ankagdw

Temat na forum 'Kto jest kim - gracze' rozpoczęty przez użytkownika ankagdw, 14 września 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. ankagdw

ankagdw Chodząca legenda forum

juz tam jestem :D
    Ania a dasz przepis ? :music:

2. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

Przepis na ok 1 kg zeberek:
    Żeberka pokroić na porcje, posolić,
    zrobić marynatę:
    - 3 łyżki musztardy
    - 3 łyżki płynnego miodu
    - 2 łyzki oleju
    - łyzka octu balsamicznego lub winnego
    - 2 ząbki posiekanego czosnku
    - pieprz, papryka mielona, majeranek
    wszystko wymieszać i natrzeć żeberka, włożyć do lodówki nakryte folią spożywczą na 12 godz. (najmniej 4 godz.)
    Piec w piekarniku pod przykryciem w 180 st. przez półtorej godziny, pod koniec pieczenia odkryć żeby sie przyrumieniły.
    Aniu w trakcie pieczenia trzeba polewać marynatą.

ankagdw lubi to.
  3. ankagdw

brzmi swietnie :inlove::music:
    ale mam zacne przepisy -dzieki diewczyny,tylko ktory wybrac.. :oops:

bacowa70 lubi to.
  4. bacowa70

Aniu raz zrób jeden a potem drugi i zobaczysz, przy którym zostać.
    Każdemu może co innego smakować:)
    przy moim możesz nie dawać octu, z samą musztardą i miodem też dobre (oczywiście przyprawy też).

ankagdw lubi to.
  5. ankagdw

tak wlasnie zrobie :D

6. Zła_Kobieta

Zła_Kobieta Chodząca legenda forum

Ja jeszcze znam wersję od Bacowej, ale zamiast musztardy dają ketchup :)

7. ankagdw

:oops:i to dobre? jadlas takie z ketchupem i miodem?o_O

8. Zła_Kobieta

Jadłam. Zjadłam ze smakiem. Jednak nie robię, bo moi wolą ze śliwą.
    A ja tak w zasadzie za żeberkami nie przepadam, bo za tłuste dla mnie są :p

ankagdw lubi to.
  9. ankagdw

moje nie sa tluste -chudziutkie kupialam.
    a wogole to stary wraca w czwartek -2 tygodnie urlopu ma :inlove::music:

moni15382 i bacowa70 lubią to.
  10. Zła_Kobieta

I tak dla mnie za tłuste. Ja po znajomości kupuję bardzo chude i praktycznie bez kości. Ale ja tłuszcz ze schabu też wykrawam... :p

Załatwić Ci niańkę na weekend, co dzieciaki zabierze ;)xDxDxD

bacowa70 i ankagdw lubią to.
  11. ankagdw

do sasiadow na gore posle :D

bacowa70 lubi to.
  12. bacowa70

Zetka ale musztarda i ewent. ocet to dlatego, żeby mięso było kruche.
    Też rzadko robię żeberka tak jak i karczek ale od czasu do czasu :p:inlove::music:
    A jak kochanie przyjeżdża to i kieliszek wódeczki na dobre trawienie się napewno znajdzie.:D:D:D

ankagdw lubi to.
  13. ankagdw

nie pijemy :p
    a zeberka zrobilam mix hahahahaha z przepisu Anndyj , Ani =bacowej i Zetki w jednym :cry:xDxD:cry::cry::cry:nie moglam sie zdecydowac :pxDxD

bacowa70 lubi to.
  14. Zła_Kobieta

Wrzuć chociaż focię, co Ci wyszło :)

ankagdw lubi to.
  15. ankagdw

o_Oyyyyyyyyyyyy.....:oops:ykhyyymmm wiesz :p nie wiem czy sie bedzie nadawala xDxDxD:cry::cry::cry::cry:
    bedzie lekkie niby bbq ze sliwkami :cry:xD:cry::p
    bry ;) jest ktos moze ? bo samej tak kawe pic to nie bardzo smakuje :oops:

Ostatnie edytowanie: 19 maja 2015
  16. moni15382

moni15382 Nadzorca forum

Dzień dobry:) siedzę w domu chora-.--.-z młodym...też chorym-.-
    -.--.--.-
    foruma tylko podczytuje bo jakoś mało się dzieje ostatnio..i pusto jest strasznie...:sleepy:
    a mój humor dzisiaj mniej więcej taki:mad::sleepy::oops::mad:

ankagdw lubi to.
  17. ankagdw

o_Oznowu?????????????????????:eek:o_O:oops::sleepy::(no wspolczuje Ci bardzo...i Aleksa szkoda ...co on sie nachorowal bidulek juz w tym przedszkolu :(
    nic dziwnego ze humor masz niewąski..:oops:tez bym taki pewnie miala -.-:eek:
    ilez mozna chorowac w koncu..:sleepy:

ross2 lubi to.
  18. ross2

ross2 Komandor forum

Witam i ja Aneczko w Twojej pracowni :inlove:No brakuje mi Ciebie ,nie mam z kim kawy wypic to i tu wlazlam nie wiem czy mnie nie wyciepiesz bo kiecki nie chce tylko Ciebie szukam :inlove::inlove::inlove:
    Moniczko nasza wnusia jak zaczela chodzic do przedszkola to dzien byla w przedszkolu a 2 tygodnie w domu-szkoda tych dzieciaczkow ale co zrobic jest nadzieja ze z tego wyrosna :inlove::inlove::inlove:

ankagdw lubi to.
  19. ankagdw

Witaj Rozyczko ;) bardzo mi milo ,ze przyszlas w odwiedziny :inlove: to moja chalupka ,pracownie mam pieterko wyzej takze mozna tu spamic do woli ile wlezie i bez obaw nikt Cie stad nie wyrzuci .Byla taka co jajka z kurnika ciagle wyjadala i "podgladywywala "przez okno patrzac czy gospodyni nie widzi jej w kurniku ,a ze niewielka osobka i ledwo do okna siegala to sobie hopsalnie podstawila i hopsala zeby "popaczec" :p xD:cry:i nikt łobuzicy nie wyganial :inlove::p teraz juz nie hopsa bo jajek sie juz nie skladuje i w krzaczorach gdzies siedzi . :inlove:
    takze spokojnie mozesz sie zozgoscic i czuc jak u siebie ;)
    z tymi dzieciaczkami masz racje tak jest jak w przedszkolu laduja...moj Jakub od wrzesnia tez do przedszkola idzie -zobaczymy co to bedzie...
    zabiegani rodzice ,zobowiazani praca nie moga byc dlugo na zwolnieniu ,niedoleczaja dzieci i tak sie ciagnie wirusisko po calej grupie...dokladajac do tego pogode i okresy przejsciowe z zimyna wiosne i jesieni na zime i gotowe...:oops:

bacowa70 i ross2 lubią to.
  20. ross2

ross2 Komandor forum

Aniu ciesze sie niezmiernie ze moge zostac :inlove:.Nasza wnusia dostala sie do przedszkola jak miala 2,5 roczku i zaczal sie horrorek ,do tego okazalo sie ze ma bardzo wrazliwa krtan i gardelko -wystarczy ze troszke pokrzyczy i juz kaszle i tak lekarz robil nadzieje ze to przejdzie -troszke ustapilo ale juz ma 5 latek i moze jak pojdzie do szkoly to bedzie lepiej -ciagle mamy ta nadzieje .W dodatku teraz juz jest na tyle madra ze sobie wykalkulowala ze jak jest chora to siedzi w domu i ktos z nia -wiec nie zawsze sie da upilnowac zeby nie krzyczala a ta robi swoje :(

bacowa70 i ankagdw lubią to.