Błąd -Pasek -Pole informacyjne

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika welkas1970, 1 maja 2025.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. welkas1970

welkas1970 Młodszy ekspert

Dobry Wieczór .Obserwuję dokładnie cały czas forum i wstrzymywałem się z napisaniem tego tematu ponieważ myślałem , że może ktoś inny z graczy poruszy ten problem ale widzę, że nie ( nie wiem , może ten błąd występuje tylko u mnie ) . Otóż chodzi o to, że pasek informacyjny który wyświetla się albo przy kursorze myszy albo u góry po kliknięciu w pole puste lub z rośliną, jakieś drzewo , jakąś zagrodę lub jakiś warsztat zaczął mniej więcej od tygodnia czasu bardzo szybko znikać a tak przecież nie było , tzn., klikam w coś i ta informacja czyli ten pasek , czyli pole informacyjne znika ekspresowo tzn. po ok. pół sekundy ,a przecież był on wyświetlany na dłuższą chwilę , nie pamiętam dokładnie ale chyba był wyświetlony do momentu kliknięcia w coś innego . Jest to błąd ,coś się stało z tym paskiem . Ze swojej strony dodaję , że mam bardzo dobry sprzęt , Internet i na bieżąco czyszczę swój komputer z tych ciasteczek , rejestr itd. właśnie programem Ccleaner . Aż dziwie się , że do tej pory nikt tego nie poruszył chyba , że rzeczywiście zaczął ten błąd występować tylko u mnie. Proszę o pomoc .

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Witaj welkas1970.

Domyślam się, że chodzi Ci o podpowiedzi w chmurkach (w grze).

Sprawdź proszę w ustawieniach zaawansowanych i włącz wybraną opcję, np. Pokaż tooltipy czy też opcję 4 i/lub 5:

Ustawienia zaawansowane:

Po włączeniu wybranej opcji kliknij Zapisz.

Daj znać czy to rozwiązało problem?

3. welkas1970

Nie nie o to mi chodzi . Chodzi o ten pasek z informacjami wszystkimi tzn: jaki będzie zysk z danego pola czy drzewa czy zagrody , ilość pd jaką otrzymamy przy zbiorze , pozostały czas wzrostu oraz co zostało użyte czyli np : woda , nawóz , super nawóz i super nawóz zosi . Znika to ekspresowo , jeżeli trzymam wciśnięty przycisk myszy to jest to wyświetlone i nie znika ale jak tylko puszczę przycisk myszy to znika od razu mnie więcej po pół sekundy . a przecież tak nie było , powinno to być wyświetlone dłużej tak jak było . Tą opcję "pokaż toolipy" mam cały czas włączoną a opcja która dotyczy tego paska czyli " Ukaż pole informaczyjne przy kursorze myszy " jest u mnie cały czas wyłączona .

4. SMOD_Atena

W takim razie zaznacz przy tej opcji Wł. czyli włącz i zapisz ustawienie. Przy takim wyborze informacja w chmurce powinna pojawić się po najechaniu kursorem np. na pole.

Sprawdź to proszę i daj znać.

5. welkas1970

Ale nie chodzi o to , że ona się nie pojawia wcale bo się pojawia tylko natychmiast znika . a ta opcja przecież nic nie pomoga bo ona zmienia tylko położenie tego paska czy będzie przy kursorze myszy czy wyżej . przecież po najechaniu na coś kursorem , to ten psek z tymi wszystkimi informacjami wyświetlał się dłużęj a nie , że wyświetla się i jeżeli nie trzymam wciśniętego przycisku myszy to natychmiast znika . No przecież to jest błąd. jeszcze dosłownie tydzień temu było ok .

6. SMOD_Atena

A jak masz zaznaczoną opcję pod cyfrą 4?

Jeśli masz wł. to zaznacz wył. czyli wyłącz i zapisz.

7. welkas1970

to pomogło , może przypadkowo sobie tą opcję włączyłem . Dziękuję bardzo . To wszystko. Można temat zamknąć . Spokojnej nocy .

8. SMOD_Atena

Bardzo proszę i temat zamykam. Spokojnej nocy.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.