Opinie Asy przestworzy

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika TL_Mouse, 5 września 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Daisy44

Daisy44 Półbóstwo forum

Zupełnie nieoczekiwanie skończyłam event wczoraj. 8)Tajemnicze jeszcze w pasku :music: Nie spieszy mi się do odkrycia pomarańczowych kur:pxD Sieję sobie teraz co do stodoły:) i do misji

typ650 i Dybilas4 lubią to.
  2. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

Wiesz to wg PT nazywa się losowość :mad:i zapewniam Cie, że wszyscy tak mamy, ale kanisterek do kanisterka i się uzbiera.
    Jedyne co jest pewne to 1/1 np. z cebuli na superpolach, a w innych przypadkach ryzykujemy, no ale jest ryzyko jest zabawa. ;)xD
    Z ewentówki miałam rozrzut od 3 do 11 z pola, ale czasem i z rzeżuchy poleciał.

empatyczna, kabokazekana oraz Anetta41 lubią to.
  3. hodka1

hodka1 Czeladnik forum

Ja dziś skończyłam latanie.
    Czytam i czytam Wasze porady i zaczęlam robić własne doświadczenia. Faktycznie z cebuli na SP mialam 1:1 (w uszlachetnieniu miłośc do wody i wczesne dojrzewanie - takie samo uszlachetnienie mam dla róż). Cały czas uszlachetniam: goździki - jeszcze nic prócz dodatkowych PD nie zdobyłam, róże(jw) i cebulę (jw).
    Na głównej łące siałam goździki na małych polach i podlewałam, mimo, że nie mam do nich uszlachetnień to wypadajek zawsze było 40-42. BEZ SN, tyle tylko, że starałam się dodawać skracacze wzrostu, ale nie wszystkie - to co akurat miałam.
    Z róż na SP było 25-30 wypadajek (zamiast ~40). Mam kasztanka, ale że nie mam zbyt dużo SN, to chyba jeden raz go zastosowałam, co IMO nie zwiększyło wypdalności. Trochę skróciło czas.
    A, jeszcze jest jedna rzecz, której nie potrafię jeszcze obiektywnie ocenić - pnącze komiks odc 8. Mam wrażenie (bo dopiero zbieram dane), że ono daje większą ilość wypadajek, ale to jeszcze badam ;)
    Z drugiej strony uczciwie przyznaję, że chociaż nie kończę 2-3 dni przed zakończeniem eventów, to zawsze (gdy mam czas na wirtualną rzeczywistość) udaje mi zgarnąć wszystkie nagrody.
    Chyba nie ma co demonizować czasu, można spokojnie siać dłużej i uzbierac wszystko co potrzebne, czasem wstając w nocy ;).
    Myślę, że tak to jest skalkulowane - zwłaszcza, jeśli są dostępne 2-3 pola do siania.
    Życzę powodzenia wszystkim walczącym!

empatyczna lubi to.
  4. fankaromka

fankaromka Wielki mistrz forum

pnącze zdobyte rano:),tajemnicze, przestały być tajemnicze,same starocie:( (drzewka,zagrody)bardzo mnie lubią(ja ich nie za bardzo),wolę walczyć o konkretne nagrody:),jak na razie na stanie 34 kanisterków i 2908 sztuk roślinki:):):)idę odpocząć od farmy.......

usiamik46 lubi to.
  5. Musialek

Musialek Okazjonalny autor

Ja zwątpiłam, leje wodą, nawożę mam tego tyle że dwa takie wyścigi mogę zrobić - a polegnę na!!!! ___ BRAKU WYPADAJEK - to jakaś masakra :( :( nie wiem co wy robicie że macie tyle wypadajek ale ja nie wydam ze 200 zł na koszyki :(

6elka4 lubi to.
  6. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

Hej, a po co siejesz cały czas ewentówkę ?-.- Posiej coś długorosnącego.

6elka4 lubi to.
  7. foczunia84

foczunia84 Cesarz forum

200 zł?Serio?Podejrzewam,że 97% kończących event nigdy nie kupiło koszyka.Bo i po co?W tym chwili mam 650 wypadajek na plusie,a tak mało,bo uzupełniam krótkorosnące.Co trzeci post to rada jak zdobywać wypadajki.Na noc długorosnące,ot cała tajemnica.Nawet nie trzeba mieć kasztanka,uszlachetniania,itd.

8. cyrkonka

cyrkonka Młodszy ekspert

No nie wiem czy tak jest do końca.... Event dopiero skończę, ponieważ wypadajek mam mało. Tez czytam Wasze rady (naprawdę pożyteczne), ale muszę powiedzieć, że kwestii wypadajek nie rozumiem. Na noc goździk - i co z tego? Wcale ich jakoś sporo nie wylecialo. A najgorsze, że z jednego pola eventówki nie wypadła ani jedna. I mimo, że nie jestem tu od wczoraj - to zawsze mam obawy, że nie skończę eventu z pwowodu wypadajek :(

bogusiania lubi to.
  9. jacekf

jacekf Komandor forum

event skonczony , pnacze smiga a ja ide powiesic gumiaki i kufajke na plocie - niech sie susza do nastepnego eventu...............:p;)
    zobaczymy jak dluga powisza na moim plocie ?? a ja moze skocze do gospody w tym czasie na male co nieco...............:p;)

Marrylan i 6elka4 lubią to.
  10. tz23

tz23 Naśladowca mistrzów

Proponuję taki sposób na wypadajki w wersji z oszczędnym polewaniem SN. W slotach w szklarni "wczesne dojrzewanie" i "miłość ekologiczna" zarówno dla cebuli jak i dla goździków. 2 razy rozsiew na dużych polach z wszystkimi dopalaczami /wychodzi 100 szt. Sn/.
    Potem małe pola, kombajn i sianie na potęgę eventówki z wodą, nawet ze wstaniem nad ranem, ale dokładnie tyle ile trzeba. Po dwóch nockach rano cebulka z wodą /rośnie 10, 42/, a wieczorkiem goździki /rosną 13 i coś tam/. Brakujacą ewentualnie eventówkę dosiewam na Bahamie, a potem na Baha tak by dawało się zbierać razem z farmą. Wypadajki w tej wersji ok. 180 -190 dziennie i nie jest to upierdliwe, poza pierwszymi dwoma dniami. A Twoj piesuś w awatarze to moja nie spełniona niestety miłość

11. 6elka4

6elka4 Baron forum

Ja byłam wczoraj na grzybach,zbiegłam z górki i na dole ( wydawałoby się na prostej drodze) skręciłam nogę w kostce :oops:Teraz mogę siedzieć na farmie i siać 24h na dobę. Jestem uziemiona w łóżku na 2 tygodnie. Polatałam sobie jak trzeba i na farmie i w realu. Event skończyłam dziś rano bo wczoraj pół dnia na SOR spędziłam. Pozdrawiam wszystkich walczących jeszcze. Bry chorobowexDxDxD

empatyczna lubi to.
  12. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

Pnącze, o którym piszesz zwiększa o 15% możliwość uzyskania narzędzi, na "wypadajki" niestety nie działa.

Na pnączu mamy rząd "Nowy rok 2015", który zwiększa szansę na uzyskanie wszystkich przedmiotów ale tylko na wyspie:

A większą ilość wypadajek możemy uzyskać siejąc długorosnące (tak jak tutaj wiele razy było pisane) z zastosowaniem bonusów ze szklarni, alchemika oraz korzystając z Maski Tiki (skraca o 20% czas warzyw na wyspie)

patrish1979 lubi to.
  13. MyszaMała

MyszaMała Forumowy żółtodziób

Całkowicie się z Tobą zgadzam, mam tak samo imimo ,że gram już naprawdę długo i lubiłam tę zabawę,jestem bliska zrezygnowania z niej . Nie mam ochoty się wkurzać.

Twoje posty połączyłam. Jeśli chcesz coś dopisać, to korzystaj proszę z opcji "Edytuj"przy poprzednim swoim poście.
    Proszę zapoznać się z poradnikiem --->KLIK
    Tutaj można poćwiczyć --->Wątek do ćwiczeń

SMOD_Atena.

Ostatnio edytowane przez moderatora: 11 września 2017
  14. oset53

oset53 Chodząca legenda forum

Sory że się wtrącam, a puchary na drzewie masz zdeponowane?. Jeśli tak to współczuję serwera.

15. MyszaMała

MyszaMała Forumowy żółtodziób

Puchary zdeponowane na drzewie oczywiście mam. Usiłuję również zrozumieć, że liczą na sprzedaż koswzyków, ale uczciwie by było uprzedzić, że bez zakupu ewentu nie da się skończyć, wtedy jest wybór.To tyle w temacie.

Twoje posty połączyłam ponownie. Jeśli chcesz coś dopisać, to korzystaj proszę z opcji "Edytuj"przy poprzednim swoim poście.
    Proszę zapoznać się z poradnikiem --->KLIK
    Tutaj można poćwiczyć --->Wątek do ćwiczeń

SMOD_Atena.

Ostatnio edytowane przez moderatora: 11 września 2017
  16. Kaasia86

Kaasia86 Aktywny autor

Ufff event ukończony :) Z zagadkowych mogę pochwalić się jedynie 2x muszkatołowiec i sandałowiec :) Reszta XL i XXL na pasku :)

Ostatnie edytowanie: 11 września 2017
  17. zontom1

zontom1 Czeladnik forum

ja już też skończyłem - cho zastanawiam się czy nie lepiej było by małe biopaliwo zebrać trochę więcej nagród policzyłem że trzeba by więcej o koło 250 karnistów już mam ponad stan o 150 - co wy na to?

18. jagódka133

jagódka133 Fanatyk forum

Moje bażanty też mutanty: pióra żółte i gęsi xD :cry: ale sadzonki wyspowe znowu mnie nie zawiodły: akacja, muszkatołowiec, sandałowiec, wampe i nerkowiec XL.

Widełki3 lubi to.
  19. basia_z_

basia_z_ Weteran forum

Nie kupiłam ani jednego koszyka (nigdy nie kupuję ) a jednak event skończyłam. Wczoraj. Przeważnie kończę wszystkie eventy, zawsze robię jedną metodą :na noc długorosnące, w dzień eventówka.:)

20. 6elka4

6elka4 Baron forum

Ja robię tak jak moja kochana sąsiadeczka BasiuniaxDNa noc goździki,bo u mnie rosną najdłużej,a w dzień sieję eventówkę. Puchary na drzewie też mam nie do końca zrobione.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.