Aquanautiqa

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika Niuleek, 17 maja 2023.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Niuleek

Niuleek Aktywny autor

Witam. Proszę o pomoc.
    W nowym evencie wybrałam bambus w butelce. Nie otrzymałam ani jednej sztuki. Jak mogę rozpocząć wydarzenie skoro nie dostałam żadnych roślin na start? :oops:

2. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

Witaj. Zaczynasz od wybrania na planszy eventowej, którą roślinę chcesz siać - różę wiatrów, czy bambus w butelce. Gdy to zrobisz, otrzymasz składniki do produkcji wybranej rośliny w młynie. Wyprodukowane w ten sposób początkowe roślinki możesz już dalej rozsiewać. Zapoznaj się proszę z Poradnikiem.

Czy masz jeszcze pytania?

3. Niuleek

Niuleek Aktywny autor

Tak. Wybrałam bambus w butelce, tak jak napisałam wyżej. Nigdy wcześniej to się nie wydarzyło. Wybrałam ścieżkę i nawet ukończyłam pierwsze zadanie, ale nie otrzymałam rośliny eventowej.

4. BA_Marion

Ponieważ w tym rodzaju eventu rośliny eventowej nie otrzymujesz. W poradniku jest to wyjaśnione:

Rośliny na rozsiew wyprodukujecie w młynie.

• produkcja w młynie
    Do produkcji początkowych roślin potrzebne są mapy miasta oraz zależnie od rodzaju rośliny - kompasy lub puste butelki.
    [​IMG] [​IMG] [​IMG]
    Mapy miasta (10 szt.) otrzymacie wraz ze startem eventu. Gdy je zużyjecie podczas produkcji w młynie i ich liczba spadnie poniżej 5 szt., w ciągu 5 godzin otrzymacie wyrównanie do tej ilości.
    Kompasy oraz puste butelki otrzymacie przy wykonywaniu zadań eventowych - jeden przedmiot w momencie wyboru rośliny od jakiej zaczynacie event, drugi - w 7 kroku linii zadań.

Skoro wybrałaś bambus w butelce, to po prostu wyprodukuj jego początkowe roślinki w młynie, a dalej już je normalnie rozsiewaj.

Czy chcesz jeszcze o coś spytać w związku z tym?

5. Niuleek

Niuleek Aktywny autor

O kurde, zmęczenie daje o sobie znać, kompletnie o tym zapomniałam :oops:
    Przepraszam i dziękuję za pomoc :)
    Temat do zamknięcia.

6. BA_Marion

Ciężki dzień dzisiaj... Grunt, że wszystko już jasne:)
    W takim razie zamykam. Spokojnego wieczoru:)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.