Opinie Asy przestworzy

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika TL_Mouse, 6 marca 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Nowe zwierzę domowe czyli jajo.
    Do kupienia za banany w ramach aktualizacji na wyspie.
    Związek z leniwcami w zagrodach żaden.

leloszek373 i grakula16 lubią to.
  2. pomponiada

pomponiada Zaawansowany

u mnie wypadajek z dzikiej róży i melona w ilości 294 sztuki- pokręciłam 249:)

3. frixi77

frixi77 Ambasador forum

Dziekuje :)

zzizzie i leloszek373 lubią to.
  4. malgos63

malgos63 Stały bywalec

Ja bym chciała te itemiki:pale co ja tam wiem;)

zzizzie lubi to.
  5. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

obliczenia robilem dla szesciu lak przy zalozeniu ,ze bylo postawionych na kazdej lace 30 johnow,,,ale z tego co piszesz bylo ich o wiele mniej...
    ilosc pol..
    1120-180= 920

leloszek373, -agax3- oraz Dotti lubią to.
  6. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

No nie żartuj xD
    Może jakoś je dla ciebie zdobędę... bo robić eventu to mi się naprawdę nie chce ;)

bogusiania i malgos63 lubią to.
  7. dotikampo

dotikampo Fanatyk forum

O ile dobrze pamiętam Dotti ma wszędzie (może oprócz jednego poletka) eventówkę. Zbiera ręcznie te 30 poletek, stawia Jaśki, zbiera całość i przechodzi na kolejne poletko powtarzając procedurę. Skuteczność tego towarzystwa nie przestaje mi imponować mimo oczywistej kłopotliwości takiej operacji... No cóż, dla mnie jako posiadaczki zerowej ilości Jaśków to czysta teoria :D

8. -norbijas-

to zmienia postac rzeczy;) chociaz na taki hardcore bym i tak nie poszedl,,,xD

9. dotikampo

dotikampo Fanatyk forum

A tam nie poszedłbyśxD Ja powoli robię w myślach przegląd dobytku (wirtualnego) i zastanawiam się na co by te Jaśki łowić...

leloszek373, abc2016 oraz olgs3 lubią to.
  10. Dotti

Dotti Wielki mistrz forum

Jaśki za każdym razem przestawiam, przed przestawieniem zbieram roślinność z odpowiedniej ilości pól, usuwam je i stawiam itemy. W użytku były więc wszystkie pola (poza tymi, na których stały itemy-ulepszacze). :) Patrząc na to w podany przez Ciebie sposób - jak dla mnie w sumie bardziej miarodajny - z pól, które zebrałam wcześniej - przed postawieniem tam JC - wyleciało łącznie jakieś 35-45 kanistrów (dokładnie nie pamiętam, a w dzienniku zdarzeń nie mam już niestety informacji na ten temat). :) Można więc przyjąć, że z czysto "johnowego" zbioru miałam około 715-725 kanistrów. A więc 920-715 =205 (czyli wypadajka nie wyleciała z około 22% poletek) lub 920-725 = 195 (czyli kanister nie pojawił się w przypadku 21% pól). :)

Z pomocnikami w sumie idzie to dość szybko. :D Prawie wszystko - poza oczywiście zbiorem niezbędnych poletek i ich usuwaniem jest zautomatyzowane. ;)
    Ja zawsze patrzę na to z perspektywy tych osób, które wszystko zbierają ręcznie - w odniesieniu do tej opcji i tak się zbytnio nie napracuję. ;) Internet mam szybciutki, więc cała "procedura" trwa dosłownie kilka minut. Dwa razy w ciągu eventu mogę się poświęcić. :p

11. -norbijas-

akurat jesli chodzi o wypadajki jestem konserwatywny,,,szklarnia...mikser,,kasztan....kolejnosc celowa i zamierzona;)

leloszek373, Bilonge oraz dotikampo lubią to.
  12. kasia6100

kasia6100 Mistrz forum

Ja też niestety nie mam ani jednego Jaśka i muszę sie zadowolić tym co mam... szkoda trochę bo napewno by to podgoniło pracę...ani Jaśków ani kasztanka nie jest mi dane mieć bo jak było do zdobycia to ja wtedy przerwałam granie... no cóż..ale jakoś sobie radzić trzeba

bogusiania i MKMK2002 lubią to.
  13. malgos63

malgos63 Stały bywalec

:)żartowałam szanuję Twoje lenistwo;) ale dziękuję za chęci:inlove:

leloszek373 i zzizzie lubią to.
  14. Bilonge

Bilonge Wszystkowiedząca wyrocznia

No mało. Liczyłem że z rośliny rosnącej 21 godzin wypadnie wiecej. No nic. Za chwilę posieję na małych polach i będę zbierał wymaganą ilość. Jutro sobie popatrzę na spokojnie na nagrody i zastanowię które paliwo wybrać.

leloszek373, abc2016 oraz olgs3 lubią to.
  15. SperanzaE

SperanzaE Baron forum

Lnicznik rośnie, słonecznik też, bo mam go za mało, a kanistrów 266 na początek wypadło. Koty poszły spać.
    Ale hipcie nie! Te się dalej nad wodospadem pluskają.

leloszek373 i olgs3 lubią to.
  16. kasia6100

kasia6100 Mistrz forum

hehe...też jeszcze na obecną chwilę sieje słonecznik bo lnicznika za mało żeby obsiać wszystkie pola

17. dotikampo

dotikampo Fanatyk forum

OK., szarotka zebrana. W sumie mam 301 kanistrów, czyli sporo jak na moją farmę, która zwykle przy wypadajkach "na start" trochę kuleje... Może dlatego, że wodospady i połowa leśnej "robią swoje" i raczej mało wypadajek dają (teraz większość to krótkie zwierzaki).

18. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

19. -Fantazja-

-Fantazja- Okazjonalny autor

W pos 89 jest napisane ze z wodospadow rowniez leca kanistry- wiec jak to jest ze w ogloszeniu brak takiej informacji?

20. kkowalczykzdw

kkowalczykzdw Czeladnik forum

301 wypadajek, więc nie jest najgorzej

niestety cena słonecznika spała z wczorajszych 960sg na 440... :(

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.