Baby boom (drzewo) Słodkie maluszki

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika kobieta15, 14 maja 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. kobieta15

kobieta15 Czeladnik forum

Swego czasu dawno temu wykupiłam tą opcję na drzewie. W opisie jest: z 20% prawdopodobieństwem po zakończeniu hodowli otrzymasz 4 zwykłe zwierzaki lub też znajdziesz czasem przypadkowe zwierzę hodowlane". Opcja ta często nie działa. Pisałam już w tej sprawie do PT, ale nic się nie poprawiło. Widocznie BP liczy na to, że gracze nie będą zwracać na to uwagi. Chciałabym też się dowiedzieć, czy ktoś z graczy sprawdzał zegar, gdy są jakieś zadania na czas lub np. działanie młyna, kombajnu, zbioru roślin. Wielokrotnie zauważałam, że czas ten jest wydłużany na niekorzyść gracza. Są to krótkie czasy np kilkanaście lub kilkadziesiąt sekund 1-2 minuty, jednak w skali gry i ilości graczy na pewno jest to z zyskiem dla BP.

AsiaPelasiax lubi to.
  2. {Monia}

{Monia} Fanatyk forum

Co do runy średnio raz na 5 oaz powinnaś mieć dodatkowe zwierze albo zwrot. U mnie ta runa działa, widzę to gdy postawię np. z 20 oaz. W przypadku jednej bądź dwóch może być to niezauważalne i nieodczuwalne.

Co do zegara, co dokładnie zauważyłaś?

3. AsiaPelasiax

AsiaPelasiax Wielki mistrz forum

Ja zauważyłam że przy włączeniu kombajnu na np 3 godziny zamiast zegaru z czasem 03:00 wyskakuje od razu 02:59 lub 02:58>:(

4. =kalina=

=kalina= Chodząca legenda forum

Asiu, przecież to logiczne, że nie pokaże się na zegarze 3h, ponieważ już sekunda lub wiecej upłynęło od włącenia, wiec masz np 2h59min i 59sec, dlatego wyswietla się czas 2:59, a jeśli spojrzysz później, ro 2:58 :)
    Co do Runy, to Monia, ma rację. Ustawcie więcej oaz, a będzie to widoczne, przy mniejszej ilości, trudno to zauważyć :)

{Monia} i AsiaPelasiax lubią to.
  5. {Monia}

{Monia} Fanatyk forum

Fakt i przy końcu działania, gdy pozostanie np. 55 sec to nie pokaże się 00:55 tylko 00:00.

6. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Graczom dziękuję za pomoc.

kobieta15, jeśli chodzi o bonus dla oaz miłości,to jest tak jak napisała {Monia}.Bonus ten to 20% prawdopodobieństwo z jakim podczas mini-eventu Baby boom możesz otrzymać dodatkowe zwierzę hodowlane,więc wynika z tego,że nie z każdej postawionej oazy takie dodatkowe zwierzę otrzymasz.Tak jak jest to napisane w poradniku >>>KLIK<<<: "Zaznaczam, iż mamy na to 20% szans, więc nie za każdym razem musimy otrzymać bonus".
    A jeśli chodzi o czas produkcji np... w młynie to przy użyciu np...bonusu z pnącza ,skrócony czas produkcji jest tylko w czasie działania bonusu.Po tym jak bonus przestanie działać,czas produkcji jest dłuższy.Zapoznaj się proszę z poradnikiem :>>>KLIK<<<

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

Edycja : Jak dobrze zauważyła i zwróciła mi na to uwagę {Monia} -bonus z runy "Słodkie Maluszki" działa zawsze podczas każdej hodowli w oazach a nie tylko podczas mini-eventu Baby-Boom i zawsze jest to 20% szans na dodatkowe zwierzę hodowlane.Bardzo przepraszam za wcześniejszą błędną informację.

Ostatnie edytowanie: 14 maja 2015
  7. kobieta15

kobieta15 Czeladnik forum

Nie, dziękuję.

8. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Bardzo proszę i skoro nie masz już pytań to temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.