Opinie Bawarskie Święto 2019

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 18 września 2019.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

Zaczynamy
    start na pół gwizdka ( bez jednej łąki )
    zagrody wszędzie wszelakie kolorowe misz masz plus drzewa po bokach

widelec 110
    nóż 94

za mało widelców xD:cry::cry:xD się pochlastam no

2. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

Tez jestem z Slaska...i moim zdaniem Oktoberfest tutaj(Slask) jest sztucznym tworem tak jak helloween i inne rzeczy....
    a na dokladke to Oktoberfest ma scisle okreslone daty rozpoczecia i zakonczenia...poczatek po 15 wrzesnia a zakonczenie najpozniej ostatnia niedziela pazdziernika.....
    eventowo to na chwile obecna krece w mlynie 8 sztuk zastaw....

3. gosiagosia60

gosiagosia60 Chodząca legenda forum

U mnie kombinacja 1,4,2,3 daje talarki-mam już 280 :music:Sąsiadów o widelce proszę,noże mam ;)

4. Sookie

Sookie Chodząca legenda forum

Jestem po 8 zastawach- 100 talarów przy kombinacjach: 2135;3452;4532

5. Anhedrea

Anhedrea Chodząca legenda forum

37 nawozowców, paręnaście innych drzew, 1 menażeria i 5 zagród, oraz na pozostałych polach hortensja dały 415 widelcy i 160 noży.

Ostatnie edytowanie: 19 września 2019
  6. martajolka81

martajolka81 Ambasador forum

Z prezentami (kilkoma) zrobiłam 6 zestawów, na polach hortensja + 2 pudełka + drzewa po bokach. Dostałam 155 talarów, podoba mi się.

7. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

Z jednej łąki chryzantemy wyleciało 198 widelców i 82 noże, a z łąki czyli 44 zagród powyżej 20-godz. i po bokach klon - 51 noży i 66 widelców. Gdyby nie myląca informacja w poradniku, że z zagród poleci więcej noży niż z pozostałych, to wszędzie posiałabym roślinę co najmniej 20-godz. i miałabym lepszy wynik.

8. zagma

zagma Chodząca legenda forum

552 i 330 z trzciny.
    Wydaje mi się, że w tym evencie badyl to dobry trop, bo na jedną zastawę potrzeba mniej noży niż widelców.

9. Krokodylek75

Krokodylek75 Fanatyk forum

U mnie te kombinacje dały PD i SG, talarów zero :(

kropelka04 i niebo016 lubią to.
  10. zielonygroszek83

zielonygroszek83 Baron forum

U mnie z trzech pól niezapominajki plus kilka drzew i menażerie wypadło 549 widelców i 217 noży.
    Na razie pozostaję przy roślinach i posiałam pustynnika.
    Młyn zajęty, więc z kręceniem zestawów muszę jeszcze poczekać 9h.

niebo016 lubi to.
  11. .Basia410.

.Basia410. Ambasador forum

u mnie z tego układu również talary 25 szt

.

niebo016 lubi to.
  12. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

Dokładnie, zaryzykowałam i poszłam w rośliny, stwierdziłam, że jest szansa, że z roślin wypadnie więcej niż z zagród, no i z hortensji i z drzew mam 541 widelców i 250 noży.:)

Ostatnie edytowanie: 19 września 2019
  13. pretorianka

pretorianka Półbóstwo forum

Dzień dobry. Dałam się "ubrać " w zagrody i warsztaty.:( Głowna łąka - same czerwone i kilka gaciowych warsztatów. Po bokach drzewa 20 h. Dzika. Najdłuższe neonowe ( brr)i gaciowe ( też brr )zagrody, plus kilka mega zagród. I ogród dendrologiczny. Po bokach drzewa. Leśna 32 nawozowce, manufaktura,menażeria, po bokach trzcina.( na tej łące było o ponad 20 wypadajek widelca więcej). Od sąsiadów 2 ( dwa noże ) reszta to ...gorące lato..:cry:xDxD
    A wynik. hmmm.

Do tego wystawiłam całe pola zagród kotów i leśną misków ( itemy wiadome, tylko na pnączu) :cry:xDPóźniej zajrzałam na forum. xDxDI co ja paCZę ....:eek:Czuję absmak i od teraz do zawsze ograniczam zaufanie do poradników!!:(

14. martajolka81

martajolka81 Ambasador forum

Po roślinie dałam żółte koty, planując potem miśki...ale czytając Was zmieniam zdanie, będę cały czas jechać na hortensji (akurat zbiór rano i wieczorem) i wyjdzie dużo lepiej niż zagrody. I roboty dużo mniej.

Zapomniałam dodać, że faktycznie poradnik lekko ;) oszukuje

15. Anhedrea

Anhedrea Chodząca legenda forum

A jak rozumieć to zdanie z poradnika:

* z każdej hodowli w oazie miłości otrzymamy jedną wypadajkę - będzie to Rustykalny widelec lub Rustykalny nóż, szanse na ich wypadnięcie są równe;

Przetestowałam, wypada nierówno czyli więcej widelcy niż noży.

16. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

W poradniku są podawane tylko takie informacje, jakie otrzymujemy z Centrali gry.
    Z tego co tu czytam, w przypadku zagród liczba otrzymywanych z nich widelców i noży jest wyrównana, natomiast w przypadku pól jest duża nadwyżka widelców. U mnie wygląda to tak:
    wypadajki.PNG

17. ania1713

ania1713 Chodząca legenda forum

To teraz mogę siać :)

Pnącze już jest :p

Powodzenia ;)

18. niebo016

niebo016 Generał forum

8)U mnie wypadajek wystarczyło tylko na skromne 5 sztuk Zastawy Wincentego 8)

AngelGina lubi to.
  19. Bilonge

Bilonge Cesarz forum

Witam
    Sprawdziłem krokusa. Z 44 superpol wypadły po 44 sztuki noży i widelcy.

20. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

I to jest dobra wiadomość.:D

...
    Co teraz zrobić?
    Czekać na rysie 3h, czy je teraz skosić i od razu iść w badyle?
    Przy takim sypaniu z krokusa na SP i moim zapasie SN, mógłbym się nawet pokusić o 120 układów.8)
    Ale o tym pomyślę pod koniec ewentu.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.