporu,oczywiście na dwóch łąkach (leśna nie do ruszenia), bo jakieś dodatkowe nagrody też chcę zgarnąć xDxDxD

7. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

Jak będziesz zbierała regularnie, to możliwe, że XXL-ki. Ale głowy sobie za to uciąć nie dam.
    Na pewno na skrócenie czasu wzrostu drzew jest świetny turbo nawóz. I obawiam się, że na razie nic innego nie mamy.

8. 6elka4

6elka4 Baron forum

Już Cię widzę Modzia bez głowy,wpasujesz się w swoje niesamowite obrazkixDxDxDJa mam postawione zagrody i drzewka,czekam na duuużo wypadajek;)Będę siała tylko na dwóch łąkach bo na leśnej mam drzewka,myślę że to wystarczy:):D

9. SirMarkIIII

SirMarkIIII Stary wyjadacz

Najważniejsze, że jest instrukcja do instrukcji :D bałem się, że nie ogarnę tematu :D

10. jagódka133

jagódka133 Fanatyk forum

a ja dam radę tym którzy się zastanawiają robić czynie nie :p
    jeśli się wahacie lepiej odpuścić event bo nagrody, że tak powiem, czterech liter nie urywają i w tym czasie można się przygotować do następnego hodowlanego, żeby nie było potem takiego lamentu co teraz przy słoniach :D

oooo to się wygadałam :D u mnie warsztaty zagrody i drzewa. Zacząć zacznę ale jak będzie kiepsko leciało to odpuszczę :p powodznia życzę!

11. Daisy44

Daisy44 Półbóstwo forum

Super poradnik:inlove: Dziękuję:D Miejmy nadzieję że już nic nie zmienią w eventowym:p8)Ja tam event robięxD
    Tam (nieoficjalny poradnik farmeramy) są też wskazówki dotyczące wypadajek:):):) więc może warto zajrzeć zanim się podniesie lament że nic nie leci ;)Warto też zajrzeć do eventowego Faq :) żeby nie było że ktoś posieje uszlachetnione goździki na 3 łąkach a i tak nie ruszy z eventem:p Wiem wiem, niby to takie oczywiste, ale sami wiecie co się zwykle w wątkach eventowych dzieje:p:cry:xD
    Ja tam hodowlanych nie darzę sympatią a co za tym idzie nigdy się nie przygotowuję:p A ten event chcę zrobić dla pnącza bo chcę już dojść do 100 choć zajmie mi to parę miesięcy chyba:)

Ostatnie edytowanie: 19 września 2017
  12. chrumcia91

chrumcia91 Chodząca legenda forum

aaa no faktycznie...
    na początek bedę siac eventowke....nie bede miala za duzo czasu na ten event, wiec pozniej pewnie 12 godzinne drzewa wystawie

13. -Gargamel-

-Gargamel- Analityk forum

Ale po co wam na leśnej drzewa? Wypadajki z drzew lecą tylko z głównej łąki, z leśnej lecą z warsztatów!

14. janekkostuchna

janekkostuchna Chodząca legenda forum

Witam :)
    U mnie przy dwóch zbiorach drzewek XXL jest więcej wypadajek niż z jednego zbioru "20" xD
    Sprawdziłem parokrotnie przy innych eventach ;)

ania1713 i ***kacper*** lubią to.
  15. skaliwa

skaliwa Fanatyk forum

Wypadajki lecą z trzech pól... głownej, dzikiej polany i lesnej, tak to rozumiem. Przecież nigdzie nie jest powiedziane, ze jest jakaś "specjalizacja pól" Na leśnej zawsze mam drzewa (baobaby i zwykłe) i nie mam zamiaru ich usuwać ;):)

16. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

-Gargamel- - Zmniejsz, proszę sygnaturę. Dopuszczalny na forum rozmiar sygnatury to 500 pikseli x 200 pikseli. Twoja jest za wysoka.

17. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Hmm.
    Wiesz, gdyby tak było, to na leśnej wypadajki byłyby tylko do kupienia... zapewne w warsztatach.

Czegoś takiego na szczęście jeszcze chyba nie wymyślono ;)
    A swoją drogą to tabelki też trzeba umieć robić 8)

Azile, toDzasta oraz janekkostuchna lubią to.
  18. -Gargamel-

-Gargamel- Analityk forum

czy już dobrze?

Wg mnie na głównej łące będą wypadały z drzew, na dzikiej z zagród a na leśnej z warsztatów. Będzie je można zdobyć poprzez zakup a także jako prezent:)

Jest dobrze, dziękuję.

Twoje posty połączyłam. Jeśli chcesz coś dopisać, to korzystaj proszę z opcji "Edytuj"przy poprzednim swoim poście.
    Proszę zapoznać się z poradnikiem --->Edycja posta oraz Łączenie postów
    Tutaj można poćwiczyć --->Wątek do ćwiczeń
    MOD_Zła

Ostatnio edytowane przez moderatora: 19 września 2017
  19. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Ale na jakiej podstawie przypuszczasz, że będą wypadały...?
    Wg twojego rozumienia tabelki wypadanie będzie miało miejsce wyłącznie na głównej, szał prezentów od sąsiadów za pośrednictwem zagród (?!) - na dzikiej, a pokątny handelek w warsztacikach - na leśnej.

A tak naprawdę po prostu należało połączyć trzy wiersze tabelki w jeden 8)

20. jagódka133

jagódka133 Fanatyk forum

weź mnie nie strasz, że aż tak przekombinowali....

czy MOD mógł by nam napisać (dopytać się) czy faktycznie istnieje taki podział???

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.