Event Bawarskie Święto 2015

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Chris, 15 września 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

zasada jest taka sama jak z roslinami liczy sie czas wzrostu (podstawowy) a nie wartosc pd

2. Goldmaster82

Goldmaster82 Moguł forum

Przejrzałem dokładnie poradnik i nie wiem nadal czy to będą 3 pnącza?
    Może mógłby ktoś to jednoznacznie wyjaśnić.

3. Agata00755

Agata00755 Chodząca legenda forum

Pnącze nr 1:
    Rząd na Cudownym Pnączu

4000 PD i 4000 TPD co 10 godz

Pnącze nr 2 (srebrne)
    Rząd na Cudownym Pnączu

4500 PD i 4500 TPD co 10 godz

Pnącze nr 3 (złote)
    Rząd na Cudownym Pnączu

5000 PD i 5000 TPD co 10 godz

4. Goldmaster82

Goldmaster82 Moguł forum

Dzięki Agata za wyjaśnienie.
    Może zmyliło mnie to, że zawsze było 1 pnącze do wygrania, a srebro i złoto kojarzy się raczej z jakimiś ulepszeniami podstawy. :)

5. .Robaczek.

.Robaczek. Generał forum

Niby o tym wiem ale jakoś mi się wydaje że z drzew z wyższych leveli lepiej będzie lecieć... ale dobrze że poczytałam forum zanim zaczęłam szaleć w sklepie.. zamiast tracić fortunę na klony popatrzę jakich owoców mam najmniej i te drzewa dokupię będą dwie pieczenia na jednym ogniu. Dzięki :p

6. Menasa

Menasa Forum Pro

Serialnie? Zawsze myślałam, że pd. Czyli dopalacze są zupełnie niepotrzebne?

7. est-orka

est-orka Fanatyk forum

Dzień dobry wszystkim:)
    Norbi :).... co do drzewek mój plan jest taki sam, dzisiaj wieczorem wystawiam 20-stogodzinne na podwójny zbiór po starcie eventu.
    Po zbiorze zdecyduję czy nie przejść na Wielkie drzewa.

Event ciekawy... ale trochę pracy będzie wymagał.
    Policzyłam trochę co chciałabym zdobyć i ile wypadajek na to potrzebuję i wynik taki wyszedł.
    Wyliczenia są dla zwykłych piłek i trafień w pojedyncze monety.
    Trafiając w zwierzaczki z podwójnymi monetami potrzebna ilość wypadajek znacznie się zmniejszy.

Rzędy + itemy = 1790 talarków = 120 piłek / płatki = 3600 + pompon = 1800
    Różne = 225 talarków = 15 piłek / płatki = 450 + pompon = 225
    Itemy złote = 690 talarków = 46 piłek / płatki = 1380 + pompon = 690
    Itemy srebrne = 520 talarkow = 35 piłek / płatki = 1050 + pompon = 525
    Itemy zwykłe = 340 talarkow = 23 piłek / płatki = 690 + pompon = 345

Produkując piłki premium i trafiając tylko w zwierzaki z podwójną monetą możemy znacznie obniżyć ilość potrzebnych wypadajek.

Powodzenia wszystkim życzę:)

EDIT.
    Policzyłam ile potrzeba wypadajek (tzn. ile ich potrzeba aby zgarnąć wszystkie te nagrody, które wymieniłam powyżej) trafiając tylko w zwierzaki z podwójną monetą:
    Z jednej piłki premium trafiając tylko w podwójne monety mamy:
    15 x 4 ( bo dwa razy jako premium i dwa razy jako podwójna) = 60 talarków
    Czyli 3565 : 60 = 60 piłek
    Produkcja:
    60 x 60 płatków = 3600 płatków
    60 x 30 pomponów = 1800 pomponów

Z jednej piłki zwykłej trafiając tylko w podwójne monety mamy:
    15 x 2 = 30
    Czyli 3565 : 30 = 120 piłek
    Produkcja:
    120 x 30 płatków = 3600 płatków
    120 x 15 pomponów = 1800 pomponów

Jak widać na zwykłe piłki i na premium piłki potrzebujemy taką samą ilość wypadajek.
    Tylko problem z trafieniem może być ;)xD

Ostatnie edytowanie: 15 września 2015
  8. olkaa001

olkaa001 Komandor forum

czy ja dobrze rozumuje , ze powinno sie stawiac drzewa bez nakladek xxl, same zwykle???Nigdy tego nie sprawdzalam hmmm

9. est-orka

est-orka Fanatyk forum

Tak...drzewka zwykłe, bo mają dłuższy podstawowy czas wzrostu.

10. magda2007

magda2007 Książę forum

A jakieś porady dla tych co nie maja premium? Bo nie mam pojęcia jakie drzewa będą lepsze.

11. Kathea

Kathea Baron forum

Owszem, podstawowy czas wzrostu zwykłych drzewek jest dłuższy, ale z drugiej strony xxl można zebrać 2x dziennie jak się ktoś postara, więc czy w efekcie końcowym xxl nie wyjdą na plus jeżeli chodzi o ilość wypadajek?

Sekme i est-orka lubią to.
  12. gosiagosia60

gosiagosia60 Chodząca legenda forum

Tak patrzę na wyliczenia Oreczki i słabo to widzę-tyle wypadajek,to chyba utopia o_O Coś mi się wydaje,że będzie weselej niż w rybnym evencie na forum ;)

13. Goldmaster82

Goldmaster82 Moguł forum

Obliczenia zgadzają się w 100%.
    Tylko teraz trochę gorsza wieść (przynajmniej dla mnie). Dziennie przy standardowym evencie mam 150-200 wypadajek. Tu potrzeba 10755. Czyli u mnie optymistycznie zakładając przez 6 dni wypadnie około 1200, co oznacza że w porywach mogę wykonać event w 11,1%! :(

14. AnnDżelina

AnnDżelina Chodząca legenda forum

ja póki co porywów liczyć nie będę strzelam focha na ten moment co do takiej formy eventu wypadajki i strzelanko - zadaję sobie pytanie gdzie ja jestem xD poczekam zobaczę jak będzie, może jak was poczytam to mi foch przejdzie

15. jan180354

jan180354 Forumowy żółtodziób

Z zagrod nie beda wypadaly

16. est-orka

est-orka Fanatyk forum

Dlatego pisałam, że wymaga pracy ten event , bo tylko na pierwszy rzut oka wygląda on na łatwy.

17. {Monia}

{Monia} Komandor forum

A wzięłaś pod uwagę to, że z jednej piłki mamy 15 strzałów?
    Bo coś dużo tego.

zagma i est-orka lubią to.
  18. est-orka

est-orka Fanatyk forum

Różnica może być niewielka...porównując 1 zbiór zwykłych z dwoma zbiorami xxl-ek. Ale przy zbiorach w ciągu kilku dni lepiej zbierzemy wypadajki ze zwykłych drzew.
    Poza tym, ja osobiście stawiam dzisiaj drzewka 20-godzinne jako przygotowanie do eventu, jako pierwszy zbiór zaraz po starcie eventu.
    Czy nadal zostawię je czy zmienię na Wielkie zdecyduję po zbiorze.
    Wszystko zależy czy dobrze polecą wypadajki:)
    Może kurek będzie odkręcony na max. ;) .... ale kto w to uwierzy;)xD

19. chrumcia91

chrumcia91 Chodząca legenda forum

co event to to samo " to nie pd wpływa na wypajadaki tylko czas wzrostu? " i zdziwienie :p
    ja mam u siebie prawie wszystko w xxl-oprócz tych ktorych nie maja takowych ulepszen no i nie wszystko na bahamie i tak mysle co tu zrobic.... chyba powystawiam wsio jak idzie i zobaczymy :p mam na obecną chwile176 drzew wystawionych i 104 pola-bez lesnej polany gdzie są obecnie zagrody(no i drzewa), i mysle czy zamiast tych zagrod drzewa dac czy pola....chyba lepiej drzewa...

20. Nutka

Nutka Komandor forum

Dzięki za piękne wyliczenia :). Właśnie od dłuższego czasu się zastanawiałam jak to jest z tymi piłkami :p. Nie mogłam się doliczyć co dają premiowe. Dzięki Tobie już wiem :), szybciej można dojść do celu kosztem ewentualnie niewielkiej ilości złotych liści :D. Dziękuję :inlove:.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.