ankagdw

Discussion in 'Kto jest kim - gracze' started by ankagdw, Sep 14, 2014.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
  1. *ewa*

*ewa* Chodząca legenda forum

aaaaaaaaaaaaaaaa.................faktycznie,nie pomyślałam:oops:
    coś mi się nie zgadza..............
    pamiętasz ile klonują się zwierzaki z galaretką??????????

2. ankagdw

ankagdw Chodząca legenda forum

9 minut jak masz rune odkryta i 4 perfumy

3. *ewa*

dzięki:*
    zapomniałam o runie,pewnie córa nie ma odkrytej,bo jej się klonują 11 min.

4. ankagdw

no na to wyglada ;)

5. *ewa*

ok.dzięki:*

Last edited: Dec 17, 2014
  6. ankagdw

Ewa sowe wpusc.... :oops:

7. *ewa*

sówka nakarmiona odleciała:D

8. ankagdw

noom przeczytalam ;)

9. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

Dzień dobry tajemnicze piękności;):)

Ale u mnie dzisiaj piękne słoneczko, chmurek niewiele aż dziwna taka pogoda w grudniu.

Pochwalcie się co przygotowujecie na wigilię? W każdym regionie Polski są różne tradycje - jak jest u Was?

10. ankagdw

Czesc Aniu ;) u mnie niewiele bo sami w Krakowie jestesmy i do rodzicow nie jedziemy,skromnie bo tak krawiec kraje jak mu materialu starcza ;) barszcz z uszkami,pierogi z kapusta i grzybami,karp,sledzie,jakas salatka ,sernik,moze jakas ryba jeszcze-nie wysilam sie jednym slowem :D

bacowa70 likes this.
  11. *ewa*

witaj Aniu:D
    u mnie zwykle na Wigilię jest barszczyk z uszkami,śledzie,rybka,jakieś ciasto,ale w tym roku to będzie raczej zwykły obiad,bo synio właśnie stracił pracę,a mnie wczoraj ZUS pocieszył,że zasiłek rehabilitacyjny wyśle 22 grudnia,więc nie ma opcji żeby do Wigilii doszły:(

bacowa70 likes this.
  12. Zła_Kobieta

Zła_Kobieta Chodząca legenda forum

U mnie w tym roku też troszkę skromniej będzie, bo muszę obiad w pierwszy dzień świąt dla rodziny wyprawić :p
    Tradycyjnie będzie czerwony barszczyk z uszkami, kapusta z grzybami i grochem, karp i sandacz smażone (córka nie lubi karpika), kluski z makiem, ciasto. Na pewno sałatka jarzynowa i z pora. Jak mi się będzie chciało, to zrobię też śledzie, ale sama nie wiem...
    Będzie też chleb i masło xD

bacowa70 and ankagdw like this.
  13. bacowa70

Zetka Ty sie nie śmiej, bo trafić na dobry chleb i dobre masło to teraz nie taka prosta sprawa.:)

Ja też nie robię 12 potraw - będzie zupa grzybowa z łazankami, karp, kapusta z grzybami i kompot z suszonych owoców. Robię też barszczyk czerwony i zamiast pierogów paszteciki z kapustą i grzybami ale to zwykle już tylko dziubną. Raz w roku tylko na te Święta piekę makowiec z jabłkami i polewą czekoladową.
    Dzwonka karpia żeby był dobry dzień wcześniej obkładam cebulą i startymi na grubej tarce warzywami.

ankagdw likes this.
  14. ankagdw

a robicie groch z kapusta ? kiedys probowalam :wuerg: i zastanawiam sie do tej pory kto sie w swieta ma ochote zapychac taka bomba nie dosc ze kapusta to jeszcze groch :pxD
    Aniaaa o mniam moja babcia robi przepyszne paszteciki mmmmrrrrr:inlove::music::music:

bacowa70 likes this.
  15. Zła_Kobieta

Zła_Kobieta Chodząca legenda forum

Zapomniałam o kompocie z suszonych owoców.
    Paszteciki robię, ale z mięsem i kapustą. Są do barszczyku na pierwszy dzień świąt i bigosu. Zazwyczaj jest to dzień bez gotowania.
    Tylko w tym roku wyjątek zrobię.
    Z ciast robię karpatkę i piernik z orzechami :)

bacowa70 and ankagdw like this.
  16. ankagdw

lubie too :music: ja w tym roku sernik zrobie albo kupie po kawalku sernikomakowca i finito ,moze do tego jakas strucle...jade po minimum nie ma sie co rozrzucac na 4 osoby...
    z reszta u mnie same dziwaki...tylko ja wszystkozerna jestem :oops:
    stary nie lubi grzybow -ewentualnosc w pierogach wigilijnych w niewielkiej ilosci...
    Kuba kapusty i grzybow i barszczu w gebe nie wezmie
    a Natalia ryb i grzybow i wez gotuj takim na wigilie... :oops::mad:>:(
    rok temu Kubie kaski podsuwalam najlepsze to sie purpurowy robil -oplatek wyzarl,a dwa lata temu rybke po grecku mu dawalam to uciekl w kat i siedzial tam pozniej do chleba sie dorwal i musztarde przechwycil - ubaw byl po pachy:D tyle dobroci na stole a biedne dziecko oplatek albo chleb z musztarda zajada xDxDxD:cry::cry::cry:w tym roku pierogow ruskich dorobie zeby kilka miec dla niego bo biedny przeciez glodny nie bedzie siedzial

bacowa70 likes this.
  17. *ewa*

a ja w ostatnią Wielkanoc wogóle nie mogłam jeść,tyle dobroci na stole,a ja głodna,bo mało,że miałam zagipsowaną całą nogę,to jeszcze dopadło mnie zapalenie oskrzeli i co wzięłam kęs do buzi,to natychmiast zbierało mnie na wymioty............

18. bacowa70

xDxDxD Mnie u Zetki tak dziewczyny podrażniły bigosem, że moment przypomniałam sobie, ze mam w zamrażarce i właśnie go z "bacą" pochłaniamy nie patrząc na porę :p

ankagdw likes this.
  19. *ewa*

podziel się z koleżanką.............

20. ankagdw

prawidlowo :D:D:cry:smacznego ;)
    z baca? Ania skad Ty jestes?gorolka?:music: