Opinie Artystyczny ogród II

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 26 lipca 2023.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Eviana

Eviana Team Leader Team Farmerama PL

Witajcie Farmerzy,

Sir Wren, ogrodnik i artysta, odwiedza twoją farmę, by zmienić ją w piękny ogród. Złap za narzędzia ogrodnicze i przygotuj się na kolejną rundę zabawy w ogrodzie!

Czwartek, 27.07.2023, godz. 16:00

Środa, 02.08.2023, godz. 23:59

Pozdrawiamy,

Zastrzegamy sobie prawo do edytowania tego wątku w przypadku, kiedy Community Manager prześle nam informacje na temat zmian lub uzupełnień.

krasnoludek10 lubi to.
  2. Matisiek200

Matisiek200 Naśladowca mistrzów

Dwie skrzynki piccolo. Oczywiście robię. :inlove::inlove:

-> A jednak więcej bo dwie można ewentualnie dokupić za punkty. Więc cztery. :inlove:

Ostatnie edytowanie: 26 lipca 2023
  3. Iskierka95

Iskierka95 Komisarz forum

jak nazbierasz talarów to będą razem 4

4. janekkostuchna

janekkostuchna Chodząca legenda forum

Witam :) nawet jakby były trzy skrzynki piccolo nie robię bo nie wiadomo jakie znowu będą błędy w tym evencie więc hamaczek to ostatnio najlepsze dla mnie miejsce na farmie xDxDxD

5. mysza199710

mysza199710 Koneser forum

niestety nie biorę udziału, po ostatnim i przedostatnim evencie mam serdecznie dość. Człowiek się nasieje i co znowu zonk, awaria, a kombajn za florki i dopalacze poleciały sobie w siną dal. I co znów od rana do wieczora, wchodzenie i sprawdzanie działa, nie działa i nie działa. Kto odda mi teraz super nawóz, zośkę, kombajn itd. Fakt przecież można sobie nowe za gotówkę kupić w BP, tylko po co ? by kończyć eventy w trzech/czwartych. Dość, gra się robi niesmaczna. nARKA

6. gosiagosia60

gosiagosia60 Chodząca legenda forum

A ja robię 8)

7. Zwierzaczek2311

Zwierzaczek2311 Wielki mistrz forum

Szczerze to wolałabym aby uruchomili stary ewent, ponieważ nie udało mi się go skończyć przez co jest mi bardzo przykro, lepiej niech pomyślą co z tym zrobić bo chyba nie jestem w takiej sytuacji jedynym graczem ....

8. GreenHills

GreenHills Hrabia forum

Z moich spostrzeżeń wynika ,ze są dostepne 4 skrzynki piccolo :) Zastanowię się czy robić :) Jest jeszcze czas ;)

9. Gracjan444

Gracjan444 Czeladnik forum

Już wolałbym żeby włączyli stary event i nie dodawali nowego, gra jak widać nie radzi sobie z nadmiarem wydarzeń w grze, a ciągle są dodawane nowe i nie ma tego "oddechu". Nie wspomnę o braku żadnej rekompensaty za wykorzystane kupony na kombajn, super nawozy, chutneye i tym podobne. Rozumiem, że gra może dostawać ataków ddos (lub też i nie jeśli oczywiście to prawda) jednakże w dalszej części sugerowałbym wyłączanie całkowite gry na czas problemów. No ale być może za dużo wymagam od śmiesznej kultowej gry farmerskiej.

10. DIRAE

DIRAE Analityk forum

Co to za jaja... :mad:Przecież mieli włączyć ponownie poprzedni event! -.-

11. janekkostuchna

janekkostuchna Chodząca legenda forum

Zapomnij o poprzednim evencie xD teraz będą inne a nawet jest pakiet "Widmowy farmer" fajna nazwa. Miłego spokojnego dnia życzę :)

12. kaska860

kaska860 Cesarz forum

Robię evencik :)
    4 skrzynie Piccolo mnie przekonują :p Ja tam lubię ten dreszczyk emocji podczas zbioru :p. Pnącze: pomału do przodu jakieś PD daje ;).
    Nadmiar tego rydla (wylotki) mógłby zostać po skończonym evencie i służyć jako łopata w alpach do produkcji obuwika xD. Chyba wygląda identycznie, przynajmniej na pierwszy rzut oka.

13. misiek1978

misiek1978 Chodząca legenda forum

Na całość potrzebujemy 465 toreb (10 dostaniemy na start)
    465 x 48 = 22320 szt. psi żywopłot rośnie 6 godz. - z wodą 4:48 - z wodą i nawozem 4:20 / 19 zbiorów
    465 x 3 = 1395 szt. rękawica robocza

14. dantic3

dantic3 Chodząca legenda forum

oczywiscie ze robię :)

15. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Nie wiem czy mam chęć.
    Ewenty trzeba by robić w dobę, góra dwie, bo nie znasz dnia ani godziny...

Jest marcheweczka: 4 pikolo.

W zasadzie pnącze by stykało.
    410 łatek - 10 (toreb/łatek) na start = 400 łatek
    400 x 48 badyl = 19.200 psi żywopłot
    400 x 3 wylotki = 1.200 rękawica robocza
    Na dwie łąki to 16 zbiorów.
    Spokojnie na pieszo.

Pikolo za łatki:
    475 łatek - 10 (toreb/łatek) na start = 465 łatek
    465 x 48 badyl = 22.320 psi żywopłot
    465 x 3 wylotki = 1.395 rękawica robocza
    Na dwie łąki to 19 zbiorów.
    Też wygląda że spokojnie na pieszo się da.

Jeśli miałbym robić, to podobnie jak poprzednio.
    Odpalić resztki dyniowych i polecieć na 3 zbiory.
    Z nich bym miał na czysto 20.604 + 1.212 z nocnego zasiewu = 21.816.
    Czyli z rozsiewu musiałbym mieć 22.320 - 21.816 = 504
    Pierwszy rozsiew tylko z jednym śmigłem
    10 x 7 = 70 + 3 = 73
    Drugi rozsiew bez śmigieł:
    73 x 7 = 511

Ewent ma wystartować o 16:00
    Dwa rozsiewy po 40 min - 17:40
    Potem co 4:20 (badyl z wodą i nawozem)
    22:00 pierwszy zbiór z dyniowymi
    2:20 drugi zbiór z dyniowymi
    6:40 trzeci zbiór z dyniowymi
    + ostatni na sucho 11:00

Źle to wygląda czasowo.
    Na dwa zbiory?
    Szkoda dyniowych.

Nie wiem.
    Zresztą nie ma co się rozpędzać o 16:00, lepiej odczekać, bo nie wiadomo czy serwer wytrzyma.
    A opóźnienie czasowe mi tu nijak nie pasuje.
    A może po prostu odpuścić.
    Pnącze mi da 25% PD/TPD na dobę.
    Z pikolo może florenowiec, może cylinder, a może kijek pogo do tej marchewki jaką są pikolaki.

Póki co, ewent ze wskazaniem na hamak.

16. daniell0123

daniell0123 Aktywny autor

4 picollo robie ale niesmak narazie jest nie zdążyłam zdobyć pnącza z poprzedniego zabrakło 10 minut na szkolenie :cry:

17. Magdam.1__

Magdam.1__ Książę forum

U mnie na 100% kijek pogo. Tez sie zastanawiam czy robic.

Twoje posty połączyłam. Jeśli chcesz coś dopisać, to korzystaj proszę z opcji "Edytuj" przy poprzednim swoim poście.
    Proszę zapoznać się z poradnikiem --->KLIK
    Tutaj można poćwiczyć --->Wątek do ćwiczeń

SMOD_Atena

Ostatnio edytowane przez moderatora: 26 lipca 2023
  18. Sookie

Sookie Chodząca legenda forum

A ja robię. Może nikt nas nie zaatakuje w ten weekend:music:

19. bogusiak80

bogusiak80 Cesarz forum

Też mam dylemat robić nie robić.Ostatni event zrobiłam w 2 dni ale to była moja decyzja.Robienie następnego w takim tempie ze względu na mogące wystąpić trudności już mnie nie motywuje.Na razie mam zagrody ,włączone bonusy i nie sieję nic.Mam czas do późnego wieczora.Od dłuższego czasu są błędy,może poczekam gdy to znormalizują i jak to określają zbalansują grę.U mnie za oknem leje i nic mi się nie chce.

Ostatnie edytowanie: 26 lipca 2023
  20. TheiaBloom

TheiaBloom Stały bywalec

Nigdy nie robiłam eventu z taką mechaniką i mam pytanie, czy bez problemu układa się te domina, aby jak najwięcej połączyć tych kwiatków? Bo sama nie wiem czy robić, czy będę musiała wysiać dużą nadwyżkę niż te ok. 20 tys. roślinki, aby jednak zdobyć jak najwięcej piccolo? :oops::eek:

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.