Opinie Bawarskie Święto 2019

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 18 września 2019.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Znudził mi się ten event. Jestem dopiero na półmetku a to niestety oznacza, że SG na kombajny poszły w błoto..

2. AngelGina

AngelGina Generał forum

Rano z goździków ukręciłam 6 zastaw, później ze skrzynek i menażerii doszła jeszcze jedna zastawa, w sumie rano 7 gier, przeszłam na gęsi i króliki (gęsi miałam na jednym polu, ale słabo leciało z nich, to zebrałam tylko dwa razy i wstawiłam zamiast nich też króliki), mimo, że nie ma 100% wypadalności noży, to i tak wygląda, że się opłacało, gdyż na teraz mogę już ukręcić 7 sztuk zastaw, a do wieczora zbiorę jeszcze z dwa razy te króliki :), w slocie mam doniczkę i poncz jajeczny, na dodatek mam 5 Jaśków, z którymi staram się latać z pola na pole :D

3. aleksandra

aleksandra Cesarz forum

witam,,kto mi powie co znaczy słowo,,zmaszkiecić,,??

4. alusia-milusia

alusia-milusia Stały bywalec

Wybrzydzac..xD
    Do pnacza brakuje mi 10 zestawow.. czyli spokojnie skoncze:)

5. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Wczoraj ukręciłem wieczorem 3 zastawy (czyli po zdjęciu kotów) a teraz po zbiorze czarnej jagody kolejne 4. Znowu ją posiałem, bo na razie widelców mi brak.

6. aleksandra

aleksandra Cesarz forum

dziwne słówko,nie znałam,a dlaczego jest w kalendarzu przy 10 tce??
    do pnącza jeszcze 7 zestawów:music:

7. alexander56

alexander56 Generał forum

to po śląsku : Maszkecić (abo maszkiecić) znaczy po polsku mieć na coś smak, łasuchować.
    do finału eventu jeszcze tylko i az 12 zestawów :D:p

8. rysio

rysio Półbóstwo forum

ja tez mam tylko 3 laki a nie 6. z kotow moze u ciebie. wyprobowalem prawie wszystkie od nominalnych 12h i wynik jak napisalem nie inaczej.
    z hodowli w oazie zapomnialem napisac bylo prawie 50%/50% talko 2 lub 3 szt roznicy na korzyc wiadomo widelcow

9. olgs3

olgs3 Chodząca legenda forum

Jeść,podjadać łasuchować,smakować.
    Pnącze jest,zrobione 63 zastawy.

10. aleksandra

aleksandra Cesarz forum

dziękuję

11. Bilonge

Bilonge Cesarz forum

Ja te koty hodujesz? ile razy zbierasz w ciągu dnia? Ja zbierałem dwa razy zółte rysie bo maja ten sam czas wzrostu a idzie na nich zarobić na targu. Z doniczką walentynkową oraz kulkami serowymi rosły 5:31 i to mi wystarczało bo na noc siałem uszlachetnioną chryzantemę na widelce. Dawały po 100 % zarówno noży ja i widelcy.
    Zobacz

Takim oto sposobem zrobiłem 76 zastaw

Teraz dałem 66 pomarańczowych kurników oraz 9 pomarańczowych kukułek bo chcę zobaczyć ile z nich wyleci. Oczywiście z doniczką i kulkami żeby rosły krócej. Na reszcie rośnie kukurydza. Zobaczymy ile za godzinę wyleci. Event nie jest trudny. Trzeba pokombinować. Pomyśl sam. Stawiasz zagrody, które rosną długo i zbierasz jeden raz a stawiasz zagrody, które zbierzesz 2 razy i dadzą Ci jeszcze raz tyle co te długie to które lepiej postawić?

12. pretorianka

pretorianka Półbóstwo forum

Dozbierałam widelce i noże z zagród żółtych kotów na trzech łąkach.:D U mnie nie wypadało 100/100 .:( Noży było jednak mniej.

Poniżej wypadajki z kotów na głównej.

Idę siać pokrzywę na to wegańskie żarcie dla rysi. Pokrzywa i żołędzie. O pfuj :wuerg::cry:xD
    Tutejsze koty nie lepsze. Owies i czarny bez...:cry:xDxD

Konkludując :

Dało się jednak bez krokusa, kasztanka i SN. Czasu jest jeszcze sporo, więc trzymam kciuki za kończących event. Powodzenia :)

13. Anneloes

Anneloes Koneser forum

Dzisiaj mam trochę luzu, więc wystawiłam kurniki na wszystkich trzech polach. Po każdym zbiorze (czyli co godzinę) noży wystarcza na jedną grę, więc jakoś się jednak doczołgam do finału (jeszcze 9 kroków do pnącza). Niemniej jednak, nuży mnie już ten event porządnie :sleepy:

14. pretorianka

pretorianka Półbóstwo forum

Panie Rysiu z pewną taką nieśmiałością ośmielę się napisać, że rzeczone koty "nominalne" rosną nie 12 a dziesięć godzin, a z żółtą nakładką dziewięć. ( Bez wody) a z dopalaczami w slotach, dużo szybciej.

15. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

Myślę, że duża część graczy, która użyła SN nie robiła tego dlatego, że obawiała się o to, że nie zdobędzie pnącza. Do tego wystarczyło sianie odpowiednio skróconych roślin z podstawowym czasem ok. 20-godz. oraz wystawianie zagród dających ok. 100% wypadajek.
    Ja chlapnęłam SN, bo interesują mnie nagrody kupione za GT, których nie kupię w grze za inną walutę.:)

Tez testowałam kury i kukułki pomarańczowe i z łąki wypadało mi 8-10 kompletów.:)

16. Bilonge

Bilonge Cesarz forum

Masz całkowitą rację ale jest czas użyć SN jutro lub pojutrze jak toś ma czas żeby zużyć go jak najmniej :)

17. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

Wojtek :)
    ale tam jest tyle do kupienia, że nie wiem na co te talarki przeznaczyć.:oops: Chyba przestane tam zaglądać, bo bym cały zapas SN wychlapała.:)
    I ciekawostka - z łosi + i ++ tez lecą noże i widelce z każdej zagrody. :)

18. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

Dzięki. :D Nie poddawaj się, walcz, skracaj co się da, na pewno Ci się uda.:)

19. Bilonge

Bilonge Cesarz forum

Nawet gdybyś ponad 200 zastaw zrobiła to braknie :) Ja kupiłem tajemniczości, ekstra perfumy i teraz na kupony zbieram.

Ostatnie edytowanie: 23 września 2019
  20. Anhedrea

Anhedrea Chodząca legenda forum

No to doczłapałam do pnącza:

Został mi 1 nóż :p [​IMG]

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.