Opinie Asy przestworzy

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika TL_Mouse, 6 marca 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. akinomrd

akinomrd Chodząca legenda forum

Szybko ,łatwo i bezproblemowo-lubię :)
    Madziaaaa gdzie położyłaś hamak????
    Bez kasztana.Bunus +200% na 12 h pomógł
    Farmerom życzę jak zwykle samym kanistrów i lotów bez turbulencji :)

2. dotikampo

dotikampo Fanatyk forum

Wypadajki sypią tak ładnie, że chyba polecę swoim max planem:) Zacznę latać jutro rano, jak już upewnię się, że wypadalność to nie był wypadek przy pracy i nikt niczego nie przykręcixD Trochę roślin na to pójdzie, ale jakoś przeżyję zablokowanie farmy pod event. Lubię to latanie, trochę się pobawię:)

3. zagma

zagma Chodząca legenda forum

A co jest napisane w poradniku??
    Bo mi sie zdaje, że:
    wszystkie nagrody są podwójne, z wyjątkiem rzędu Cudownego Pnącza.

Pod schodami, gdzie jego miejsce :p. Popo będziesz się musiała posunąć, bo koniec widzę xD.

4. ~czarodziejka

~czarodziejka Wszystkowiedząca wyrocznia

Czytałam ale jak najechałam na paliwo to nie pokazywało mi x2 tak jak przy innych prezentach więc wolałam się upewnić, dzieki :)

leloszek373 i olgs3 lubią to.
  5. lux52

lux52 Czeladnik forum

hej ci co ukończyli event jakieś wskazówki jak szybko ukończyć tą misję ? oprócz bawienia się w szklarnię

Zwierzaczek2311 lubi to.
  6. olgs3

olgs3 Chodząca legenda forum

To ja wiem ,niektore nagrody nawet omijalam jadac na xl i o to mi chodzilo

7. SperanzaE

SperanzaE Baron forum

Ja jeszcze jestem na samym początku pierwszego wyścigu. Zapomniałam wieczorem zebrać eventówkę i na Wyspie została do rana ale i tak sporo kanistrów wypadło. Nie pamiętam ile ich wczoraj zostało ale dzisiaj, jeszcze przed zbiorem goździków, miałam ich ok. 300 i w młynie 14j zwykłego paliwa dorobiłam.
    W każdym razie naklejka zdobyta :)

8. duzy6666

duzy6666 Generał forum

a ja nie wiem czy uda mi się ukończyć ten event :(wczorajsze błędy skutecznie zablokowały mi Baśkę na kilka godzin bo ustawiłam pod nową misję i szkoda mi było zebrać :eek:no cóż "chytry dwa razy traci":eek:gałązka nie jest znowu taka rewelacja;)mieć nie muszę;)zbiorę ile się da i tylexDnaklejkę już mam a co8)
    '

leloszek373 lubi to.
  9. kasia6100

kasia6100 Mistrz forum

wow.... już gotowe? ja nie wiem jak wy to robicie.... że bonus to rozumiem, wiadomo. Ale wypadajek?? zadziwiacie mnie

leloszek373 lubi to.
  10. Dotti

Dotti Wielki mistrz forum

Witam wszystkich. :)

Praca wrze, pola się niemalże gotują. :D
    Właśnie opracowałam swój plan eventowy w wersji optymalnej i wyszło mi, że do jego realizacji potrzebuję 2063 kanistrów, 25360 sztuk lnicznika i 13175 sztuk słoneczniika... :p
    Trochę czasu na zasiewy eventówki będę potrzebować (tym razem bonus na Kole niestety skutecznie mnie omiija), ale co tam. :D Wypadajek mam póki co 1537 sztuk, w strefie Kryształowych Wodospadów dojrzewa spokojnie nowa, 24-godzinna roślinka, więc zakładam, że najpóźniej jutro rano będę miała komplet kanistrów. :)
    Na noc - zaczynając od dzisiaj będę wysiewać lnicznik, żeby zbieranie roślinki szło trochę szybciej, a słonecznika mam tyle, że mogłabym dzięki niemu zrealizować kilka swoich planów eventowych, więc o tę roślinę nie muszę się martwić. ;)

11. marmlada

marmlada Fanatyk forum

Dzień dobry, wypadajki ładnie lecą, też chyba rozbuduję swój plan min, tylko czy zdążę roślin nasiać :cry:xD

12. akinomrd

O wypadajkach napisała sporo Dotti :) W stodole zostało ponad 300 kanistrów.Na noc wysiałam hortensję na wyspie papirus ponieważ najbardziej mi grał czasowo
    Rano JC pozamiatał ;)

13. danusias23

danusias23 Książę forum

Mnie również omija bonus na koło, chociaż poszalałam i wykupiłam dodatkowe próby za farmarki... :wuerg: cóż, nie zawsze będzie łatwo. Tą nową roślinę dałam dzis w nocy na wodospady, ze 100 szt tej i melona dostałam 48 wypadajek. Bez JC i pnącz. Także ok, ale za długo rośnie. Wolę w tym wypadku dać 2x na dobę kołczocha z maską tiki, albo kołczocha/melona, no ale popróbuję jeszcze z pełną łąką w nowej, bo wczoraj nikt jeszcze nie sprzedawał jej na targu i była możliwość wysiania jedynie 100 szt :)

14. AngelGina

AngelGina Generał forum

Właśnie, ja też jestem zaskoczona... wczoraj policzyłam ile mi potrzeba, tak około 2160 kanistrów, a mam teraz 658, uważam że to i tak ładny wynik ;) i mam nadzieję, że do końca się wyrobię... a tu już mają koniec ? i później, ja się nudzę, za łatwe eventy... i nam dowalają wypadajek i roślin do siania ;)

15. Dotti

Ja nową roślinkę wysiewam jedynie na Wodospadach - w sumie w tym evencie nie można rozsiewać tam eventówki, więc jakieś próby na poczet przyszłych wydarzeń mogę wykonać, w moim przypadku z JC. :) Jeśli okaże się, że karnegia jest znacznie skuteczniejsza od melona i imbiru cytwarowego, to będę ją stosować raz w ciągu eventu - w ramach nocnego zasiewu "na start". ;) Z wodą, proszkiem z mandragory i magicznym napojem roślina ta rośnie nieco ponad 17 godzin, więc jeśli będzie dawać lepsze wypadajkowe efekty od pozostałych, jakoś zaplanuję jej przedeventowe wysiewy. :)
    Za niespełna 4 godziny zbiór eventówki, produkcję poszczególnych typów potrzebnych mi paliw odłożę do momentu, w którym uda mi się zebrać całość eventówki i wszystkie kanistry, bo muszę jeszcze obliczyć sobie, ile sztuk konkretnych paliw mam wytworzyć. :D Niemniej jednak z pewnością nie będę tego robić na tzw. ostatnią chwilę, bo to mogłoby się źle skończyć... :p

Edycja: z rozpędu przy wyliczeniach wzięłam pod uwagę proszek z mandragory, a działa on niestety tylko na roślinki z Farmy. :)

Ostatnie edytowanie: 8 marca 2018
  16. olgs3

olgs3 Chodząca legenda forum

Co tak malo siejesz na malych polach i uzywasz cmj.Ja mam 420 malych pol ,do konca 1 wyscigu brakuje dwoch krokow.

AngelGina i leloszek373 lubią to.
  17. akinomrd

Z tego co patrzyłam proszek z mandragory działa tylko na farmie.Popraw mnie jeżeli się mylę :oops:Ja też szukałam alchemika dla innych na Bahamie ,ale poza magicznym napojem niczego nie znalazłam
    W temacie ,postawiałam TS-y z nagród i czekam na swoje pierwsze nosorożce

18. Dotti

Fakt, rozpędziłam się za bardzo. :D Za dużo tych ulepszeń mamy i czasami się człowiek zapędzi. :D Dziękuję za zwrócenie uwagi, moje niedopatrzenie. :)
    A ja nadal czekam sobie na eventówkę. Za 10 minut okaże się ponadto ile kanistrów wypadnie ze 100 pól obsianych najdłużej rosnącą roślinką z Bahamy podrasowanych oczywiście JC. :D
    Edycja: ze 100 poletek obsianych karnegią olbrzymią z pomocą Jaśków wypadły 84 kanistry, więc chyba jest całkiem dobrze, bo wypadajka "ominęła" tylko 16% pól. :)

Ostatnie edytowanie: 8 marca 2018
    -strzalka-, hlnrys oraz akinomrd lubią to.
  19. AngelGina

AngelGina Generał forum

Tak używam cjm i sieję tylko na małych polach, całe 5 pól w małych poletkach, odliczając parę stałych elementów , których nie kasowałam ;) a w poście pisałam o kanistrach- wypadajkach ;) bo roślinki to już miałam rano jakieś ponad 5 tysięcy :)

olgs3 lubi to.
  20. julkalulka111

julkalulka111 Książę forum

Pierwszy wyścig zakończony, 2 itemy zdobyte.
    Sieję na dwóch polanach, podlewam wodą + cmj.
    Przed chwilą wykręciłam 100 % do stodoły :), pójdzie trochę szybciej.
    Produkuję wszystkie rodzaje paliw, aby móc wybierać nagrody. Wypadajek mam zapas 300 sztuk, jak by co to kasztanek czeka.
    Pozdrawiam wszystkich wielbicieli podniebnych wyścigów ! :)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.