Event Bawarskie Święto 2015

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Chris, 15 września 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Goldmaster82

Goldmaster82 Moguł forum

Est-orka wzięła to pod uwagę, bo 1 strzał to 2 płatki i 1 pompon.

est-orka lubi to.
  2. {Monia}

{Monia} Komandor forum

Ja tego nie ogarniam w czwartek zobaczę co i jak

3. .Farmerkaa.

.Farmerkaa. Koneser forum

Wiele nie osiągnę. Chcę zdobyć to najlepsze pnącze i może jakieś TSy albo kupon na kombajn.

gosiagosia60 i toDzasta lubią to.
  4. Menasa

Menasa Forum Pro

Ok zwykłe pilki i ekstra piłki.
    Ekstra daje podwójną ilość, ale trzeba ją zrobić z podwójnej ilości składników. Czyli nie wyjdzie na to samo?
    Po za tym czym są dodatkowe nagrody przy złocie? Będzie jakaś tabela? Mówimy o paru sg czy jest szansa na sp?

Ostatnie edytowanie: 15 września 2015
  5. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

jak zwykle mozna na cCiebie liczyc:) chetnie skorzystam z tych wyliczen:)
    a co do pomponikow to ja nie widze problemu,prawie 1000 drzewek powinno dac spokojnie z zbioru 200 szt a z premium bedzie ich 9 wiec powinno starczyc bo co do platkow to nie ma co pisac;):)

6. est-orka

est-orka Fanatyk forum

Ależ oczywiście, że wyjdzie na to samo ..pokazałam to w edycie mojego postu.
    Bawarskie Święto 2015
    Różnica, ale bardzo znacząca i przemawiająca na korzyść produkcji piłek premium jest taka, że
    przy piłkach premium potrzebujemy o połowę mniej trafień w zwierzaczki z dwiema monetami, aby uzyskać taką samą ilość talarków.
    A nie sądzę, że tak często te zwierzaki będą się pojawiały, dlatego są korzystne premium piłki.

A co do nagród ze złotej monety, tak pisze u nas
    [​IMG] za złotą monetę = 1 gwiezdny talary + dodatkowe specjalne nagrody (1000 PD, 1000 TPD lub 1000 SG)
    i są to tylko PD /TPD /SG , żadnej SP czy czegoś innego.
    Ale lepsze jest to, że jak doczytałam na innym forum to nie otrzymujemy wszystkich trzech specjalnych nagród z monety złotej...a tylko jedną z nich, czyli albo PD albo TPD albo SG + oczywiście talarek.
    EDIT.
    Teraz dopiero zauważyłam....u nas też pisze "lub"

7. -fifonik-

-fifonik- Zaawansowany

Teraz przestaje na razie zbierać Wielkie drzewa.

Piłki tylko złote będe robić. Szybsza produkcja w młynie (czas na dodatkową SP) oraz dodatkowy bonus za strzelanie nimi, no i mniej czasu spędzonego na strzelanie w tego podwójnego

renia111979, Nutka oraz est-orka lubią to.
  8. Goldmaster82

Goldmaster82 Moguł forum

Tylko, że w przypadku niecelnego strzału przy piłce premium jest 2 razy większa strata wypadajek. :)

11eveline, est-orka oraz czarsa lubią to.
  9. jaadao

jaadao Wyjątkowy talent

Czy piłeczki można robić również w młynie na Bahamie czy tylko na Farmie?

10. Agata00755

Agata00755 Chodząca legenda forum

według Angoli i Niemców i na farmie i na wyspie :p

11. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

12. dotikampo

dotikampo Fanatyk forum

Planuję zdobyć wszystkie 3 pnącza (oczywiście z itemami), wszystkie nagrody z puli różne i itemy z Oktoberfest 2012 (nie wiem po co, ale ich nie mam, może się przydadzą).

Łącznie 2.415 talarów czyli mniej więcej tyle samo wypadajek z pól i połowa z tego wypadajki z drzew - przy założeniu, że będę zawsze trafiać w podwójne talary.

Tak na oko to chyba do ogarnięcia. Nie mam premium, na początek wrzucę wszędzie drzewka (świętych xxl-ek nie zamierzam usuwać) i zobaczę co z tego wyniknie. Później się zastanowię co dalej. Może - jeśli wypadajki z drzew będą dobrze lecieć - rozszerzę swoją chęć posiadania na nadliczbowe itemy?

13. jaadao

jaadao Wyjątkowy talent

14. est-orka

est-orka Fanatyk forum

A proszę bardzo :)
    Mam jednak wątpliwości czy uda mi się zrealizować plan zdobycia nagród, jaki sobie założyłam.

A to nie ulega wątpliwości.;)
    Uważam, że trudność tego eventu nie będzie zależała od celności ..... a jeśli jednak tak, to będziemy ćwiczyć "oko";)xD

Edit.
    Na innych forach pisze, że będzie dwa zwierzaki dające 2 x monety
    w naszym pokazany jest tylko ten:[​IMG]

15. -fifonik-

-fifonik- Zaawansowany

Na filmiku z poradnika też tego czerwonego uszatka ciągle widać na środku

est-orka lubi to.
  16. Dahag

Dahag Naśladowca mistrzów

Ktoś mógłby wyjaśnić raz a dobrze o co chodzi z tym pnączem. Z tego co ja zrozumiałem to można je kupić tylko raz, a więc po zakupie złotego pozostałe dwa przestaną być aktywne. W takim wypadku wyliczenia est-orki są nie do końca miarodajne bo odpadają nam dwa rzędy po 80 talarków (a jak ktoś nie ma ambicji mieć "nadmiarowej" ilości itemków na pnącze to z 1790 talarków robi się tylko 770).

No i w poradniku jest chyba błąd. Na grafice widać tajemniczego stajennego z zimorodkami a w opisie jest zamiast niego zagadkowe drzewo "RIO"

17. chrumcia91

chrumcia91 Chodząca legenda forum

są trzy pnącza do wygrania

18. ShakeWave

ShakeWave Wyjątkowy talent

Jak np. złote kupisz raz to nie będzie już do kupienia, ale pozostałe dwa będą (też po razie).

godia17 lubi to.
  19. est-orka

est-orka Fanatyk forum

Rzędy pnącza są trzy do wygrania: zwykłe + srebrne + złote.
    Błąd w poradniku już został poprawiony.

Zgadza się:) ....nie obejrzałam filmiku, mój błąd:oops:

Poczytałam tu i tam.
    I maksymalna ilość talarków z jednej piłki czyli z 15 strzałów to:

zwykła piłka = 23 talarki (4 x [​IMG] + 3 x [​IMG] + 8 x [​IMG] )

premium piłka = 54 talarki ( 3 x [​IMG] + 12 x [​IMG] )
    Potwierdza to moje przekonanie, że premium są bardziej opłacalne.

Ostatnie edytowanie: 16 września 2015
  20. yogi16296

yogi16296 Wyjątkowy talent

witam. mam prośbę - jak już ktoś zdobędzie 2 pnącza niech napisze na forum. bo jakiś niedoczytany jestem. nie sadzę abym dał radę na 2 + inne ale spróbować można. pozdrawiam

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.