ankagdw

Discussion in 'Kto jest kim - gracze' started by ankagdw, Sep 14, 2014.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
  1. *ewa*

*ewa* Chodząca legenda forum

u mnie już niestety koniec:(
    na farmie zebrałam,posiałam,do zamknięcia 4 pokoju zabrakło 13 wypadajek,rano wylecą:D
    zmykam lulu:D
    dobrej nocki dziewczynki:D

2. gosiagosia60

gosiagosia60 Chodząca legenda forum

już 60 KP mam xD

3. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

Ja dostałam na 3 fl i koniec.
    Dobranoc:)

4. ankagdw

ankagdw Chodząca legenda forum

ja 3 filmy mialam i siedze w 3 zadaniu :D dobranoc ;)

5. gosiagosia60

Za 3 minuty zbieram badyla,posieję na nowo i spadam xDMiałam 3 filmy i ankietę :music:3 florki doszły :music:Dobranoc

6. moni15382

moni15382 Nadzorca forum

Wiem że mówiłaś o sobie i daleko mi do foszka..nie jestem obrażalska:D:D Ty po prostu odniosłaś się do mojego posta a ja w swoim też swoje zdanie wyraziłam:)

Dzisiaj u mnie laba - choinka ubrana już od tygodnia - bo młody już wytrzymać nie mógł:)mamy sztuczną:)myślałam że pojedziemy na rynek pospacerować, stajenkę obejrzeć ale u nas taka pogoda, tak wieje:eek:że nosa poza dom nie chce się wystawiać...

Dzień dobry wszystkim:)

Edit: sprawdziłam właśnie ile się robi oaza przy odpaleniu nowego pnącza - 5 minut:D

Last edited: Dec 21, 2014
  7. ankagdw

No to dobrze :) ja dzisiaj ubieram mlody micala noc nie spal..tzn do 4,30 co jakies 20 minut mnie budzil bo cos chcial a to pic a to siku i jestem zajechana straszliwie :sleepy:przejal sie wieczorem ze bedzie choinke ubieral i jeszcze ktos fajerwerki odpalal to w oknie stal i pozniej spac nie mogl :(
    u mnie dzisiaj slonko ale w nocy wialo i lało strasznie ...grudzien i deszcz hyyyh..:eek:a na dworze 12 st na plusie...:oops:

8. moni15382

moni15382 Nadzorca forum

Nieprzespanej nocy nie zazdroszczę...może w ciągu dnia za to się zdrzemniecie;) mój młody też przejęty świętami - choinkę ubierał po wizycie u lekarza - miał obiecane, nawet chcieliśmy go wziąć do mcdonalda ale wolał jechać do domu choinkę ubraćo_O

A pogoda do bani...marzą mi się święta w śniegu:music:a dzieciaki jak do śniegu tęsknią...i wytłumacz tu czemu nie pada śnieg w zimie:oops:

9. ankagdw

noo moj tez snieg lubi ,a w taka pogode to ani na pac zabaw -jedynie na spacer jak nie pada...yhhh:eek:
    taaa zdrzemne akurat -.-:pxD:cry:
    dzisiaj pare rzeczy musze podgotowac i troche pracy mam ..:oops::sleepy:

10. Zła_Kobieta

Zła_Kobieta Chodząca legenda forum

Cześć

My w święta z moim chłopem mamy srebrne wesele. Dlatego imprezka będzie, ale też bez wielkiej pompy.
    Będzie msza, obiad i ciacho dla rodziny. Wieczorem wyluzowanie w towarzystwie przyjaciół, wódzi i tatarka. Dla tych, co nie lubią tatara, będzie strogonow z polędwicy wołowej :)

Gości jednych lubię, innych niekoniecznie.
    Bardzo lubię przygotowywać spotkania ze znajomymi. Jakoś na luzie mi to wychodzi. Jak czegoś nie zdążę zrobić, to dziewczyny po przybyciu do mnie zrobią, pomogą w kuchni. Do tego mam takich świetnych znajomych, że po imprezie nie idą do domu dopóki nie jest ogarnięte. Nawet śmieci wynoszą. I nie, ja im nie kazałam nigdy. Oni tak sami, z własnej inicjatywy, żebym jako gospodyni nie musiała padać później na twarz.xD
    Z rodziną inaczej sprawa wygląda. Tu już jest stres, bo wszystko musi być na baczność. Posiadówka przy bogato nakrytym stole, białym wykrochmalonym obrusie i pełna obsługa restauracyjna :p.

Dlatego osiemnastkę Młodej dla rodziny zrobiłam w restauracji.
    Dla znajomych w domu. Było nas prawie 40 osób. Stres mniejszy niż przy rodzinie. Impreza była podłogowa, bo krzeseł brakowało. Naczynia jednorazowe, to zmywania za wiele nie było xD

A żeby nie stać przy zlewie zakupiłam sobie najlepszą przyjaciółkę pani domu - zmywarkę :D:inlove::D

Choinkę mamy sztuczną od zawsze, bo mam w domu dwóch wściekłych alergików i żywą by mi zasmarkali ;)

11. ankagdw

Noooo i to jest tooo :Dhahahaha ja sie zrazilam tymi na bacznosc a taka wspolpraca przy przygotowaniu imprezy i ogarnieciu po niej to jest super sprawa naprawde;)tak to mozna imprezowac:p
    zmywarka pozostaje w moich odleglych marzeniach :music: ale marzy mi sie bardzo ...u mnie takie dziwne zjawisko ze wieczorem myje naczynia po kolacji i jest pusty zlew ,stol i suszarka a rano jak wstaje to niemalze musze odgruzowywac zeby polozyc cos na stole:oops:jakies dziwne zjawisko bo przeciez wszyscy w nocy spia a rano tylko szybkie sniadanie jedza przed wyjsciem :pi tak w kolko-dzien swistaka-.-

12. Zła_Kobieta

Zła_Kobieta Chodząca legenda forum

Uff... Poszłam do domowego fryzjera.
    Korzystając z niedzieli i wymówki, że jest to dzień odpoczynku postanowiłam dzisiaj zrobić sobie domowe spa.
    Na razie siedzę z farbą na włosach i czekam, jak dziecko na prezent. Nową farbę jakąś kupiłam, więc będzie niespodzianka :)
    Oczywiście coś podgotuję, ale o siebie też trzeba zadbać :)

13. ankagdw

a pewnie ze trzeba jeszcze na taka okazje to koniecznie:music:;)
    choinka ubrana obiad ugotowany- od jutra gotowanko:eek::sleepy:

14. *ewa*

witajcie dziewczynki:D
    miłego dzionka życzę:D
    Gosiu ratunku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    czapeczka od Ciebie spada mi na oczy i nic nie widzę:cry:

Last edited: Dec 22, 2014
  15. ankagdw

to ubierz od Bogusi albo ode mnie ten sam motyw

16. gosiagosia60

[​IMG] Cześć Ewa,tą zobacz :p

17. *ewa*

już dopasowana:D
    dziękuję:*:*:*

ankagdw likes this.
  18. ankagdw

ojessssuuu nie mam czasu na nic:( wzielam sie za pierogi i konca nie widac :( buuuuuuuuuuuuuuuuuu
    szukam przepisu na karpia ale nie w galarecie bron boze ma ktoras z was jakis sprawdzony przepis?

19. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

Dzień dobry:)
    Aniu ja po obraniu karpia z łusek na chwilę wkładam go do zimnej wody z octem, w ten sposób schodzi z niego śluz. Po wypłukaniu kroję na dzwonka i posypuje vegetą oraz obkładam cebulą pokrojoną w plasterki wymieszaną ze startą marchewką i pietruszką, w tym karp leży przez około dobę w zimnym miejscu. Przed smażeniem zdejmuję cebulę i nie płucząc obsypuję niewiele mąką.

20. ankagdw

a to podobnie jak ja tylko ja w mleku mocze ,tzn stary to robi bo to jego robota-karp..vegety nie uzywam bo to glutaminian :( ale sposob z cebula ciekawy,to dla zapachu zeby ryba przeszla zapachem warzyw?