Event Bawarskie Święto 2015

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Chris, 15 września 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. dantic3

dantic3 Chodząca legenda forum

udało się zdobyc brązowe pnącze :Dtym którzy mi pomagali w zdobyciu płatków serdecznie dziękuję jesteście wielcy i wspaniali :Dbez waszej pomocy nie zdobyłabym tego jeszcze raz bardzo ,bardzo dziękuję :inlove:

2. CosCiem1

CosCiem1 Okazjonalny autor

potrzebne płateczki robie event bez ulepszeń i brakuje mi do jedynego pnacza o reszcie nawet nie marzyłam

3. jamperla

jamperla Zaawansowany

No dobrze, to może ktoś mi słabszej wytłumaczy, o co chodzi z baobabami w tej grze? Co one dawały? Bo kasztanowe pnącze jak zrozumiałam wspomagało działanie nawozu?

4. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

przypomnij sobie jaki byl wtedy ogolny klimat odnosnie tych drzewek,ja doskonale pamietam z jakim obrzydzeniem byly przyjmowane sekwoje(boababy)..po coz mi to potrzebne na farmie jak ja chcialem(am) dostac nowosc tsowa a tu takie paskudztwo a fe,,z powrotem do pociagu z nim

5. Anuszki

Anuszki Półbóstwo forum

Dokupiłam 33 płatki za floreny :eek: ale musiałam postrzelać ostatni raz xD
    A może 2 złote katarynki mieć zamiast pnącza podstawowego? Kurczaczki nie wiem, z dwóch złotych więcej będę miała PD niż z pnącza zwykłego.

Ostatnie edytowanie: 23 września 2015
    juliuszka lubi to.
  6. AsiaPelasiax

AsiaPelasiax Wielki mistrz forum

W tym Evencie zdobyłam: to co było z zakładce Różne i tylko rząd chmur. Itemów niestety nie mam, ale się nie przejmuję. Może jak będzie G&T to uda mi się upolować itemki. Pozdrawiam serdecznie i powodzenia dla tych którzy jeszcze walczą :)

7. toDzasta

toDzasta Komandor forum

moje osiągnięcie w grze, niestety brak dwóch itemów, bo 19 talarków zostało. Dziękuję za pomoc:)

8. juliuszka

juliuszka Generał forum

Dzieńdoberek !

Podpowiedzcie proszę, co najlepiej kupić ?

Mam
    a dojdzie jeszcze przynajmniej 54 talary.

Wszystkie pnącza mam i dodatkowo złotą katarynkę.
    Może kupić jakieś itemy dla kogoś na G&T ? Jakie ?

9. AnnDżelina

AnnDżelina Chodząca legenda forum

ja będe szukać itemów na pewno do srebrnego i brązowego pnącza i pewnie wiele osób także więc itemy z pewnością się przydadzą ja na brązowym mam tylko katarynkę beczki i piły będę szukać

0olimpia0 i juliuszka lubią to.
  10. polnygryzoń

polnygryzoń Hrabia forum

Otóż kochana, Ci co mnie znają w tej grze nie uważają mnie za zarozumialca. Właśnie to co zdobyłem ponadto zamierzam podarować moim sąsiadom, którzy albo krócej grają, albo wrócili do gry po dłuższej przewie. W mojej wypowiedzi nie ma nic poza stwierdzeniem suchych faktów. Tak było jak opisałem - jak był zielony pociąg miałem tylko ok. 3 mln sianogroszy a mimo to kupowałem klony i wrzucałem do pociągu bo uważałem, że nawozy zawsze będą przydatne. Teraz mi się spłacają. Podobnie ze wszystkimi innymi udogodnieniami. Jeżeli dają wymierną korzyść to staram się je zdobyć. Ot i moje zarozumialstwo czytaj strategia i nie zamierzam nikogo obrażać bo nie lubię tego nawet w wirtualnym świecie. A to już nie moja rzecz że BP się połapało, że dając zielony pociąg strzeliło sobie w kolano i dlatego nie daje, choć uważam, że powinien być dostępny.Trzymam kciuki za tych którzy jeszcze walczą.

Ostatnie edytowanie: 23 września 2015
  11. CosCiem1

CosCiem1 Okazjonalny autor

chciałabym miec taki problem:( mi brakuje 20 pieniażków na brazowe pnacze o reszcie nawet nie marze :(

12. jamperla

jamperla Zaawansowany

kup dla mnie zwykłą piłę bo mi zabrakło:)

juliuszka lubi to.
  13. .kotek999.

.kotek999. Zaawansowany

poraddy potrzebuję, mam 788 talarków - nie wiem czy kupić srebrne pnącze i dodatki (super, pasza itp,) czy złote pnącze i nic pozatym - do pełni szczęścia brakuje 15 pomponików lub jedna doba gry:) ale jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma:)

14. Megan

Megan Komandor forum

Zgadzam się, lecz chyba nie tylko niechęć graczy do drzewek powinna być brana pod uwagę przy ich ocenianiu.
    Jeżeli już o tym piszemy, to też trzeba wspomnieć o częstotliwości takich eventów, ile razy były pociągi z drzewkami a ile z zagrodami.
    Jak już o tym piszemy, to rozważmy wszystkie aspekty.
    Nie da się ukryć, że BP chce zarobić i spłukać graczy z SN przed dożynkami, itd. itp....

i tu się zgadzam, popieram Twoje słowa.

JJoanna lubi to.
  15. JJoanna

JJoanna Książę forum

Kup srebna pile i srebna katarynke - to się powymieniamy na G&T - akurat mam kilka przydatnych rzeczy :p srebne pnącze nabyłam i srebna beczke - ale na reszte już mnie nie było stać .

Mój poziom 87 , Wyspa 181

16. GruGru

GruGru Wyjątkowy talent

Real odciągnął mnie od eventu więc robiłam ile mogłam, wchodząc raz dziennie na farmę.
    Przed eventem myślałam że problemem będą pomponiki (główna cała w drzewach 20h, trochę drzew na baha, reszta w polach) - nawet myślałam, że potrzebny będzie turbo nawóz. Pomponików ciągle miałam nadmiar a z płatkami problem :p
    W niedzielę przerzuciłam się na superpola kosząc również część drzew na głównej i zaczęło się chlapanie (kasztanka nie mam, miłości SN ze szklarni też nie :( na szczęście była biała niewinność ;) - dwa zbiory dziennie z superpól).
    Siane kurki (mam wczesne dojrzewanie i miłość do wody) na farmie i zielona herbata na wyspie. Pozwoliły pouzupełniać płatki (tyle ile mogłam bez drzew nawozowych :) )

Miałam ponad 800 talarków czyli całkiem całkiem - srebrne pnącze w komplecie, TSy i SP z różnych. Za ostatnie 151 talarków pnącze brązowe i beczkę. Reszty (jak baaardzo dużo osób z tego co czytam) będę szukała na GT. (jak z TSa wypadną zimorodki to może się uda :p )
    Został mi 1 talarek, 1 pomponik i 17 płatków Jak na event trochę z doskoku to moim zdaniem poszło bardzo dobrze. 8)

17. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

tylko ze,,gdyby czestotlowosc tego mini eventu spowodowalaby spadek wplywow z sprzedazy wielu rzeczy a na to Bp nigdy nie pojdzie,dlatego wtedy gy pociag przyjechal pierwszy to bylem bardzo zdziwiony ,ze daja Nam takie rzeczy w sumie za free i na wiecznosc;) moim celem bylo zalesienie calej farmy tymi drzewkami co udalomi sie zrobic gdy 2 raz zawital na moja stacje:)

18. chrumcia91

chrumcia91 Chodząca legenda forum

mam pomponow na 3 piłki, za 4 minuty bede miała kasztankowe pnacze, wiec 3 zasiewy zrobie-zmaruje juz ten SN :p jeszcze troche zostanie w zapasie ale nieduzo :(
    moze jeszcze jeden item na pnacze albo dwa uda mi sie zgarnac, zobaczymy. mam nadzieje ze nic mi nie wyskoczy w miedzy czasie ze bede musiala wyjsc czy cos zrobic i zdaze porzucam piłeczkami :p

jamperla lubi to.
  19. chrumcia91

chrumcia91 Chodząca legenda forum

u mnie reszta farmy juz wrocila do porządku dziennego, zwierzaczki na lesnej sie robią :D zaraz odpalam pnacze

20. wolf031973

wolf031973 Książę forum

Uff, dobrze, że już koniec tego eventu. Jak dla mnie: nigdy więcej takich. Powiem wam, że do żadnej innej czynności na farmie nie czułam takiego obrzydzenia i zniechęcenia, jak to tej mini gierki. Już nawet ręczne zbieranie małych pól jest lepsze.
    Cieszę się z tymi, którym się udało i trzymam kciuki za tych, co jeszcze walczą.:)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.