ankagdw

Temat na forum 'Kto jest kim - gracze' rozpoczęty przez użytkownika ankagdw, 14 września 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. *ewa*

*ewa* Chodząca legenda forum

aaaaaaaaaaaaaaaa.................faktycznie,nie pomyślałam:oops:
    coś mi się nie zgadza..............
    pamiętasz ile klonują się zwierzaki z galaretką??????????

2. ankagdw

ankagdw Chodząca legenda forum

9 minut jak masz rune odkryta i 4 perfumy

3. *ewa*

dzięki:*
    zapomniałam o runie,pewnie córa nie ma odkrytej,bo jej się klonują 11 min.

4. ankagdw

no na to wyglada ;)

5. *ewa*

ok.dzięki:*

Ostatnie edytowanie: 17 grudnia 2014
  6. ankagdw

Ewa sowe wpusc.... :oops:

7. *ewa*

sówka nakarmiona odleciała:D

8. ankagdw

noom przeczytalam ;)

9. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

Dzień dobry tajemnicze piękności;):)

Ale u mnie dzisiaj piękne słoneczko, chmurek niewiele aż dziwna taka pogoda w grudniu.

Pochwalcie się co przygotowujecie na wigilię? W każdym regionie Polski są różne tradycje - jak jest u Was?

10. ankagdw

Czesc Aniu ;) u mnie niewiele bo sami w Krakowie jestesmy i do rodzicow nie jedziemy,skromnie bo tak krawiec kraje jak mu materialu starcza ;) barszcz z uszkami,pierogi z kapusta i grzybami,karp,sledzie,jakas salatka ,sernik,moze jakas ryba jeszcze-nie wysilam sie jednym slowem :D

bacowa70 lubi to.
  11. *ewa*

witaj Aniu:D
    u mnie zwykle na Wigilię jest barszczyk z uszkami,śledzie,rybka,jakieś ciasto,ale w tym roku to będzie raczej zwykły obiad,bo synio właśnie stracił pracę,a mnie wczoraj ZUS pocieszył,że zasiłek rehabilitacyjny wyśle 22 grudnia,więc nie ma opcji żeby do Wigilii doszły:(

bacowa70 lubi to.
  12. Zła_Kobieta

Zła_Kobieta Chodząca legenda forum

U mnie w tym roku też troszkę skromniej będzie, bo muszę obiad w pierwszy dzień świąt dla rodziny wyprawić :p
    Tradycyjnie będzie czerwony barszczyk z uszkami, kapusta z grzybami i grochem, karp i sandacz smażone (córka nie lubi karpika), kluski z makiem, ciasto. Na pewno sałatka jarzynowa i z pora. Jak mi się będzie chciało, to zrobię też śledzie, ale sama nie wiem...
    Będzie też chleb i masło xD

bacowa70 i ankagdw lubią to.
  13. bacowa70

Zetka Ty sie nie śmiej, bo trafić na dobry chleb i dobre masło to teraz nie taka prosta sprawa.:)

Ja też nie robię 12 potraw - będzie zupa grzybowa z łazankami, karp, kapusta z grzybami i kompot z suszonych owoców. Robię też barszczyk czerwony i zamiast pierogów paszteciki z kapustą i grzybami ale to zwykle już tylko dziubną. Raz w roku tylko na te Święta piekę makowiec z jabłkami i polewą czekoladową.
    Dzwonka karpia żeby był dobry dzień wcześniej obkładam cebulą i startymi na grubej tarce warzywami.

ankagdw lubi to.
  14. ankagdw

a robicie groch z kapusta ? kiedys probowalam :wuerg: i zastanawiam sie do tej pory kto sie w swieta ma ochote zapychac taka bomba nie dosc ze kapusta to jeszcze groch :pxD
    Aniaaa o mniam moja babcia robi przepyszne paszteciki mmmmrrrrr:inlove::music::music:

bacowa70 lubi to.
  15. Zła_Kobieta

Zła_Kobieta Chodząca legenda forum

Zapomniałam o kompocie z suszonych owoców.
    Paszteciki robię, ale z mięsem i kapustą. Są do barszczyku na pierwszy dzień świąt i bigosu. Zazwyczaj jest to dzień bez gotowania.
    Tylko w tym roku wyjątek zrobię.
    Z ciast robię karpatkę i piernik z orzechami :)

bacowa70 i ankagdw lubią to.
  16. ankagdw

lubie too :music: ja w tym roku sernik zrobie albo kupie po kawalku sernikomakowca i finito ,moze do tego jakas strucle...jade po minimum nie ma sie co rozrzucac na 4 osoby...
    z reszta u mnie same dziwaki...tylko ja wszystkozerna jestem :oops:
    stary nie lubi grzybow -ewentualnosc w pierogach wigilijnych w niewielkiej ilosci...
    Kuba kapusty i grzybow i barszczu w gebe nie wezmie
    a Natalia ryb i grzybow i wez gotuj takim na wigilie... :oops::mad:>:(
    rok temu Kubie kaski podsuwalam najlepsze to sie purpurowy robil -oplatek wyzarl,a dwa lata temu rybke po grecku mu dawalam to uciekl w kat i siedzial tam pozniej do chleba sie dorwal i musztarde przechwycil - ubaw byl po pachy:D tyle dobroci na stole a biedne dziecko oplatek albo chleb z musztarda zajada xDxDxD:cry::cry::cry:w tym roku pierogow ruskich dorobie zeby kilka miec dla niego bo biedny przeciez glodny nie bedzie siedzial

bacowa70 lubi to.
  17. *ewa*

a ja w ostatnią Wielkanoc wogóle nie mogłam jeść,tyle dobroci na stole,a ja głodna,bo mało,że miałam zagipsowaną całą nogę,to jeszcze dopadło mnie zapalenie oskrzeli i co wzięłam kęs do buzi,to natychmiast zbierało mnie na wymioty............

18. bacowa70

xDxDxD Mnie u Zetki tak dziewczyny podrażniły bigosem, że moment przypomniałam sobie, ze mam w zamrażarce i właśnie go z "bacą" pochłaniamy nie patrząc na porę :p

ankagdw lubi to.
  19. *ewa*

podziel się z koleżanką.............

20. ankagdw

prawidlowo :D:D:cry:smacznego ;)
    z baca? Ania skad Ty jestes?gorolka?:music: