Bahamarama

Discussion in 'Dyskusje o grze i nie tylko' started by chris975, Aug 30, 2014.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
  1. Keczmer

Keczmer Aktywny autor

Dzisiejsza nagroda z Kalendarza Adwentowego może trochę, troszeczkę, osłodzi cierpienia związane z posiadaniem Bahamy. :p

Osiem drzewek, no, no, ale się BP szarpnęło!
    Moje najlepsze drzewko to Kakaowiec XXL - najwięcej PD daje, mam go z sadzonki oczywiście.
    Może się coś lepszego trafi? ;)
    Potrzebuję 65 tys. TPD do następnych pięciu ZB - a tych ZB potrzebuję aż 107 (!!), żeby odsłonić 4 część pola! :(
    To przecież 22 poziomy!!! Załamać się można.... :cry:

amdep likes this.
  2. blazers

blazers Wszystkowiedząca wyrocznia

W sumie to sam nie wiem co mam dodać .... może to ?

Miałem kiedyś partnerkę , nudną do nieprzytomności , irytującą i .... no nie , ohydna nie byłaxD.
    Pewnie zauważyłaś , że piszę w czasie przeszłym.

Na tym Forum podano już dużo pożytecznych rad , na starym było tego jeszcze więcej , czasami warto poczytać , a jak jest za nudno (trudno?) to .....
    Baha nie jest taka zła jak ją malują , a banany ...... uwielbiam , są takie smaczne i pożywne.
    Więcej uśmiechu i optymizmu w podejściu do rozrywki (jakby nie patrzeć);).

3. amdep

amdep Moguł forum

A ja się zgadzam, że Bahama jest nudna i irytująca - żadne, najlepsze nawet rady nie pomogą, bo jest to zwyczajnie źle pomyślane przez BP.
    Żadna rozrywka to nie jest - sama nie wiem, dlaczego w ogóle coś tam robię.

Na farmie lubię coś sobie zaplanować i realizować to pomału - w czym przeszkadzają "eventy" (angielskie słowo, a można używać bez tłumaczenia... :p ), ale nie wszystkie robię, to też marna rozrywka, zawsze za mało różnych "wypadajek".
    Lubię stałe misje w Spółdzielni - to konkretny cel, pod który można zaplanować zakupy i zajęcia na dłuższy czas.

Na Bahamie nie ma nawet co zaplanować - udało mi się wreszcie zdobyć zieloną herbatę, ale do misji potrzeba jeszcze pandanusa - 35 ZB, mam dopiero 15.... czyli jeszcze 4 poziomy, do następnego brak 143 tys. TPD, czyli na przykład 57 sztuk czerwonego kruszonu.
    A ile TPD będzie potrzeba do trzech kolejnych poziomów?

Oczywiście, wszystko jest do zrobienia... ale gdzie tu "rozrywka"? :p

Ale dzisiejsze drzewka to bardzo miły prezent. ;)
    Chwilowo Wianowłostki, Karoby i Papugowce są w pasku, bo mi paszy zabrakło, ale i tak kolejnymi drzewkami nie pogardzę! :D

Konwalia and Keczmer like this.
  4. iwonanana

iwonanana Baron forum

Baska to tez farma, jak nie ma ewentow, rosna drzewka do smutasa i roslinki do paszy dla wielbladow i pand, na rynku schodza. Nie nudze sie , bo lubie niespodzianki. Pozdrawiam.

5. Arczi999

Arczi999 Fanatyk forum

No no ladnie dali 8 sadzonek a w nich trafilem granatowca XL i XXL :p

Last edited: Dec 18, 2014
    Keczmer likes this.
  6. picantinio2012

picantinio2012 Półbóstwo forum

trzeba jeszcze sprzedawać w spółdzielni, lecą dodatkowe pkty..

7. Keczmer

Keczmer Aktywny autor

Gratki :)
    Ja trafiłam zwykłego Granatowca, to już mój szósty - świetnie, misja "Magiczna wędrówka" pójdzie trochę szybciej! :)
    A z tej ósemki trafiłam też Papugowca i Cedrat - nie miałam, świetnie że już mam. :)
    Reszta zwykłe, ale też dobre - jak mi się nie chce nic robić na Bahamie, wysadzam wszystkie drzewa, a jeszcze nie mam całej zapełnionej.

iwonanana - ja to nie ten poziom na Bahamie... żadne pandy, żadne wielbłądy... :p

blazers - jak idę do kina na komedię, to oczekuję, że będzie zabawna, a nie że ja mam sobie sama tę "rozrywkę" zapewnić swoim podejściem do niej.

To rozrywka jest właśnie po to, żeby wywołać uśmiech i tym samym zapewnić na czas jakiś więcej optymizmu. Nie odwrotnie. :p

MOD_Kleopatra and amdep like this.
  8. chrumcia91

chrumcia91 Chodząca legenda forum

ja dostalam dzis 2x guawe xl, mandarynke xl, pitaje xl, papugowca-nie mialam wie sie ciesze:D, orzesznice, kiwi xl, bananowca xl....mialam nadzieje na cedrat :p no ale nie jest źle ;)

9. amdep

amdep Moguł forum

Też miałam nadzieję na Cedrat...

No trudno, nie ma. Jedyne lepsze to Kumkwat XXL, pozostałe zwykłe drzewka - gdyby był "expres" to chyba też się przydadzą, nie wiem nawet, jak to tam jest, co można wymienić, a co nie. ;)

10. Kasialka

Kasialka Generał forum

U mnie prawie same karambole >:(

11. Konwalia

Konwalia Wielki mistrz forum

Trafna odpowiedź!

amdep likes this.
  12. -barubar-

-barubar- Okazjonalny autor

To mi przyfarciło, bo trafiłem cedrat, karob i wianowłostkę. Do tego 3 granaty. Szkoda, że nie było wysokich XXL ale jak na moje szczęście w TS to i tak mega wyczyn.

azikowo, amdep and chrumcia91 like this.
  13. amdep

amdep Moguł forum

Pnącze zaczyna całkiem ładnie pomagać na Bahamie. ;)

Z wszystkich gałązek dających TPD wychodzi mi jednorazowo 14.190 TPD.

To rozumiem, wreszcie w BP ktoś poszedł po rozum do głowy. :p

Brakuje mi 3 poziomy, a dokładnie 12 ZB, żeby odkryć drzewko pandanusa, żebym mogła zrobić misję w spółdzielni dającą TPD. Mam już zieloną herbatę, wreszcie...

Z tymi TPD z pnącza pójdzie troszeczkę szybciej...

14. Sookie

Sookie Chodząca legenda forum

A ja lubię Bahamę. Czytałam ze zrozumieniem porady na starym forum,czytam ze zrozumieniem porady na nowym forum i spokojnie przechodze poziomy ..jeden na plus minus 2 tygodnie. Czasem szybciej.:)Na prawdę warto poczytać poradnik:)

15. ma-ter

ma-ter Komandor forum

u mnie też poziomy wyspowe to kwestia ok 10 dni.... czasem troszkę szybciej.... więc nie jest źle:)
    rafa jeszcze czeka więc może uda mi się wszystkie drzewka z ostatniej komnaty odkryć przed jej wprowadzeniem:)
    a jak będą potrzebne ZB dla rafy to będę się martwić wtedy:)

gosiagosia60 likes this.
  16. garfild9755

garfild9755 Stały bywalec

Sookie a gdzie ten poradnik i doradz jak zdobyc te banany:oops:

Last edited: Dec 27, 2014
    amdep likes this.
  17. matimati2004

matimati2004 Czeladnik forum

dosyć dawno nie byłam na bahamie i ogólnie na farmie w związku z czym mam pytanie skąd można wziąć zagrodę dla pand. Mam zółtą zagrodę i mam tokarnię pałeczek ale nie mam zwykłej podstawowej zagrody. Proszę o pomoc

18. Mariolka7214

Mariolka7214 Wszystkowiedząca wyrocznia

kupisz w sklepie na wyspie- czerwony koszyk

19. matimati2004

matimati2004 Czeladnik forum

Dziękuję bardzo- oczywiści najprostsze rozwiązanie nawet nie przyszło mi do głowy

cyfrzakk likes this.
  20. MOD_Magiczna

MOD_Magiczna Guest

nie wiem czy o ten chodziło, ale tu jest poradnik odnośnie Bahamy: https://board-pl.farmerama.com/index.php?threads/bahamarama-od-a-do-z.10399/

a tu cytat:
    "*Skąd wziąć złote banany?
    5 szt złotych bananów otrzymujemy po przejściu każdego poziomu.
    Złote banany mogą być również nagrodą w niektórych eventach.
    Do zakupu za żetony w Wesołym miasteczku Renza (5 x złoty banan)
    1 szt złotego banana dają również itemy: Kociana Jones (co 120h) i Świątynia Złotego Banana (co 168h)."

amdep likes this.