Event Bawarskie Święto 2015

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Chris, 15 września 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. .Bogumiła.

.Bogumiła. Cesarz forum

drzewka posadzone na całej farmie zobaczymy jak będą lecieć wypadajki

aweva55 lubi to.
  2. Kasialka

Kasialka Generał forum

Serio wypadajki lepiej lecą z podstaw?

3. grazyna19547070

grazyna19547070 Naśladowca mistrzów

zagrody mozna schowac do zakladki bo sa zbedne przy tym evencie.Zycze Wszystkim udanego eventu,pozdrawiam.

4. 0olimpia0

0olimpia0 Chodząca legenda forum

Podobno, ja sama nie sprawdzałam, ale wierzę innym ;)

visa77 lubi to.
  5. aweva55

aweva55 Fanatyk forum

Wczoraj wszędzie ustawiłam drzewa zwykłe ;). Jutro po zbiorze postawię XXL i może baobaby XXL . Na chwilę wyłączę jedną łąkę i wykorzystam pnącze dla wypadajek ;). Fajne jest to , że przed dożynkami będzie na rynku duuużo owoców z drzew :)
    Może ceny trochę spadną :p
    Zdecydowanie nie ma znaczenia dla wypadajek jakie są drzewa byle rosły 20h ;), sprawdziłam to sama zbierając kilka razy całe łąki orzechów i klonów . Ilość była porównywalna ;)

6. ania1713

ania1713 Chodząca legenda forum

A ja się zastanawiam czy wypadajki będą wypadać dopiero jutro od godziny 14 czy też (tak jak bywało to już we wcześniejszych eventach) trochę szybciej niż wskazana godzina. Wtedy od 14-stej można by już produkować piłeczki :)

No i ciekawam czy którąś z wypadajek można dostać od życzliwego sąsiada ;)

Ostatnie edytowanie: 16 września 2015
  7. kybek93

kybek93 Chodząca legenda forum

Witajcie - na połowie pól mam baobaby a na drugiej drzewka o czasie dojrzewania 20h.Przekonam się z czego więcej leci wypadajek i dokonam ew.zmian.
    W sumie ewent ciekawie się zapowiada i nagrody też ...
    Pozdrawiam brać farmerską:)

ma-ter i 0olimpia0 lubią to.
  8. KODI2011

KODI2011 Młodszy ekspert

No dobra, a co ten event poza nazwą ma wspólnego z Oktoberfest? :D

Sekme lubi to.
  9. chrumcia91

chrumcia91 Chodząca legenda forum

mogłam zasiac zieloną herbatę na superpolach, w sumie tak zrobie, jak mi po 15 urosnie, najwyzej poczekam troche dluzej niz do 14 az urosną :p

ma-ter lubi to.
  10. dodotrzy

dodotrzy Forum Pro

Ale fajny event, dobrze, że mam urlop, to poświęcę trochę czasu zabawę z piłeczkami :) Poradnik, jak zwykle zagmatwany, ale w trakcie gry wszystko się wyklaruje.

ma-ter lubi to.
  11. alekar

alekar Chodząca legenda forum

zobaczymy w praktyce, jak to będzie z wypadajkami...

0olimpia0 lubi to.
  12. skaliwa

skaliwa Fanatyk forum

U mnie jeszcze stoją zagrody, ale takie krótko rosnące, ok 17.00 likwiduję wszystkie i stawiam drzewka X X L i zwykłe na wszystkich łąkach. Planuję te drzewa przetrzymać ze dwie doby i zobaczyć jak to będzie z pomponami a potem jedną łąkę zlikwiduję i polecę z jednosekundowymi roślinami. A potem się zobaczy :music::DMam nadzieję, że na trzy pnącza wystarczy, potem w kolejce SP i SN, może starczy jeszcze na ZB? A na końcu wielka improwizacja, piłeczki będę robiła na bieżąco aż do końca eventu. To optymistyczny wariant a jak będzie czas pokaże 8):D;) Tylko pozostaje celnie strzelać :p:D

ma-ter lubi to.
  13. eliza9070

eliza9070 Ambasador forum

To jest Bawarskie Święto 2015, a nie Oktoberfest...
    A w odpowiedzi na pytanie - - nic, poza paroma itemami, które mają w nazwie "bawarskie"

magdalena, ma-ter oraz zonaania2122 lubią to.
  14. blazers

blazers Wszystkowiedząca wyrocznia

Brak badyla , nagrody ok , Est-orka dzięki ;).
    Wszystko wygląda znakomicie i event zapowiada się interesująco.
    Oczywiście robię.
    Niestety potwornie brakuje jednego , kluczowego elementu tej układanki.
    Gdzie ukochany GLOBAL i wrzucanie piłek do kosza , czy innego śmietnika ? >:(:mad:>:(
    No szkoda ogromna , tak bez golenia jedziemy ?
    V. słabo tym razem się spisałeś , jestem mocno rozczarowany.

Bry.

15. Dagulka_1608

Dagulka_1608 Mistrz forum

event zapowiada sie ciekawie:), oczywiscie biore w nim udzial, tylko boje sie o wypadajki :oops::eek: nie mam niestety pnacza kasztankowego, a jesli o chodzi sn to za duzo go nie mam, bo tylko 260 szt. A powiedzcie mi jak to jest z wypadalnoscia na z pol? Lepiej leca z duzych pol, malutkich czy na super polach??

eliza9070 lubi to.
  16. {Monia}

{Monia} Komandor forum

A Oktoberfest to gdzie się obchodzi? Chyba w Bawarii, z tego co mi wiadomo... A że u nas nazwali to Bawarskim Świętem to jeden grzyb.
    W niemczech ten event nazwali Oktoberfest - Kims Wurfbude a czemu u nas na siłę to spolszczają to nie wiem.

eliza9070, zonaania2122 oraz zagma lubią to.
  17. azikowo

azikowo Fanatyk forum

Widzę,że nie tylko ja mam wątpliwości co do 3 pnącz:) szkoda,że od wczoraj żaden Mod nie był w stanie rozwiać naszych wątpliwości,czyli jutro jak rozpocznie się event będziemy mogli sami sprawdzić na żywym organizmie jak to będzie naprawdę.Szkoda, bo wątek eventowy powinien służyć rozwianiu wszelkich naszych wątpliwości jak i dpo pomocy innym graczom.

ja się też do takowych raczej zaliczam, ale pewna,że są to 3 pnącza nie jestem:):):) dlatego zadałam pytanie:) bo mi to bardziej na nakładki wygląda i do tej pory nie mamy odpowiedzi na zadane wczoraj pytanie czy można sobie np zakupić samo złote pnącze z pominięciem brązowego i srebrnego. Jak nie ma odpowiedzi to alo Modzi sami nie wiedzą albo nie można, ale to jest tylko moje gdybanie:)i dlatego napisalm,że przekonamy się jutro

Ostatnie edytowanie: 16 września 2015
  18. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

gdyby mialo byc doslownie to ten event musialby by sie nazywac pazdziernikowe swieto..to bylo dopiero byl szum na forum;)xD
    takze wedlug mnie tlumaczenie jest dobre..

19. Mariolka7214

Mariolka7214 Wszystkowiedząca wyrocznia

Ja Cię bardzo, ale to bardzo uprzejmie proszę: nie podpowiadaj ;):p
    A nuż za chwilę znajdzie się wyrywny i odczyta to po swojemu...gracze globalem zachwyceni dajmy im kolejny :pxD

Farma obsadzona drzewami jakby sie ktos pytał, ciekawe ile wylezie na start...cudów pewnie nie zdziałam, ale cuś tam zrobie 8)

20. chrumcia91

chrumcia91 Chodząca legenda forum

nie ma czegoś takiego jak nakładki na pnącza, a gdyby miało być to by było ogłoszenie odnośnie tego, więc są to 3 pnącza...nawet mi nie przyszło do głowy że ktoś moze pomyslec o jakichs nakładkach.....:eek:

u mnie juz lesna cała w drzewach, na bahamie troche zielonej herbaty na SP i reszta to drzewa, ale w wiekszosci xxl-nie zamierzam juz ich sciagac.... główna i leśna w polach i drzewach. mam nadzieje ze wypadajki dopiszą :)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.