Event Bawarskie Święto 2015

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Chris, 15 września 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. kadriaaa

kadriaaa Młodszy ekspert

Około 13:30 wylogowało i był problem z zalogowaniem ,trochę BP nie dopilnowała by serwery działały .

2. dusia63

dusia63 Okazjonalny autor

na wyspie mam zimorodki ( moje pierwsze) i dziobaki, żaby, wilki, drzewka stare do paska, na wyspie jeszcze rosną
    xxxx70

3. foczunia84

foczunia84 Cesarz forum

Eventu nie skończyłam,nawet pnączy nie mam,ale za to mam zimorodki :D:D:D

4. krakra

krakra Forumowy żółtodziób

Na wyspie zimorodki?

5. zxcvb159

zxcvb159 Okazjonalny autor

Szkoda, że w poradniku nie było napisane, że mini gra to tak naprawdę gra bez końca i czekanie na najlepsze zwierzaczki będzie trwało całe wieki. Event nie skończony. Przed końcem wyrzucało z gry.
    Dlatego powinna być szansa na dokończenie mini gry.

dantic3 i krakra lubią to.
  6. Triangiel

Triangiel Młodszy ekspert

Witaj w klubie. Myślałem, że już najgorszy event mam za sobą. O ! Jakże się, naiwny, myliłem ! To był właśnie NAJGORSZY event.
    Pnączy też nie mam - ani jednego. A te zagrody i sadzonki posadzę na noc. Zobaczymy, co wyjdzie, choć wielkich złudzeń nie mam.
    Gratuluję tym, co ukończyli (mniejszość) i pozdrawiam tych, co nie skończyli (większość).

bari06 i dantic3 lubią to.
  7. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Też się dopiszę.

Event zasadniczo wyniośle zignorowałem (halo zzizzie !) po przeczytaniu poradnika. Nie usuwałem zagród, nie dostawiałem drzewek. W czasie weekendu farmę zaniedbałem całkowicie (zarosła chwastami). Mimo tego z marszu nazbierałem na cztery rzuty premium i jeden zwykły, co dało wyczyszczoną zakładkę "Różne". Jak na takie lenistwo, to chyba nieźle. Banany są OK, SP i SN też. Kupon się przyda, a TS-y wystawię jutro. No i najważniejsze - naklejka.

Bez nerwów i na luzie.

Ostatnie edytowanie: 23 września 2015
  8. olcia857

olcia857 Naśladowca mistrzów

Ja zamiast 3 piłek (myślałam, że przepadły) dostałam po zalogowaniu 5. Tylko częściej takie wylogowania (maksymalnie i tak dopisało 54).
    Mimo, że tyle osób narzeka dla mnie był bardzo pozytywny.
    1. Przekonałam się, że zachwyty nad kasztankowym są słuszne - przy
    niewielkiej ilości SN i tak udało mi się podgonić z płatkami i jeszcze zdobyłam masę eliksiru.
    2. Doszłam do wniosku, że słusznie niektórzy uważają ją za strategiczną, jak się myśli to niewielkim wysiłkiem można sporo zdobyć.
    3. Szkoda, że jak zaczynałam grać nie było tyle genialnych poradników i wiele rzeczy poznawało się metodą prób i błędów.
    4. Czapki z głów przed osobami tworzącymi poradniki i podpowiadającymi strategię. Na targu i tak nie będę robić zapasów korzystając z porad przeczytanych na ZZ ale podpowiedzi czytam i dziękuję wszystkim! Proszę wybaczyć, że Was nie wymieniam ale i tak wiecie, że to o Was chodzi! Dzięki. I jako typowa Polka narzekam, że nie mam na co narzekać. Nawet słońce niestety zaczęło świecić.
    Nie będę wredna i nie będę narzekać, że tracę sporo czasu oglądając każdego dnia kino żeby zdobyć 88 kinopunktów. Ale tęsknię za moimi futrzakami. Niestety zawsze jest coś za coś.
    Pozdawiam

9. kaska860

kaska860 Cesarz forum

Ludziska wybrzydzacie, a przecież było 5 ZB i to takie łatwe do zdobycia :)
    Ni było żmudnego siania. Sialiśmy co chcieliśmy i można było to potem sru na targ :)
    Mogliśmy wybierać sami jakie nagrody chcemy, a nie robić po kolei wszystko, bo na końcu jest ta fajna :)
    Mi się podobało i chciałabym aby jeszcze kiedyś był podobny event
    Ps: też wszystkiego ni zdobyłam ;)

10. WilczyKierz

WilczyKierz Stały bywalec

Uszczypnijcie mnie. Tylko mocno.
    Z bawarskich TS wyskoczyły ZIMORODKI :inlove::D:inlove::D:inlove::D:inlove::D:inlove::D:inlove::D

11. Natalka199

Natalka199 Młodszy ekspert

Niestety też podczas tego eventu zaniedbałam farmę ale podgoniłam na finiszu i z zakładki różne mam wszystko, pnącza aktywowałam też wszystkie, chociaż żadnego nie mam całego , będzie się polowało na itemiki podczas GT , z zagród tylko kiwi warte wzmianki a drzewka to w w 99 % xxl ,nic z nowości niestety ale jak na tak mało czasu co spędziłam na farmie to oj tak jestem zadowolona;););)

gadek lubi to.
  12. pppppp26

pppppp26 Forum Pro

Nie rozumiem narzekania na ten event a że najgorszy w dziejach to duża przesada. Co w nim takiego złego??

Gdyby było jedno pnącze (a nie trzy) to by były same achy i echy i właśnie.

Aby zdobyć całość różne potrzeba 225 talarów i mamy za nie 60 SP, 5ZB (jak to się zmienia, kiedyś za 2 ZB gracze gotowi byli siać tydzień non stop a teraz ilu graczy nie wykupiło bo zbędne) i nowe TSy, a zimorodki graczy odwiedziły jak swego czasu bobry ++, dużo osób trafiło i to wszystko za 4 piłki premium.
    Do tego pnącze nie najgorsze przecież za 420 talarów czyli 8 piłek premium. Przypominam zakładamy że pnącze jest jedno i na cały event potrzeba 12 piłek premium czyli 2 na dobę a to chyba nie jest bardzo wygórowany wynik.
    Nie ma losowości, kolejność dowolna, strzelanka nudna ale nie losowa jak latające kręgi i można spokojnie maksa talarów ustrzelić a jak by była trudna to wrzask na forum pewny że wypadajki na marne w kosmos lecą.
    Wszyscy zadowoleni, gracze się cieszą że BP wyciągnęło wnioski po rybim, ogólnie sielanka, ktoś pomarudzi że musiał zdemolować zagrody no ale jak jest sianie to też one wylatują a tu owoce i rośliny jeszcze do naszej stodoły.

I tu pytanie: dlaczego tak nie podeszliście to tego eventu??

BP zrobił ukłon w stronę graczy co graja więcej niż kilka miesięcy i dał szansę wygrać dodatkowo dwa pnącza bardzo ich tą mechaniką premiując, no ale o to chyba chodzi. Wyliczenia były co do piłki na forum, zwłaszcza jak się okazało że 54 talary z piłki to nie problem. Po pierwszym dniu było wiadomo co można w tym evencie ugrać, ile wychlapać nawozu czy kupić koszyk itp.

No ale jak to zwykle bywa to każdy chciał wszystko a to nie jest już wina BP

Ogólnie strzelanka do poprawy/wymiany i jest OK.

Gratki tym co ukończyli całość i tym co zadowoleni z tego co ugrali z puli

13. gadek

gadek Fanatyk forum

Witam:)
    Ja jestem zadowolona i to bardzo,zakładałam zdobycie tylko jednego pnącza i całość "różnych".
    A wyszło tak,że "różne" mam wszystkie i pnącza też.Ostatnie zdobyłam dziś + dodatkowe 2 nowe itemy,stare mnie nie interesowały,bo je mam.
    Przy okazji wystawiania TS-ów w pasku znalazłam jeszcze 35 sadzonek "mekong" i 16 zagród "smok" z wcześniejszych eventów,całkiem o nich zapomniałamxD
    Jeszcze nie całe 3 godzinki i odkrywam "Amerykę":p

14. kybek93

kybek93 Chodząca legenda forum

Witajcie!
    Ewent zakończony- nagrody z zakładki różne ,3 pnącza i 2 złote katarynki zdobyte.
    Z TS- ów nic ciekawego :kiwi,ul żółty,szopy ,żaby.
    Jedyne z nowości co dostałam to achacha .
    Dziękuję Wszystkim Znajomym i Nieznajomym mi Darczyńcom za płatki i pompony.
    Ostatnie 3 godziny ewentu były niezwykle emocjonujące .
    Musiałam uruchomić kasztankowe pnącze i kręcić piłeczki .
    Najgorsze to cyrklowanie w te stwory z 2 gwiazdkami ....przez ..2 bite godziny.
    Myślałam ,że to się nigdy nie skończy ..
    Przeszło , minęło... źle mi się kojarzy ten ewent ....

15. Agata00755

Agata00755 Chodząca legenda forum

Muszę się pochwalić, gra irytująca była, ale z Zagadkowych zagród wyszły zimorodki, których nie miałam:inlove::inlove::inlove:

A z TSów na wyspie palma acai xxl:inlove::inlove::inlove: i baobab.

16. olkaa001

olkaa001 Komandor forum

Dla mnie jedynym minusem tego eventu był brak wiekszej ilsci drobniejszych wygranych.Ostatnią piłkę nie kreciłam bo i tak bym nie miała co za nią kupić,bo zakładka rózne była juz wykupiona,a najtanszy item kosztował 70.O stzelaniu nic nie mówię,ale oczka i kciuk zostały nadwyrężone;)

Krzychu64 lubi to.
  17. marynia53

marynia53 Cesarz forum

i ja chciałam dorzucić swoje trzy grosze odnośnie ewentu. Obrabiam 2 farmy i niestety na każdej wypadło inaczej. Na każdej mam złote pnącze, brązową katarynkę i jakieś drobiazgi z różnych. Nie wiem, gdzie u mnie tkwił błąd. Miałam wystawione drzewa od zwykłych po XXL a pomponiki słabo leciały. Płatki bez problemu zrobione i zostało ponad 400 na stanie dzięki "kasztankowemu" i SN. Zużyłam ok. 1000 szt. SN, tylko się zastanawiam po co?
    Zbierając talarki czekałam długo na smoki i co tego, że minęło 20 minut a ja nie uzyskiwałam maxa.
    Jednak cały czas uważam, że przyczyna tkwi w informatykach i ich pracy. Dlaczego tak mówię, bo porównując Spóldzielnie, to każde zadanie jest inaczej ustawione czyli w jednaj "a,b,c" to w drugiej "c.b.a".
    To są tylko moje spostrzeżenia.:):):);)

18. yogi16296

yogi16296 Wyjątkowy talent

witam. u mnie szału nie było z TS ale i tak uważam event za udany. nie żebym był zachwycony ale jakaś odskocznia od siania na czas. pozdrawiam zadowolonych i marudzących też. nikt nie jest doskonały - event też.

gadek i betty10 lubią to.
  19. olcia857

olcia857 Naśladowca mistrzów

Całkowicie za darmo mam achachę i jarząb domowy. Teraz muszę tylko stajennego wystawić i czekać na efekty. Bardziej mi się podobało niż zwykłe sianie. Sama musiałam wymyślić co chcę siać, przekonałam się, że u mnie też goździki rosną tylko sekundę i wiem, że SN jest cenniejszy od eliksiru. Czekam na nowy event. Strzelanie też nie było najgorsze. Nie mam sińców od odbijania broni i jeśli taką celność miała bym też na strzelnicy to ... Pomarzyć jest dobrze. Pozdrawiam

20. dotikampo

dotikampo Fanatyk forum

Podsumowanie: event na duży plus pomimo ślimaczej gierki:)

Kolega pppppp26 w poście 1392 już właściwie wszystko na ten temat powiedział. Nie będę się powtarzać. Podpisuję się obiema rękami:D:D:D

Bardzo pasują mi eventy, gdzie mam dowolność wyboru nagród; gdy nagrody zależą od mojego "chciejstwa", możliwości i zaangażowania.
    W sumie zdobyłam wszystko co chciałam, zużyłam na to 2.700 talarów (50 piłek premium) i ok. 2.800 szt. SN z własnych drzew.
    Nawet gierka mnie specjalnie nie irytowała. Potraktowałam jej ślamazarność jako cenę za fajne w sumie nagrody w mało pracochłonnym evencie:)

TS-y - jak na moją losowość niezłe. Jarząb, amherstia, acai xxl i czerwone króliki:) Nie wybrzydzam, dostałam za darmo, jestem zadowolona:)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.